okul sitesine ziyaretçi defteri yasağı...

Kodla Büyü

beyza83

Site Gezgini
"Meb okul sitesine ziyaretçi defteri eklemeye izin vermiyormuş, görürse de kaldırılsın diyormuş" doğru mu? Biraz tuhaf geldi o kadar site de var hiç mi görmedi meb?

benim sitemde de vardı. Uygunsuz msjlar geliyordu. Uğraşmak istemiyorsanız kaldırmanızda fayda var...

mesaj panosu boş iş
bunun yerine iletişim sayfası hazırlamak ve ordan mesaj almak daha kullanışlı :idea:

ona da karışmasınlar artık ya... ziyaretçi defterinin kime ne zararı var...

yıllardır kullanıyorum sitelerde, bir kere bile küfürle karşılaşmadım.. Ayrıca o tür öğrencileriniz varsa da mesajların onaylanmadan görüntülenmesine izin vermezsiniz olur biter...

kaldırmamızı isterlerse gerekçesini de söylerler heralde... ama o kurallara uyacağımı da hiç sanmıyorum :)

2009-2010 sezonunda Mersin Valiliğinin okullara gönderdiği resmi yazıya göre; okul web sitelerinde Ziyaretçi Defteri bulunabilir. Buna istinaden ziyaretçi defteri açtım ben de. Ağızlarından küfür eksik olmayan hatta birbirleriyle merhaba demeden önce küfürle merhabalaşan 1500 öğrencimizden 1 tanesi bile ziyaretçi defterine küfür içeren 1 sözcük bile yazmadı. İlginç değil mi? Şaşaırdım :o

kontrolünü biz yapıyoruz nasılsa değil mi o tarz mesajları yayınlamazsan sıkıntı yok. bence çok güzel bir şey. hem bize dönüt oluyor, hem de öğrenciler daha çok ilgileniyorlar siteyle.

Ziyaretçi defterine yazılan mesajlar yönetici panelinden onaylandıktan sonra yayınlanırsa hiç bir sorun olmaz. Ayrıca meb hangi kanal aracılığıyla kontrol edecekmiş siteleri :wink:

denizlerb' Alıntı:
küfür okumak istemiyorsanız ziyaretçi defteri eklemeyin.

çok fazla farketmiyo olması olmaması aslıda... hocamın dediği şekilde msjlada oolabilir. .. bu arada konumunuz süpermiş denizlerb.. :)

Ziyaretci defterinde yazılan mesajlar sizin onayınızdan geçtikten sonra yayınlaınca sorun olmaz.. Bazı meb sitelerinde ne yazarsanız anında...
Benim eski okulun sitesine onlarca mesaj geldi, sadece "bu okulun altında mezar var" diye bir yazı vardı ona onay vermedim.. "Siteniz berbat olmuş"'u bile yayınladım..

bulunduğum ilçedeki ebitefo ve web komisyonundakiler geçen sene bize "eğer mesajlar sizin kontrolünüzden geçmeden yayınlanmıyorsa sorun yok" demişlerdi. sende bu hizmeti veren defterlerden kullanabilirsin hocam.

http://www.bilgisayar.gen.al/d/

bu siteninki o şekilde mesela

BBNET
Geri