okul sitesinden foto indirmeyi yasaklama

Kodla Büyü
okul sitesinden fotoğraf indirmeyi yasaklamak için sağ tuş kilidi yaptım,kilit normalde çalışıyor. ama yinede bir yolunu bulup kopyalıyorlar. bu duruma kesin çözümü bilen varsa yardım bekliyorum.

Hocam bu durumun kesin bir çözümü yok.
Okul sitesinde illa resim bulundurulacak diye bir kural yok. Sadece isimleri branşları yazar geçersiniz.

evet bence de en kotu printscreen yapar, ona da bir çözüm bulunamaz sanırım.

Ben bir sitede görmüştüm.resimler print screen ilede olmuyordu.Google print screen yasaklama vs. yazın bulursunuz.
Resimler Temporary de inmiyordu.
Ancak fotoğraf makinası ile :P print screen yapabilir heralde.
Not html kodu arşivimde kesin vardırda ....
Seyyar harddisk arkadaşta dvd arşivimde bulmam çok zor.(Bende bulunmayan kodlar bulunuyorda ahhh birde)
web site anti hacker script sistemi asp kodlarına rastladım.Bir de onun tam sürümünü bulsaydım.Böyle şey yok demeyin var.

hocam her engelin bir çözümü var, bu resim alma olayını kesin çözümü yoktur. istediğiniz kodlamayı yazın prn+scrn çalışmasın sağ tık olmasın vs vs

bir örnek mesela virtual pc de sanal işletim sisteminiz olsun orada yarım pencere ile açın sayfayı
ana işletim sisteminden çekin prn+scrn ile :) tabi daha buna gelene kadar bir dünya çözüm bulunabilir, mesela capture programları

bizde veliler fotoları alıp cep tellerine ekran görüntüsü yapıyorlar, öğretmenler bundan rahatsız oluyor doğal olarak... bi çözümü olsa fena olmaz...

Acemilerin alması engellenmek isteniyorsa sağ tuş kilidi, resimleri swf formatında eklemek gibi basit çözümler yapılabilir.

En iyi çözüm resim koymamak arkadaşlar. Resim koymanın bir zorunluluğu yok. Almak isteyen kafaya taktıysa bir şekilde yolunu bulur alır.

hiçbir şekilde yasaklayamassın.Fotoğraf makinesi ile çeker yine alır o fotoğrafı.
İnternette bir şeyi yasaklamak zor bence.Youtubeyi de yasakladılar ama yine de girilebiliyor.

Resim yayınlamayın alamazlarlar ozaman . :D
foto çekme yöntemi var her türlü alır.

Bu durumun çözümü yok. Ama önlem alınabilir. Fotoğraflar küçük olarak konabilir. Bu durumda kalite olarak büyüdüğünde bozulacağı için kimsenin işine yaramayacaktır. Örneğin 50*50 personel fotoğrafı için yeterlidir.
Web'in en temel kuralı : WYSIWYG : What You See Is What You Get / Ne Görürsen Onu Alırsın. Bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/WYSIWYG

arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkürler.ben de gerektiğindee başka sitelerden bişekilde alıntı yapıyorum.sadece merak etmiştim bu durumu.yorum yapanlara teşekkürler.

cok iyi bi kullanıcı değilse hocam şu kodlarla engelleyebilirsin
Kod:
 <script> 
var message="Opppps...";

function clickIE()

{if (document.all)
{(message);return false;}}

function clickNS(e) {
if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all))
{
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.  onmousedown=clickNS;}
else
{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu  =clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")

</script>

BBNET
Geri