Okul Müdürüyle BTR Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Baharakn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Baharakn

Site Gezgini
Merhaba Sayın Hocalarım,
görevde 3. senem 3 yıldır da BTR görevi yürütüyorum. İlk 2 sene kendi okuluma lab olması sebebiyle BTR olarak görevlendiriliyordum. Bu yıl Fatih Projesi kurulumu tamamlanan bir liseye görevlendirmemi yaptılar kendi okulumun listede adı dahi yoktu ki okulumuza gelen etkileşimli tahtalar aynı binayı paylaştığımız okul üzerine kayıtlı. Buraya kadar her şey normal. İl Koordinatörüyle görüştük işte hoca 18 saat lisede diğer 2 günde kendi okulunuzda görev yapacaksınız dedi bu her iki okul müdürü tarafından da kabul edildi. Kendi kadromun bulunduğu okulda ders programım verildiğinde çok mutlu oldum 8 saat dersim var zaten 6 saat cuma, 2 saatta perşembe öğleden sonraya konulmuş yani perşembe öğleden öncem boş. Ders programında boşluk olması benim talebim değil. Okul müdürüm şunu iddia ediyor sen bizim okulumuzun öğretmenisin bizim okulumuzun BTR si olarak ek dersini BEN(!!) veriyorum fakat liseye görevlendirildin liseden kalan zamanlarda bizim okulumuzda BTR görevini yürüteceksin. İlçe milli eğitimle görüşmüşler ilçede aynı şekilde düşünüyormuş il btr koordinatörüyle görüştü benim bir yanlışım olmadığını BTR sorumluluğumun liseye, kendi okuluma karşıda sadece derse girme sorumluluğum olduğunu söyledi. Kendisiyle bir güzel tartıştı bende hiçbir suretle bu durumu kabul etmeyeceğimi bu şekilde bana dayatma yaparsa görevlendirmemin iptalini isteyeceğimi sadece ve sadece bu okulda da derse girip gideceğimi belirttim bu defa da beni agresiflikle suçladı. Daha sonra konuşalım bu konuyu diyerek sonuca bağlamayıp askıda bıraktı muhtemelen gelecek perşembe okula gitmediğim için bir soruşturma daha yiyeceğim milli eğitimden görüş talebinde bulunmak istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olur musunuz? İl milli eğitim şube müdürünü şifahen arasam silsileyi terketmiş olur muyum?

BTR görevlendirme yazınız size tebliğ edilmedi mi hocam? Görevlendirme yazınızda görevlendirildiğiniz okulun adı yazar ve orada yazan okulda BTR görevinizi yürütürsünüz. Bunun dışında okulunuzda size verilen ders saatlerinde dersinize girer çıkarsınız. Müdür ders saati dışında size herhangi bir ek görev veremez (Nöbet, sınıf rehber öğretmenliği, kulüp vs). siz ders programınızda okulunuza gidin dersinize girin, soruşturma açarsa müdürünüz sizi itham ettiği, sizi görev yapmamakla suçladığı için açmak isteyecektir ama siz haklı olduğunuz için açsa bile kendisi soruşturma geçirecektir, yönetmeliklere aykırı size soruşturma açtığı için. siz dert etmeyin kendinize, malesef bir çok okul müdürü bizlere bu şekilde davranıyor.

hocam şube müdürü tanıdıksa kimse silsileye bakmaz. ayrıca müdürünün sana haksızca isteğinden dolayı sana soruşturma açsalar ne olacak müdürün haksız olduğu görülecek. bu tür durumlarda müdürler daha üst amirlerine şirin gözükmeye çalıştıkları için işi anlamayan biri gibi gözükmek yerine suya sabuna dokunmamayı tercih eder. bence bir iki der sonra vazgeçer. benzeri benimde başıma geldi adam neredeyse beni görevlendirildiğim okula göndermeyecekti. ne yapacaksan yap dedim o da bir şey yapamadı tabi.

Hocam tebliğ edildi okuyorum yazıyı kendisi de defalarca okudu anlatıyorum durumu 2 yıldır yoruldum sürekli soruşturmalarla uğraşmaktan. Üstelik nöbet ve kulüp görevleri de verdi hocam nöbet verilemez yazıda yazıyor diyorum geçen yıl yurt nöbeti tutuyordun para alıyordun ama diyor sonrada bana yazıyı okuduğunu iddia ediyor. Benim kesin bir çözüme ulaşmam lazım görüş isteyerek

Sizde yanlis biliyosunuz okul mudurunuzde 1. Si haklisiniz okulunuzda btr gorevlerini yapmak zorunda degilsiniz burada haklisiniz ama bos zamaniniz olamaz yani persembe ogleden once gorevlendirildiginiz okula gitmelisiniz yani liseye olay budur yonetmelikte aciktir

murat_erg' Alıntı:
Sizde yanlis biliyosunuz okul mudurunuzde 1. Si haklisiniz okulunuzda btr gorevlerini yapmak zorunda degilsiniz burada haklisiniz ama bos zamaniniz olamaz yani persembe ogleden once gorevlendirildiginiz okula gitmelisiniz yani liseye olay budur yonetmelikte aciktir
Ben de böyle biliyorum.

Arkadaş ne çekiyoruz bu müdürlerden, yardımcılarından. Yazık valla.

Bilişimciler yaşıyor bu sorunu birde, başka branşlarda böyle bir şey görmedim daha,

Ne heves bırakıyorlar, ne istek
Velhasıl yalnız değilsin hocam,

Hocam boş zaman olmuş olmamış hiç önemli değil olmasın il koordinatörü 40 dakikalık 18 ders saati lisede görev yapacaksın diye bildirdi 6+6+6 şeklinde bu mantığa göre çıkmam gereken saatte de çıkmıyorum benim bununla ilgili bir sorunum yok 30 saat lisede BTR olarak kalacaksın dense kalırım çalışmaktan gocunmuyorum. Görüş talep yazısı nasıl yazacağım lütfen bana bu konuda yardımcı olun müdür başka türlü beni rahat bırakmayacak çünkü

Nöbet ve kulüp görevleri bildiğim kadarıyla BTR olduğunuz okulda verilemez. Kendi okulunuzda btr değilseniz bu görevler veriliyor diye biliyorum.

bu müdürler adamı kanser eder.hiç bişey bilmiorlar, ve anlamıyorlar bu kadar zor mu bi görevlendirmeyi anlamak. nöbet görevi de verilmez ama bazı okullarda saçmalyor müdürler.senin müdür iki türlü de saçmalamış yani. Allah kolaylık versin hocam

işinizden başkasını yapmayın hocam.Kendi okulunuzda derse girip çıkın hiçbir şey yapamazlar.bir çok arkadaşımız benzer durumları yaşadık.Hayır demezsek kuşaklık yapmak zorunda kalıyoruz bırakın ortalık karışacaksa karışsın.Kendi okulunuzda ders dışı görev yapamadınız diye soruşturma açamaz.Açarsa bırakın açsın da ona işin nasıl olduğunu öğretsinler.Nöbet falan veriliyorsa görevlendirme yazılarını ekleyip nöbet görevinin verilemeyeceğine dair dilekçe yazın.O çok konuşan idareciler ancak dilekçeleri görünce hadlerini bilmeye başlıyorlar.

KOORDİNATÖRDE bilmiyor galiba ilginç yönetmeliğe göre yanlış hocam başınız ağrır dediğim gibi yapın

btr nin görev saati tüm eğitim öğretimini mi kapsadığı yoksa 30 saat mi olması gerektiğine dair hala çelişkiler var.Ama bir çok ilde 30 saate tamamlama şeklinde uygulandığını biliyorum.O durumda sizin diğer okul ile ilgili durumunuz zaten.

ders programınızda boş kalan yerlerin tamamına "BTR" yazarak lisenin müdürüne onaylatın(dogrusu budur). geriye boş saat kalmayacağı için sorun kalmaz.
her ay sonunda da bu şekilde puantaj yaparak kendi okulunuza fakslatın.

Btr kendi okulunda derse girer dersi bitince atlar diğer okula gider
Btr olduğu okulda örnek veriyorum ders 8 de başlayıp 3 te bitiyorsa 8 - 3 okulda çalışır
Okul 2 li ogretimse sabaha ayrı öğlene ayrı btr görevlendirilmesi yapılır yani öğretmen hangisine görevlendirildi ise o görevi ifa eder

Mesela kadrosu bulunduğu okulda dersi saat 10 da bittiyse diğer okula yani btr görevinin olduğu okula gider ve ders bitene kadar btr görevinin olduğu okulda kalır
Bu sırada asla nöbet ve kulub verilemez. Ek ders ücreti nöbet ve kulüp icin ödeme yapilamaz
Hatta kadrosunun olduğu okulda dersi 3 te bitiyor ve Btr görevinin olduğu okulda ders 4 de bitiyor iki okul arası 45 dakika sürüyorsa Btr görevinin olduğu okula gitmez
Tereddüt edilen noktalar diye google yazarsan çıkar bu ayrıntıda

mtrag' Alıntı:
Btr olduğu okulda örnek veriyorum ders 8 de başlayıp 3 te bitiyorsa 8 - 3 okulda çalışır
Okul 2 li ogretimse sabaha ayrı öğlene ayrı btr görevlendirilmesi yapılır yani öğretmen hangisine görevlendirildi ise o görevi ifa eder

Mesela kadrosu bulunduğu okulda dersi saat 10 da bittiyse diğer okula yani btr görevinin olduğu okula gider ve ders bitene kadar btr görevinin olduğu okulda kalır
Bu sırada asla nöbet ve kulub verilemez. Ek ders ücreti nöbet ve kulüp icin ödeme yapilamaz
Hatta kadrosunun olduğu okulda dersi 3 te bitiyor ve Btr görevinin olduğu okulda ders 4 de bitiyor iki okul arası 45 dakika sürüyorsa Btr görevinin olduğu okula gitmez

mtrag' Alıntı:

Aynen katılıyorum. Boş zaman diye birşey yok hocam. Kendi okulumuzda dersiniz olmadığı zamanlarda liseye gitmeniz lazım. Ayrıca kendi okulumuzda BTR olmadığımız için nöbet görevi verilebilir.

bir gün müfettiş geldi okula, okul müdürüyüm.. Hocam şunu ver bunu ver hepsini verdim bişey bulamadı. hocam okula tebeşir altın mı dedi. aldım dedim.
faturasını getir dedi. hocam lojmanda kaldığım için o da benim katkım olsun, cebimden aldım dedim. Sen dedi enayi misin. Hangi devlet memuru kurumuna cebinden harcıyor vel hasıl kelam ENAYİ lafını yine tekrarlıyorum. okumuş adamlarsınız açın 2012 deki yazıyı okuyun. üstüne yazı varsa tebliğ etsinler.
md yardımcısı gibi ekders alıyorsunuz ama mesai bitimini beklemiyorsunuz, gıcıklar buna.
sayın şube müdürüm akşama kadar boş boş oturur ona buna yalakalık yapar sonra da milletin mesaisine karışır.
il koordinatörüm de akşama kadar ne yapıyo çok bilmiş değilim ancak onlar da müdürlerin yalakası yönetmelik olmasına rağmen ders programında boş saatler btr olarak gösterilir demesine rağmen "hocam boş saatlerinizde gidin okulda çalışın" diyor.
ya beni yalaka yalama diye konuşturman bu forumda öğren iler bile artık öğretmen gibi soru soruyor
Neyse senelerce almadım bu sene kul oldular. Almama gerekçelerim:
müdür; hocam seni sabahçı görevlendirdik sabah gele ceksin
koordinatr; hocam boş saatlerinde btr oklunda olmalısın.
ben de dedim ENAYİ Mİ var verin maaş artı zorunlu ekdersimi çalıştırın ü cretli öğretmeni.
bu sene ders saati 6, maaş bile dolmuyor ayıp olmasın diye aldık.
müdür ve koordinatör gerçeğini bile bile... yeni müdüre sordum hocam salı dersim var ne yapayım diye. Kafana göre takıl hocam dedi.
sabah öğlen farkeder mi dedim.
sabah gelsen onlara da yardım edersin dedi.
kaçta geleyim 9 da gel 3 te gid dedi
günlük sabah 5 saat öğlen 2 saat üzerinden program yaptım sundum onaylarına.
Yönetmeliğe aykırı ama işime de gelmedi değil.
Vel hasıl kelam bura devlet, herkes kafasına göre iş yaparsa işimiz var.
KAFANA GÖRE ANLAŞMA SAĞLARSIN, Anlaşamadığın yerde yönetmelik ve resmi yazılara müracaat edersin, daha anlaşamazsan mahkeme...
senin şube müdürün okul müdürün kim gelirse gelsin ben öğretmenliğimi yaparım,dersim dolmuyorsa verirler resim müzik dolar. ancak formatörsem formatörlüğümü yaparım, dersim kaç saatse girer evime giderim. hangi okuldaysam da 18 saati onaylatır keyfime bakarım. Yalaka koordinatörlere selamlar, milletin liseyi yazmamasının sebebi okul ya da lise müdürleri bilsinler bunu.

ucamus' Alıntı:
Nöbet görevi iki kurumdada verilemez yalnış bilgilendirme olmasın
Hocam müdürler hadi neyse görevlendirme öğretmenler. Kanun bilmiyo yönetmelik bilmiyo, il koordinatörlerine ne oluyor.

30 saatlik ders programı bile hazırlatmayıp okulun açık olduğu her an çalışacaklarını sananlar var hala. Bunu da geçtim nöbet tutulmalı görevlendirildiğiniz okulda diyenler bile var. Eşek olana vursunlar semeri bırakın.

BBNET
Geri