Okul Sitesi Manşet Haber Resim kalitesi

Kodla Büyü

BlackFrost

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar. Okul Sitesine haber ve duyurularda kullanmak için manşet boyutunda resimlerin kalitesini nasıl artırabiliriz. 16:9 oranında 1280x720 boyutunda resim ekliyorum. boyut ve oranlarda sorun yok ama upload edince aşağıdaki gibi resim kalitesi düşüyor her seferinde. Yüksek kalitede cam gibi resimler yüklemek mümkün mü?

Ekran görüntüsü 2026-09-11 192410.webp

Hayır, manşet haber görselinin boyutu standart yapmışlar.
Sistem manşet resim olarak eklediğim herşeyi 1150*646 (16-9 oranı) piksel haline getiriyor. O yüzden ne kadar büyük / küçük görsel hazırlarsam hazırlayayım 16:9 oranına dikkat ediyorum, mebpanel onu 1150*646 piksel yapıyor...

Hayır, manşet haber görselinin boyutu standart yapmışlar.
Sistem manşet resim olarak eklediğim herşeyi 1150*646 (16-9 oranı) piksel haline getiriyor. O yüzden ne kadar büyük / küçük görsel hazırlarsam hazırlayayım 16:9 oranına dikkat ediyorum, mebpanel onu 1150*646 piksel yapıyor...
peki dpi değeri değişmiyor mu hocam? Ne yaparsam yapayım hafiften bulanıklaşıyor. Üstteki resme bakın mesela yazının kenarları bozulmuş. Orijinal resimde çok net.

peki dpi değeri değişmiyor mu hocam? Ne yaparsam yapayım hafiften bulanıklaşıyor. Üstteki resme bakın mesela yazının kenarları bozulmuş. Orijinal resimde çok net.
Dpi değişimini farketmedim. Okul sitesini kullanıcı açacak, bakacak, bitti.
Genelde orta kalite takılıyorum. Okul sitesinde veya birçok haber sitesinde çok yüksek kaliteye ihtiyaç olmadığını düşünüyorum...

ilksms
Geri