Okul hizmetlilerinin görevi nedir?

Kodla Büyü

Kara Kule 61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar çoğu okulun bence kanayan yarası.Kadrolu hizmetliler.Araştırmalarım sırasında bunu gördüm.Hatta kimi yorumlarda hizmetlileri müdür zanneden bile olmuş.
Bir hizmetlinin ağzından en sık duyduğumuz laf "benim görevim değil".Ücretli ve sözleşmeli hizmetli ile kadrolunun çalışması arasında dağlar var.Sizce çözüm ne?
İyi denetlenmeli demeyelim malesef türkiyede adamcılık olduğu için denetleme işi zor. Bence çözüm sözleşmeli hizmetlilik.

benim görüşüm; eğitim seviyesi düştükçe ahlak seviyeside düşüyor. Bu seviyedeki birine ömür boyu iş güvencesi verirsen olacağı budur. Hiç birşeyin onun görevi olmaması en önemli görevidir. + olarak müdürle veya idare ile çıkar ilişkisine girince kim takar öğretmeni.

bizim okulda kadrolu yok hepsi okul aile birliğinin tuttuğu kişiler.
hiç görevim değil vs. bişey demiyorlar :mrgreen:
kadrolu olsa sorun olmasa da sorun.

Diğer Yardımcı Personel

Madde 91 — Yardımcı hizmetler sınıfı personeli, okul yönetimince yapılacak plânlama ve iş bölümüne göre her türlü yazı ve dosyayı dağıtmak ve toplamak, başvuru sahiplerini karşılamak ve yol göstermek, hizmet yerlerini temizlemek, aydınlatmak ve ısıtma yerlerinde çalışmak, nöbet tutmak, okula getirilen ve çıkarılan her türlü araç-gereç ve malzeme ile eşyayı taşıma ve yerleştirme işlerini yapmakla yükümlüdürler.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biz kendi işimizi çok hallettik hakkımızı hukukumuzu aldık
bize yapılan adaletsizliklere çözüm bulduk artık hiçbir problemimiz yok
şimdi sıra hizmetlilere geldi...

illa bir sorun varsa okul idaresine durum bildirilir ve çözüm beklenir... Ki bugüne dek yaklasık 13-14 okulda çalıştım ve hiç hizmetli problemi görmedim. Ben ne dediysem veya diğer arkadaşlar ne dediyse hizmetliler yapmıştır. bu arada batıda da çalıştım doğuda da... ülkenin iki ucunda da 6-7 okul gördüm. bunlar benim çalıştıklarım... ziyarete gittiklerim hariç...
müdür ilk gün zaten tüm hizmetlilere bildirir öğretmenlerin bütün dediklerini yapmaları gerektiğini...
Haaa yeri gelmiş hizmetli yeterli bedensel güce sahip olmamıştır onla beraber eşya taşımışlığımız da olmuştur hemen hemen bütün arkadaşların.. onun için bence bu işleri boşvrin hocam... Kişisel probleminiz varsa o ayrı

cyln' Alıntı:
Diğer Yardımcı Personel

Madde 91 — Yardımcı hizmetler sınıfı personeli, okul yönetimince yapılacak plânlama ve iş bölümüne göre her türlü yazı ve dosyayı dağıtmak ve toplamak, başvuru sahiplerini karşılamak ve yol göstermek, hizmet yerlerini temizlemek, aydınlatmak ve ısıtma yerlerinde çalışmak, nöbet tutmak, okula getirilen ve çıkarılan her türlü araç-gereç ve malzeme ile eşyayı taşıma ve yerleştirme işlerini yapmakla yükümlüdürler.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biz kendi işimizi çok hallettik hakkımızı hukukumuzu aldık
bize yapılan adaletsizliklere çözüm bulduk artık hiçbir problemimiz yok
şimdi sıra hizmetlilere geldi...

illa bir sorun varsa okul idaresine durum bildirilir ve çözüm beklenir... Ki bugüne dek yaklasık 13-14 okulda çalıştım ve hiç hizmetli problemi görmedim. Ben ne dediysem veya diğer arkadaşlar ne dediyse hizmetliler yapmıştır. bu arada batıda da çalıştım doğuda da... ülkenin iki ucunda da 6-7 okul gördüm. bunlar benim çalıştıklarım... ziyarete gittiklerim hariç...
müdür ilk gün zaten tüm hizmetlilere bildirir öğretmenlerin bütün dediklerini yapmaları gerektiğini...
Haaa yeri gelmiş hizmetli yeterli bedensel güce sahip olmamıştır onla beraber eşya taşımışlığımız da olmuştur hemen hemen bütün arkadaşların.. onun için bence bu işleri boşvrin hocam... Kişisel probleminiz varsa o ayrı
Sayın hocam bu sadece bir konuyla ilgili başlık bunu bizle niye kıyasladınız anlamadım.Hizmetlileri koruma derneği üyesi değilseniz tabi.Kaldıki benim yazım genel bir yazı konuyla ilgili.
İnternetteki yorumlar,okullarda kulağımıza gelen bazı konular ve öğretmen arkadaşlarımızın yaşadığı bazı konular bize bu başlığı açma sebebidir."Benim görevim değil "diyen hizmetli çok duyduk. siz duymadıysanız bilemeyiz.

Sayın Onursal Üye çalıştığım her okulda bu sorunu yaşadım ben
Siz şanslıymışsınız yada ben çok şanssızmışım
Ben ders esnasında sınıf süpürmek için sınıfa gelen ve çöp attıkları için öğrencilere hakaret eden hizmetli gördüm tabi kadroluydu
Kusura bakma ama neredeyse benim kadar maaş alan adamlarında bu şekilde çalışıp sonra şu bu benim görevim değil demesi benimde sorunumdur
Bana UFO sunun çalışmadığını bildiren müdür yardımcıları oldu ama ben "anlamam" dedim "görevim değil" bile demedim elbette nezaketen

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
benim görüşüm; eğitim seviyesi düştükçe ahlak seviyeside düşüyor. Bu seviyedeki birine ömür boyu iş güvencesi verirsen olacağı budur. Hiç birşeyin onun görevi olmaması en önemli görevidir. + olarak müdürle veya idare ile çıkar ilişkisine girince kim takar öğretmeni.
:alkis:
kalın harflerler belirttim şu lafın altına imzamı atarım. süper

evet dernek üyesiyim :puhaha:
valla dedigim gibi daha önce batıda 6-7 okulda çalıştım. malumunuz bt olunca dolaşmak kaderimiz.
şimdi doğudayım yine 6-7 okul...

dedim yaa müdür ilk gün zaten onlara gereken uyarıyı yapıyor. zaten hizmetliden istediğin nedir?
ya bi panoyu,dolabı taşıtacan
ya sınıfı süpürtücen, wc yi temizletecen...
çalıştıgım okullarda hizmetliler akşam tüm okulu temizliyorlardı.
sabah temiz sınıflara geliniyordu. bi tek öğlen temizlik yapılamıyordu çünkü 10-15 dakika gibi bi sure kalıyordu sbahcı-öğlenci arasında... dolaysıyla sabah ki öğretmenlere ricada bulunuyorlardı hocam biraz temiz tutmalarını soyleyebilir misiniz? öğle arası zaman yetmiyor.
çok pis sınıf öğlene kalmışsa cağrılır uzun tenefüste temizlik yaptırılırdı...

Haa sorun oldugunda hizmetli yapmıyorsa müdür gerekeni yapıyor. çünkü bi yanda öğretmen bi yanda hizmetli...

haa bu arada simdi bi okul yakınında oturuyorum
inanın aksam 4:30-5:00 gibi öğrenciler gidiyor ya aksam saat 8:00 e kadar çalıştıklarını goruyorum.
sabah 6:30 da gitmişim adamlar benden once orda

cyln' Alıntı:
haa bu arada simdi bi okul yakınında oturuyorum
inanın aksam 4:30-5:00 gibi öğrenciler gidiyor ya aksam saat 8:00 e kadar çalıştıklarını goruyorum.
sabah 6:30 da gitmişim adamlar benden once orda
Sayın hocam bizim zaten bahsettiğimiz ve diğerlerine göre daha fazla olan hizmetli karakteri bunlar değil.
Benim başımdan geçmedi ama duyduklarım ve gördüklerim var.Örn.Sınıfta duvara bir çivi çakılacak cevap.benim görevim değil sen çakabilrisin hocam bişey yok çakmada gibi...

cyln hocam, güzel örneklerle karşılaşmışsın, bizde senin gibi şanslı olabilseydik keşke. benim tecrübeler sadece kendimden değil, annem ve babamda emekli öğretmen. 11 - 12 farklı okuldada ben çalıştım. elbette aldığı maaşı son kuruşuna kadar hak etmeye çalışsan var ama çoğunluk benim görevim değil diyenlerle dolu. hatta bizde 4-c li personel bile benim görevim değilci. torpille geldikleri için.

5 farklı okulda derse girdim.

Ben yanına gidip söylemden, kendiliğinden düzenli olarak BT sınıfını temizleyen bir hizmetli olmadı.

BBNET
Geri