OKUL SİTESİ YARDIM

Kodla Büyü

musti01

Üye
Sayın Hocalarım bu acizane kişi bir Türkçe Öğretmeni..Az çok bilgisayardan anlarım deyince e okulda da bilişimci olmayınca bu işler bana düştü..Okulumuzun bir sitesi var ve bu sitenin güncellenmesi lazım.Az buçuk dreamvear kullanmayı öğrendim.Bana yardım edebilir misiniz..Okulumuzun sitesi http://tepecikdemirtopal.meb.k12.tr/ Yardımlarınızı bekliyorum..

Bilgisayardan anlarım demek başa beladan başka bir şey açmıyor,okulunuzun sitesinde ne gibi güncellemeler yapacaksınız?

Fotoğraf ekleme-değiştirme, haber ekleme-değiştirme gibi güncellemeler yapacaksanız öncelikle sitede bulunan dosyaları bilgisayarınıza indirin ve DreamWeaver programı ile açarak gerekli değişiklikleri yapın. Dosyaları geri gönderdiğinizde güncellenmiş olacaktır...

emrahgunes' Alıntı:
Bilgisayardan anlarım demek başa beladan başka bir şey açmıyor,okulunuzun sitesinde ne gibi güncellemeler yapacaksınız?

Fotoğraf ekleme-değiştirme, haber ekleme-değiştirme gibi güncellemeler yapacaksanız öncelikle sitede bulunan dosyaları bilgisayarınıza indirin ve DreamWeaver programı ile açarak gerekli değişiklikleri yapın. Dosyaları geri gönderdiğinizde güncellenmiş olacaktır...
Hocam o kısım tamamda index.html yi düzenlemek oldukça zor..bir de dreamwear de kayma çok oluyor bunu nasıl düzeltirim..Sıfırdan bi şablon bulsam çok mu zor olur acaba??

Sitede bbnetin şablonları var düzenlemelerin nasıl yapıldığına dair videolarda mevcut içinde indirerek kullanabilirsiniz.

Hocam üzülmeyin,1 yıllık ücretsiz olarak size www.rnb.k12.tr deki gibi site için yardımcı olabilirim. word ü bilmeniz yeterli kendi yönetim paneli var istediğiniz kadar sayfa içerik video resim haber ekleyebilirsiniz.

Hocam bence de yeni bir şablonla yola devam edin. Bu şablon illegal paylaşım sitesi gibi olmuş. Zamana gelince sıkıntı yapmayın bizimde uzun zamanımızı alıyo siteyi hazırlayıp yayına koymak. Siz sadece ne yapacağınızla ilgili kurguyu başta iyi kurun ki sonra sürekli değişiklik yapmaya uğraşmayın. Sonrasında da foto galeri için iweb album gibi bir yazılım kurun hızlıca foto galeri oluşturun. Ardından sitede bolca habaer script mevcut bunlardan indirip haber script oluşturun sizden ilk etapta beklenen bunlardır sitede bunları gördüler mi sizi sıkıştırmazklar siz de kalanları zamanla halledersiniz.

domain fiyatı 5TL hosting ise 20 den başlayıp 150 TL ye kadar gidiyor, ancak ben yardım isteyen türkçe öğretmeni arkadaşımın okuluna hediye edeceğim 1 yıllık kabul ederse tabi :)

tati' Alıntı:
domain fiyatı 5TL hosting ise 20 den başlayıp 150 TL ye kadar gidiyor, ancak ben yardım isteyen türkçe öğretmeni arkadaşımın okuluna hediye edeceğim 1 yıllık kabul ederse tabi :)

:alkis: :alkis: . İşte hocam bir bbnet klasiği. Burada bir problem varsa çözümüde var.

tati' Alıntı:
Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim elbette kabul ederim teklifinizi..Bende sizi tatile davet edeyim o zaman :-) :++:

hocam o zaman pm den bana mail adresinizi gönderin sizinle iletşime geçelim :)

Arkadaşlar, malumunuz WordPress için PHP, MySQL vs. lazım ve bizim okul siteleri bunları desteklemiyor. Peki okul sitelerine bunu kuranlar nasıl yapıyor? WP kullanan k12 uzantılı siteler gördüm. Demek istediğim Veritabani vs. farklı domainlere yüklenip ordan mı yönlendiriliyor k12'ye?

Sledgehammer' Alıntı:
Arkadaşlar, malumunuz WordPress için PHP, MySQL vs. lazım ve bizim okul siteleri bunları desteklemiyor. Peki okul sitelerine bunu kuranlar nasıl yapıyor? WP kullanan k12 uzantılı siteler gördüm. Demek istediğim Veritabani vs. farklı domainlere yüklenip ordan mı yönlendiriliyor k12'ye?
hocam meb.k12 tr dediğiniz gibi desteklemez. Ancak ayrıca ücret vererek k12 üzerine site kuruyor arkadaşlar. Bazıları da okullarına tahsis edilmiş meb.k12.tr uzantılı domainlerini yönlendirme yapıyorlar ücret vererek oluşturdukları siteye.

Sledgehammer' Alıntı:

meb tüm okullarda kontrol panelli bir sisteme geçecekmiş bu başlıkta arkadaşlar konuşuyorlar yeni sistemi. Burayı takip ediniz. Yeni sistem sizler için daha kolay olacaktır.
http://www.bilgisayarbilisim.net/we...f38/mebweb-icerik-yonetim-sistemi-t89109.html

BBNET
Geri