Okul bahçesine ve okulun içine beldeden gençler giriyor

Kodla Büyü
O malum etnik grubu açıklıyorum. Kürtler arkadaşlar. ve ben mardinde veya şırnakta çalışmıyorum. Orta karadenizin bi ilinde çalışıyorum. ama bulunduğum belde kürtler için tahsis edilmiş. Ben önyargılı asla yaklaşmadım buraya gelirken. Kürtler hakkında da en ufak kötü bir düşüncem yoktu. ancak bu beldenin çok yakınında kürtlerden oluşmayan bir belde de her şey güzelken benim çalıştığım beldede insanlıktan eser yok.

pythagorean' Alıntı:
O malum etnik grubu açıklıyorum. Kürtler arkadaşlar. ve ben mardinde veya şırnakta çalışmıyorum. Orta karadenizin bi ilinde çalışıyorum. ama bulunduğum belde kürtler için tahsis edilmiş. Ben önyargılı asla yaklaşmadım buraya gelirken. Kürtler hakkında da en ufak kötü bir düşüncem yoktu. ancak bu beldenin çok yakınında kürtlerden oluşmayan bir belde de her şey güzelken benim çalıştığım beldede insanlıktan eser yok.

Bir beldeyle bu sonucu çıkaramazsın diyecek şimdi bazı arkadaşlar. Bal gibi de çıkar bu sonuç. Sadece onlardan oluşan bir belde de sorunların ardı arkası kesilmiyorsa, tümüyle bunlardan oluşan bir coğrafi bölge ülkenin en sıkıntılı bölgesiyse varın siz bir sonuca varın o zaman. Önyargılıysam da beni ikna edin.

pythagorean' Alıntı:
pythagorean' Alıntı:

Bir beldeyle bu sonucu çıkaramazsın diyecek şimdi bazı arkadaşlar. Bal gibi de çıkar bu sonuç. Sadece onlardan oluşan bir belde de sorunların ardı arkası kesilmiyorsa, tümüyle bunlardan oluşan bir coğrafi bölge ülkenin en sıkıntılı bölgesiyse varın siz bir sonuca varın o zaman. Önyargılıysam da beni ikna edin.
Haklısınız hocam. Kanunlar bir zümre veya guruba esnek tutulduğu zaman her zaman problemler oluyor. Kanunlar herkes için eşit ve cezasının bir olması lazım.

Okullarda yetiştirme yurtlarından okullara hizmetli olarak alınanlar var. Okul müdürleri bunlara hiç birşey yaptıramıyor. Müdürün karşısına geçip tehdit eden bile var... Çünkü onlar mağdur!

Kiracı 1 yıl boyunca kirayı ödemiyor, ona rağmen ev sahibi kiracıyı evden çıkaramıyor. Çünkü kiracı mağdur!

Öğretmen öğrenciyi uyardığında, vurduğunda vb benzeri şeyler uyguladığında öğrenci ne yaptı diye sorulmuyor, direkt öğretmene ceza kesiliyor. Çünkü öğrenci mağdur!

Vergisini ödeyen bir çok işveren var. 1-2 ay ödeyemediği için hemen faiz ekliyorlar. Diğer yandan 1 yıl boyunca vergisini vermeyen adam vergi dairesiyle masaya oturuyor. Vergi borcunu ve cezasını yarı yarıya düşürüyor, oda yetmiyormuş gibi ödemesi gereken parayı 6-12 ay taksitlendiriyor. Çünkü ödemeye gücü olmayanlar mağdur!

Doğuda dediğiniz o malum şahıslar bir çok alanda mağdur gösterilerek; elektriği kaçak kullandılar, boş araziler üzerinden destekleme pirimi, dönüm parası aldılar, işsizlik parası aldılar, yeşil kart sayesinde hergün hastanelere gezmeye gider gibi gidip kontrollerini yaptırdılar, bakmayan doktorları hemen şikayet ettiler. Askerlerimizi, polislerimizi, öğretmenlerimizi şehit ettiler, daha sonra aftan yararlandılar... Zamanında polis araçlarını yaktılar, iş yerlerini yaktılar, polis dövdüler, molotof attılar... Ne oldu! Kocaman bir hiçççç...

Bu şekilde kanunlar mağdurları koruduğu sürece bunların şımarmaması mümkün mü! Gerçek anlamda eşittik gelmediği sürece halk arasında huzurun sağlanması mümkün mü!

Bu sözde mağdurların yaptıklarını sen, ben yapsak; anında hakkımızda işlem yapılır, hapse girer, mesleğimizi de kaybederiz...

Azınlıklara, mağdurlara daha fazla hak verilmesi için masaya oturuyorlar. Ortada bir mağdur var ama onlar değil :!:

bir ara bizim okuldada çok oluyordu o tür vakalar sonra okul polisi uygulaması geldi sorunlar bitti :)

elzonur' Alıntı:
bir ara bizim okuldada çok oluyordu o tür vakalar sonra okul polisi uygulaması geldi sorunlar bitti :)
Adamın zihniyeti bozuksa, devlet oraya 10 polis de dikse, kanunlarda cezası yoksa, yapacağını yine yapar...

pythagorean' Alıntı:

Malum grup kelimesiyle genelliyorsun durumu.İş zaten siyasi boyuta taşarsa ki zaten siyasilerimiz bunu çok iyi yapıyorlar, ülkedeki insanları bir görmek zorlaşır.
Kısaca malum grup kelimesiyle bütün kürt vatandaşlar sanki ülkeye zarar veriyormuş yada her türlü olumsuzluğu yapıyorlar, anlamı çıkıyor
Keşke kendini bilmez bir grup diye cümle kursaydın daha iyi olurdu.
Böyle günlerde birlik beraberliğe çok fazla ihtiyacımız var,bölenler bölmüş böleceği kadar bizlerde ne olursunuz çanak tutmayalım bölmeyi gereçekleştiren o malum grub ve gruplara....
Herkese sevgi ve saygılarımla.

yazdığım yoruma bilim kurgu filmlerini aratmayacak türden cevap verenler, herhangi bir olay olsunda kinimizi kusalım diye bekleyenler, sizin derdiniz okulun bahçesi felan değil, benliğinizde ki faşizmin, orgazmını gerçekleştirmek...

babaaaaaaaaaaaaaa o eşşekkk benim olmaliiiiii vuricam kırbacı vuricam kırbacı bebbaaaaa al o eşşeeee baağğğaaaaaaaaa

elitalyano' Alıntı:
yazdığım yoruma bilim kurgu filmlerini aratmayacak türden cevap verenler, herhangi bir olay olsunda kinimizi kusalım diye bekleyenler, sizin derdiniz okulun bahçesi felan değil, benliğinizde ki faşizmin, orgazmını gerçekleştirmek...
faşizmi biz yapmıyoruz hocam. her türlü hakkın kendi ellerinde olmasını isteyen, her ortamda devlete kafa tutan o güruh faşistlik yapıyor.

elitalyano' Alıntı:
Hocam o malum sözünde bile her türlü kalleşlik var bu adamın. Bir de faşoluk yapmıyorum diyor. O bölgede o malumların olması bir tarafınıza mı batıyor. Kendinizi ne sanıyorsunuz. Bırakın artık ayrım gayrımcılığı.

O bulunduğun belde de bile böücülüğü yapın adamları dışlayın . Yok efendim kürtler için tahsis edilmiş. Zaten bulunduğun belde de yanlışlık var. Sen kendin yanlışsın. Her tarafınız yanlış. Yeri gelince de biz eşitiz diyorsunuz. Bölücülük her şeryinize işlemiş. Bulunduğum yer de de aynı batı ilerinden birisi her türlü kepazeliği yapar hiç konuşulmaz. ANcak doğulu olsun hele de bir kürt olsun bir kepazelik yaparsa o kepazelik tüm doğuya tüm kürtlere mal ediliri. Bırakın artık şu genelleme işini. Kendinize gelin herkesin icraatı bireysel sorgulanmalı. Faşolarrrrrrrrrr...

atila1970' Alıntı:
O bulunduğun belde de bile böücülüğü yapın adamları dışlayın . Yok efendim kürtler için tahsis edilmiş. Zaten bulunduğun belde de yanlışlık var. Sen kendin yanlışsın. Her tarafınız yanlış. Yeri gelince de biz eşitiz diyorsunuz. Bölücülük her şeryinize işlemiş. Bulunduğum yer de de aynı batı ilerinden birisi her türlü kepazeliği yapar hiç konuşulmaz. ANcak doğulu olsun hele de bir kürt olsun bir kepazelik yaparsa o kepazelik tüm doğuya tüm kürtlere mal ediliri. Bırakın artık şu genelleme işini. Kendinize gelin herkesin icraatı bireysel sorgulanmalı. Faşolarrrrrrrrrr...

Arkadaşım vakıalar üzerine konuşuyoruz.

Elektrik tellerine kablo atan bir gurup desem kimi anlarsın.

Arkadaş malum gurup deyince neden kimse Tatarları anlamadı, yörükleri anlamadı, Gürcüleri anlamadı, Çerkezleri, Boşnakları, Arnavutları anlamadı.

Neden kimse onları anlamadı.

Bir fark var demek ki.

Siz gibi sevgi kelebekleri adamları her halde haklı görmeseniz, hak aramanın cazgırlık olduğunu göstermeseniz

adamlar da şımarmayacak, kimse o genellemeleri yapmayacak çünkü gerek kalmayacak.

Tüm Kürtleri kasteden yok,

ama BÜYÜK BİR EKSERİYET bu hal ve davranışlar içindeki

malum gurup deyince herkes aynı kesimi anlıyor.

Biraz özeleştiri imkanı verseniz adamları şımartacağınıza.

Ben ne bölücüyüm, ne faşistim. Ama gözümle gördüğüm VAKIAYI da söylerim. Suç vukuatı işleyende mi, tespit edende mi?

pythagorean' Alıntı:
elitalyano' Alıntı:
Halkın geneli o malum etnik gruptan aleni bir şekilde söylemek istemiyorum.!!!

Okulunuzda yaşadığınız sorunla dönem dönem görev yaptığım okulda da karşılaştım. Cidden can sıkıcı bir durum. Söz konusu kişilerle mümkün olduğunca az muhatap olup, olaya bütün bir okul olarak sahip çıkmak en mantıklısı. Tabi resmi yolların kullanımı da en son çare olarak olumlu bir hareket..

Lakin yazınızın başında kullanmış olduğunuz (ki yukarıda belirttim) cümleyi sağlıklı bir ruh halinin ürünü olarak göremediğimi söylemek isterim... Kast edilen etnik köken her ne ise bilmiyorum ama yapmak istediğiniz aşağılama bir insana yakışır türden değil...

Hocam ne dersen de. Belli ediyor kendini malesef. Bunun adı da faşizim falan değil. Gerçek olan bu. Bunu yaşamayan, o milletle iç içe olmayan bilmez. Hele bi içlerine gir o zaman farkı görürsün.

İçindeniz hocam nasıl anlamam gerekiyor. Sorunsa sorun heryerde. Bunun içinden olduğum yere niye bağlıyorsun. Konuyu uzatma gibi bir isteğim yok onun için vereceğiniz cevaplar da umarım aklı selim bir tutum gösterirsiniz.

atila1970' Alıntı:

Kimse dışlamamış, bölgenin en verimli yerinde yerleşim imkanı vermiş. İyi ki öğrenmişsiniz be kardeşim şu faşist kelimesini! Ben Türkler dünya üzerindeki en ali ırktır mı dedim? Birgün herkes Türk olacak mı dedim? Bir etnik grubun toplanıp oluşturduğu bir beldede süregelen ve aralıksız devam eden, benden öncekilerin de yakındığı olaylardan bahsettim. Bu etnik grup Türkiye'de neden sevilmiyor acaba? Bunu hiç kendilerine sormuşlar mı? Hemen millete faşist damgası yapıştırmadan önce, biraz iç muhasebe yapmak gerekir.

pythagorean' Alıntı:
atila1970' Alıntı:

Kimse dışlamamış, bölgenin en verimli yerinde yerleşim imkanı vermiş. İyi ki öğrenmişsiniz be kardeşim şu faşist kelimesini! Ben Türkler dünya üzerindeki en ali ırktır mı dedim? Birgün herkes Türk olacak mı dedim? Bir etnik grubun toplanıp oluşturduğu bir beldede süregelen ve aralıksız devam eden, benden öncekilerin de yakındığı olaylardan bahsettim. Bu etnik grup Türkiye'de neden sevilmiyor acaba? Bunu hiç kendilerine sormuşlar mı? Hemen millete faşist damgası yapıştırmadan önce, biraz iç muhasebe yapmak gerekir.

Bu sevgi kelebekleri liberallerin kuyruğuna takıldılar, vukuatı işleyeni değil de vakıayı tespit edeni faşist diye suçlamayı marifet sanıyorlar. Kendilerini bu yolla tatmin ediyorlar.

Vukuatı işleyen de bu şekilde şımartıldığından özeleştiri yapma gereksinimi duymuyor.

BlackSoiL' Alıntı:
bizim başımızda sizinkinden daha beter durum vardı. mahallenin en delisini tuttuk güvenlik görevlisi olarak. şimdi kafamız rahat. çivi çiviyi söker :)

Okul hayattır sonuçta. eğitim olduğu kadar kavga dövüş gasp hırsızlık yaralama vs... olacak diyor başımızdakiler...

Now it’s the best timing to make a few plans for the future and it is the moment to be happy. I have learn this submit and if I could I want to suggest you some fascinating things or tips.

cesur yürek38' Alıntı:
mostwanted' Alıntı:
aynı durum batıda olsa türkler diye genelleme yaparmıydın acaba?

diyorsun ki kürtler zaten potensiyel suçlu

doğudaki yaşayanlar örf adet saygı ve insaniyet anlamında belkide batıdakilerden daha ilerde. bazı batıda yaşayan doğulu kardeşlerimiz, doğuda tutunamayıpta batıya gelenler.. sen onlara bakarak genelini yargılama bence.

mostwanted' Alıntı:

Karadenizde olmuş zaten olay ve konuyu açan arkadaş isim vermemiş, "malum gurup" demiş ama herkes aynı malum gurubu anladı ise böyle demogojik laflar etmenize gerek yok. Neden herkes aynı malum gurubu anladı acaba? Demek ki yapılan genellemede bir haklılık payı var. Adı üzerinde genelleme. Kimse tüm Kürtleri kastetmiyor. Ama böyle bir şikayet de var. Suç bizde mi yani şimdi?

Neden Lazlar anlaşılmadı?

Türklerin az yaşadığı bir bölgede Türkler aynı hareketleri yapsalar ve malum gurup denilince akla Türkler gelse, ben özeleştiri yapardım. Siz gibi zeytin yağı olup üste çıkmaz veya zentinyağı olunmasına çanak tutmazdım.

faruk8542' Alıntı:
cesur yürek38' Alıntı:
mostwanted' Alıntı:

diyorsun ki kürtler zaten potensiyel suçlu

doğudaki yaşayanlar örf adet saygı ve insaniyet anlamında belkide batıdakilerden daha ilerde. bazı batıda yaşayan doğulu kardeşlerimiz, doğuda tutunamayıpta batıya gelenler.. sen onlara bakarak genelini yargılama bence.

Mesele zaten doğuda çıkmıyor. Doğudan gelip bir yere yoğun olarak yerleştiklerinde çıkıyor.Başka guruplar da gelir, benim yaşadığım ilçede çoook farklı illerden insanlar vardır ama hiçbir genel yargı yoktur bu insanlar için. Veya tek tük sadece o yöreye mahsus bazı yargılar oluşmuştur.

Kürtler ile ilgili genel yargılar oluştu ise bu bir değil, birçok yerde oluştur ise,

bence bırakın özeleştiri yapma imkanı, fırsatı, şansı, gereksinimi verin onlara.

Malesef bu etnik grup üzerinde konuşamaz ettiler bizi. İki çift laf etmeye kalksak, bunların hepsi olmasa da içlerinden çıkan binlercesinin hainliğinden bahsetmeye kalksak veya memlekette nereye doluşsalar huzur ve refahın azaldığından konuşmaya kalksak hemen faşistin, ırkçısın diyolar susturmaya çalışıyorlar. Bu da bi nevi karşı tarafı sindirme ve istediklerini elde etme politikası. Ben asıl bu ülkede artık Türklere zulüm yapıldığına kanaat getirdim. Herkes kral olmuş konuşuyor, Türkler konuşmaya kalktı mı, hakkını aramaya çalıştı mı faşist oluyor, kafa tasçı oluyor. Bu grubun içinde iyi insanlar elbette vardır bunu inkar edemeyiz. Ancak malesef genel anlamda sabıkalılar. Demek ki iyiler de buna göz yumuyor. Demek ki iyi insanlar azaldı!!!

Üniversitede 2 kürt kökenli arkadaşla beraber 2 yıl aynı evde kaldık 4 kişi, birisi mersinli diğeri tunceliliydi , Mardinde çalışırken 1i hataylı arap diğeri diyarbakırlı kürt 2 arkadaşla kaldım en ufak bir tartışmamız dahi olmadı.. Ben ise türk oğlu türküm 1630 yılına kadar soy kütüğünüde çıkardı akrabalarım.

Genelleme yapmak yanlış gibi görünsede özellikle doğuda pkk sempatisi üst seviyede, bunun yanı sıra sayı azken bazı konulardan behsetmeyip çoğaldıklarında gerçek yüzlerini görme imkanım oldu. Uzaktan yakından türk milliyetçiliğiyle alakam olmadığı halde özellikle şu demokrasi, özgürlük adı altında yapılan pozitif ayrımcılık beni her geçen gün türk milliyetçiliğine yaklaştırıyor. Bu ülkede 130dan fazla kürt kökenli vekil var, cumhurbaşkanı başbakan olan kürt vatandaşlarımız var ama hala lafa gelince eziklik psikolojisi hakim. Ben bunu anlamıyorum aynı okulları bitirip aynı koşullarda öğretmenlik yapabiliyoruz. Benim bir kürtten fazla bir hakkım olmadıki hayatta.

yadigartbaykal' Alıntı:
öyle mi?

Yeter artık arkadaşlar bu yaptığınız resmen İNSANLIK dışı davranış. Ben de o dediğiniz malum etnik grubun içinden geliyorum. Söylem tarzınız yanlış, Bütün Kürtleri böyle bir anlayışla yargılarsanız, insanlığından çıkmamış Kürtleri insanlıktan çıkarıp kendinize sövdürmüş olursunuz. Ağzımı bozmak istemiyorum ama anlayın Genelleme yapmayın, doğudan gelen diyin, kürt kökenli diyin ama malum etnik grup demeyin genellemeyin, işte bu faşizmdir. İnsan gibi davranın biraz.
Ben de size bir örnek vereyim, aynı durum benim de başıma geldi ve POLİS'i aradım, ne mi oldu?
Polis geldi, dışarıya çıkardı adamları. Akşam eve giderken beni tehdit ettiler POLİSLER Yadigar hoca arayıp şikayetçi oldu diye söylemiş. Resmen beni fişlemiş tinercilere karşı! Ben şimdi o polisi MALUM ETNİK GRUP diye tanımlıyor muyum.????!!

Hocam neden Kürtler diye anladın peki?

Neden Lazlar, Gürcüler, Abazalar, Çerkezler, Tatarlar, Boşnaklar, Arnavutlar, Yörükler, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler diye anlamadın malum etnik gurup deyince?

Demek ki ortada malum bir vakıa var, bu insanlar sadece vakıayı tespit ediyorlar. Vukuatı işleyen mi suçlu, vakıayı tespit eden mi?

Kimse tüm bir etnik gurubu kastetmiyor adı üzerinde genelleyecek kadar vakıayla karşılaşınca insanlar genel yargılar sahibi oluyor. Malum gurup deyince siz dahi siz gibi insanlığa insanlık dersi verecek bir bilge dahi aynı malum etnik gurubu anlıyorsanız, demek ki genelleme yapacak epey bir done var ortada.

Lütfen artık o malum etnik gurubun hepsinin adını çıkaran bu davranışları sergileyen kesimine özeleştiri imkanı verin, çünkü siz gibiler çıktıkça, onlardan böyle olmayanlar da alınganlık ediyor, siz gibiler yüz vermese utanacak, alınganlık etmek zorunda kalmayacak, o hal ve hareketi yapan da sinecek, özeleştiri yapacak. İnşallah.

BBNET
Geri