Okul sitenizde YILDIZ ÖĞRENCİ seçiyor musunuz?

Kodla Büyü

ersin_sisman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzun sitesinde yıldız öğrenci seçilecek ama 1500 kişilik okul, öğrencilerin hepsini tanımıyorum. Sadece bir öğrenci mi yoksa 4,5,6,7 ve 8. sınıflardan birer öğrenci mi seçmeliyim karar veremedim. ayrıca gösterişli bir programla bunu sitede yayınlamak istiyorum. ben şimdilik flash efect maker ile hazırladım. Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Bence her sınıftan 1 er ogrenci sec hocam.(her sınıf derken mesela 4 lerden 1 ogrenci anlamında)

Sınıf bazında olsa daha uygun olur.
Sonrada okul yıldızı seçilebilir.
Bu arada siteniz güzel olmuşş tebrikler

hocam hersınıftan bir öğrenci seçin, bizim okuldada bu böyle uygulanıyor.okul rehber öğretmeni her ay sınıf öğretmenlerinden sınıf birincilerini istiyor, sonra bunu hem panoya asıyorlar hemde ben sitede yayınlıyorum.

öğrenciler Yıldız seçilmek için davranışlarını ve derslerini daha da düzeltmeye başladılar. bence güzel bir uygulama. okul sitenizde muhakkak böyle bir uygulamayı organize edin arkadaşlar.

ben bu uygulamayı 1 senedir yapıyorum hocam. yıldız öğrencileri sınıf bazında seçiyoruz. bu işi tek başınıza yapmayın zaten. ilk kademe de sınıf öğretmenleri o ay için size isimler versin. isimler dedim 1 den fazla olması çocukları daha çok teşvik ediyor. ikinci kademede de diyelim ki 6 a sınıfının seçimi için o sınıfın derslerine giren öğretmenler kendilerince isimler öneriyor ve onlardan seçiyoruz. zaten genelde de ortak isimler çıktığı için sorun da olmuyor. başta 6lar için 1 kişi 7ler için 1 kişi 8 ler için 1 kişi şeklinde yaptık olumsuz oldu. çocuklardan tepki geldi. ama yeni uygulamadan çok memnunlar.

ayrıca şunu da belirtmeliyim ki her sınıfa bunun için öğrenci davranışları ve cezalarla ilgili yönetmelik ile bu seçimde göz önünde bulundurduğumuz kriterleri astık. böylece çocuklar neye göre seçimin yapıldığını bildikleri için ona göre davranıyorlar.

ersin_sisman' Alıntı:
Arkadaşlar okulumuzun sitesinde yıldız öğrenci seçilecek ama 1500 kişilik okul, öğrencilerin hepsini tanımıyorum. Sadece bir öğrenci mi yoksa 4,5,6,7 ve 8. sınıflardan birer öğrenci mi seçmeliyim karar veremedim. ayrıca gösterişli bir programla bunu sitede yayınlamak istiyorum. ben şimdilik flash efect maker ile hazırladım. Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Hocam 4000 kişilik okulumuzda( yani 1500 süper bi sayı, beterin beteri war)
Ayın öğrencisi seçiyoruz her sınıftan 1 kişiyi...ve sitede yayımlıyoruz(6-7-8.sınıflarda) Öğrenci resimlerini de e-okuldan aldık...

Hocam biz gecen döneme kadar Ayın Öğrencisini seçiyorduk. her ayın son haftası sınıf rehber öğretmenleri seçtikleri öğrencileri okulumuz Onur Kurulu'na teklif ediyordu. Onur kurulunun seçtiği öğrenciyi de sitemize koyuyorduk. Ancak sınıf rehber öğretmenlerine bu iş zor gelmeye başlayınca biz de siteden kaldırdık.

Yapacak arkadaşların Allah yardımcısı olsun. Çünkü öğrencilerle aranız bozulmaya başlıyor. Çocuklar darılıyorlar beni neden seçmediniz diye. Bence de her sınıftan 1 kişi seçin o daha rahat olur sizin için :wink:

Arkadaşlar bu seçimleri yaparken hangi kriterleri uyguluyorsunuz. Ben uzun zamandır yapmayı düşünüyorum ama neye göre yapacağıma karar veremedim. Çoğu öğretmen bana notlarına göre öğrenci ismi veriyor.
Uyguladığınız kriterleri gönderirseniz çok memnun olurum

örnek öğrenci seçerken e-okuldaki fotoları kullanmayın ödül değil öğrencilere ceza vermiş olursunuz. o fotoğrafları görünce diğer arkadaşları genelde alay ediyorlar..
biz öğrencilerimizin fotoğraflarını tek tek çekiyoruz.

http://www.asikveyselilkogretim.k12.tr/ ... 0&Itemid=1

http://www.asikveyselilkogretim.k12.tr/ ... 2&Itemid=1

http://www.asikveyselilkogretim.k12.tr/ ... 8&Itemid=1

http://www.asikveyselilkogretim.k12.tr/ ... 2&Itemid=1

bizim okulumuzdaki uygulama detaylarını bu linkten bulabilirsiniz.
uygulamada : rehber öğretmen ve kurulu, müdür yardımcısı , bilgisayar öğretmeni ve tüm öğretmenler var.
örnek öğrenciler her ayın sonunda o ay içindeki davranışlarına göre sınıf rehber öğretmeni tarafından seçiliyor. ayın sonunda rehber öğretmenimize vermek üzere bir form dolduruyoruz. formda;
................ AYINA AİT AYIN ÖĞRENCİSİ FORMU
ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI:..........................
SINIFI :....................

okula düzenli olarak gelir hiçbirzaman - nadiren - sık sık - her zaman
derslere zamanında girer hiçbirzaman - nadiren - sık sık - her zaman

şeklinde kriterlerimiz var.

bu formlar doldurulup ayın örnek öğrencisi kurulunda değerlendiriliyor ve içlerinden bir tanesi okulun örnek öğrencisi olarak seçiliyor.

daha sonra her ayın başında rehber öğretmenimiz müdür yardımcımız ve elinde fotoğraf makinası ben :) tüm sınıfları geziyoruz. Diğer aydan takmış olduğumuz ayın öğrencisi rozetini bir öğrenciden diğer öğrenciye sınıf önünde devir teslim töreniyle takıyoruz ve ben öğrencinin rozetli fotoğrafını çekiyorum. tüm sınıflar bu şekilde geziliyor.
artık öğrenciler alıştı ve bizim sınıfa gelmemizi heyecanla bekliyorlar...
hemen o akşam afişler basılıyor okulun duvarlarına asmak için (4 tane A3 corel şablonu var isteyenler için) ve okulun sitesinde afiş ve gün içindeki sınıf fotoları aktarılıyor.

uygulamamız böyle sormak istediğiniz soru olursa yardımcı olurum. bu uygulama en güzel bu şekilde uygulanır diye düşünüyorum ama tüm öğretmenlerin ve rehberlik servisinin çok iyi çalışması lazım çünkü bu bir ekip işi.

hocam siz tek başınıza okulun bilişim teknolojisi yıldızını mı seçeceksiniz yıldız mı seçeceksiniz? 2. siyse tek başınıza nasıl seçeceksiniz?

bende haftanın sınıfını seçiyorum. öğretmenlere sınıf listesini dağıtıyorum 3 sınıf seçiyorlar. oradan en iyi 2 sınıfı haftanın sınıfı olarak web sayfasına koyuyorum. çıktıları da okulun panolarına asıyoruz.
http://15nisan.meb.k12.tr/index1.html
tabi yasarcan hocam sizin yaptığınız çalışma süper olmuş. okul şartları ve diğer öğretmenlerin desteği çok öenli bu işte. il dışı istedim çıkarsa yeni gittiğim okulda sizinkine benzer çalışma yapmayı düşünüyorum. hemen (ç)alıntı yapayım.
bide yeri gelmişken yazayım. 1. dönem bütün sınıoflarda takdir teşekkür alan öğretncilerin resimlerini sınıf sınıf koymuştum. öğrencinin baya bi hoşuna gitmişti.
bu da sitenin açılış sayfasında.
http://15nisan.meb.k12.tr/

BBNET
Geri