:++: aynen katılıyorumerdcan' Alıntı:verecen zopayı verecen zopayı!
:++: aynen katılıyorumerdcan' Alıntı:verecen zopayı verecen zopayı!
pythagorean' Alıntı:O malum etnik grubu açıklıyorum. Kürtler arkadaşlar. ve ben mardinde veya şırnakta çalışmıyorum. Orta karadenizin bi ilinde çalışıyorum. ama bulunduğum belde kürtler için tahsis edilmiş. Ben önyargılı asla yaklaşmadım buraya gelirken. Kürtler hakkında da en ufak kötü bir düşüncem yoktu. ancak bu beldenin çok yakınında kürtlerden oluşmayan bir belde de her şey güzelken benim çalıştığım beldede insanlıktan eser yok.
Haklısınız hocam. Kanunlar bir zümre veya guruba esnek tutulduğu zaman her zaman problemler oluyor. Kanunlar herkes için eşit ve cezasının bir olması lazım.pythagorean' Alıntı:pythagorean' Alıntı:O malum etnik grubu açıklıyorum. Kürtler arkadaşlar. ve ben mardinde veya şırnakta çalışmıyorum. Orta karadenizin bi ilinde çalışıyorum. ama bulunduğum belde kürtler için tahsis edilmiş. Ben önyargılı asla yaklaşmadım buraya gelirken. Kürtler hakkında da en ufak kötü bir düşüncem yoktu. ancak bu beldenin çok yakınında kürtlerden oluşmayan bir belde de her şey güzelken benim çalıştığım beldede insanlıktan eser yok.
Bir beldeyle bu sonucu çıkaramazsın diyecek şimdi bazı arkadaşlar. Bal gibi de çıkar bu sonuç. Sadece onlardan oluşan bir belde de sorunların ardı arkası kesilmiyorsa, tümüyle bunlardan oluşan bir coğrafi bölge ülkenin en sıkıntılı bölgesiyse varın siz bir sonuca varın o zaman. Önyargılıysam da beni ikna edin.
Adamın zihniyeti bozuksa, devlet oraya 10 polis de dikse, kanunlarda cezası yoksa, yapacağını yine yapar...elzonur' Alıntı:bir ara bizim okuldada çok oluyordu o tür vakalar sonra okul polisi uygulaması geldi sorunlar bitti![]()
pythagorean' Alıntı:O malum etnik grubu açıklıyorum. Kürtler arkadaşlar. ve ben mardinde veya şırnakta çalışmıyorum. Orta karadenizin bi ilinde çalışıyorum. ama bulunduğum belde kürtler için tahsis edilmiş. Ben önyargılı asla yaklaşmadım buraya gelirken. Kürtler hakkında da en ufak kötü bir düşüncem yoktu. ancak bu beldenin çok yakınında kürtlerden oluşmayan bir belde de her şey güzelken benim çalıştığım beldede insanlıktan eser yok.
omd' Alıntı:Elektriği bunlar için icat etmişler aslında :!:
faşizmi biz yapmıyoruz hocam. her türlü hakkın kendi ellerinde olmasını isteyen, her ortamda devlete kafa tutan o güruh faşistlik yapıyor.elitalyano' Alıntı:yazdığım yoruma bilim kurgu filmlerini aratmayacak türden cevap verenler, herhangi bir olay olsunda kinimizi kusalım diye bekleyenler, sizin derdiniz okulun bahçesi felan değil, benliğinizde ki faşizmin, orgazmını gerçekleştirmek...
Hocam o malum sözünde bile her türlü kalleşlik var bu adamın. Bir de faşoluk yapmıyorum diyor. O bölgede o malumların olması bir tarafınıza mı batıyor. Kendinizi ne sanıyorsunuz. Bırakın artık ayrım gayrımcılığı.elitalyano' Alıntı:yazdığım yoruma bilim kurgu filmlerini aratmayacak türden cevap verenler, herhangi bir olay olsunda kinimizi kusalım diye bekleyenler, sizin derdiniz okulun bahçesi felan değil, benliğinizde ki faşizmin, orgazmını gerçekleştirmek...
atila1970' Alıntı:O bulunduğun belde de bile böücülüğü yapın adamları dışlayın . Yok efendim kürtler için tahsis edilmiş. Zaten bulunduğun belde de yanlışlık var. Sen kendin yanlışsın. Her tarafınız yanlış. Yeri gelince de biz eşitiz diyorsunuz. Bölücülük her şeryinize işlemiş. Bulunduğum yer de de aynı batı ilerinden birisi her türlü kepazeliği yapar hiç konuşulmaz. ANcak doğulu olsun hele de bir kürt olsun bir kepazelik yaparsa o kepazelik tüm doğuya tüm kürtlere mal ediliri. Bırakın artık şu genelleme işini. Kendinize gelin herkesin icraatı bireysel sorgulanmalı. Faşolarrrrrrrrrr...
pythagorean' Alıntı:elitalyano' Alıntı:Halkın geneli o malum etnik gruptan aleni bir şekilde söylemek istemiyorum.!!!
Okulunuzda yaşadığınız sorunla dönem dönem görev yaptığım okulda da karşılaştım. Cidden can sıkıcı bir durum. Söz konusu kişilerle mümkün olduğunca az muhatap olup, olaya bütün bir okul olarak sahip çıkmak en mantıklısı. Tabi resmi yolların kullanımı da en son çare olarak olumlu bir hareket..
Lakin yazınızın başında kullanmış olduğunuz (ki yukarıda belirttim) cümleyi sağlıklı bir ruh halinin ürünü olarak göremediğimi söylemek isterim... Kast edilen etnik köken her ne ise bilmiyorum ama yapmak istediğiniz aşağılama bir insana yakışır türden değil...
Hocam ne dersen de. Belli ediyor kendini malesef. Bunun adı da faşizim falan değil. Gerçek olan bu. Bunu yaşamayan, o milletle iç içe olmayan bilmez. Hele bi içlerine gir o zaman farkı görürsün.
atila1970' Alıntı:O bulunduğun belde de bile böücülüğü yapın adamları dışlayın . Yok efendim kürtler için tahsis edilmiş. Zaten bulunduğun belde de yanlışlık var. Sen kendin yanlışsın. Her tarafınız yanlış. Yeri gelince de biz eşitiz diyorsunuz. Bölücülük her şeryinize işlemiş. Bulunduğum yer de de aynı batı ilerinden birisi her türlü kepazeliği yapar hiç konuşulmaz. ANcak doğulu olsun hele de bir kürt olsun bir kepazelik yaparsa o kepazelik tüm doğuya tüm kürtlere mal ediliri. Bırakın artık şu genelleme işini. Kendinize gelin herkesin icraatı bireysel sorgulanmalı. Faşolarrrrrrrrrr...
pythagorean' Alıntı:atila1970' Alıntı:O bulunduğun belde de bile böücülüğü yapın adamları dışlayın . Yok efendim kürtler için tahsis edilmiş. Zaten bulunduğun belde de yanlışlık var. Sen kendin yanlışsın. Her tarafınız yanlış. Yeri gelince de biz eşitiz diyorsunuz. Bölücülük her şeryinize işlemiş. Bulunduğum yer de de aynı batı ilerinden birisi her türlü kepazeliği yapar hiç konuşulmaz. ANcak doğulu olsun hele de bir kürt olsun bir kepazelik yaparsa o kepazelik tüm doğuya tüm kürtlere mal ediliri. Bırakın artık şu genelleme işini. Kendinize gelin herkesin icraatı bireysel sorgulanmalı. Faşolarrrrrrrrrr...
Kimse dışlamamış, bölgenin en verimli yerinde yerleşim imkanı vermiş. İyi ki öğrenmişsiniz be kardeşim şu faşist kelimesini! Ben Türkler dünya üzerindeki en ali ırktır mı dedim? Birgün herkes Türk olacak mı dedim? Bir etnik grubun toplanıp oluşturduğu bir beldede süregelen ve aralıksız devam eden, benden öncekilerin de yakındığı olaylardan bahsettim. Bu etnik grup Türkiye'de neden sevilmiyor acaba? Bunu hiç kendilerine sormuşlar mı? Hemen millete faşist damgası yapıştırmadan önce, biraz iç muhasebe yapmak gerekir.
mostwanted' Alıntı:aynı durum batıda olsa türkler diye genelleme yaparmıydın acaba?
BlackSoiL' Alıntı:bizim başımızda sizinkinden daha beter durum vardı. mahallenin en delisini tuttuk güvenlik görevlisi olarak. şimdi kafamız rahat. çivi çiviyi söker![]()
cesur yürek38' Alıntı:mostwanted' Alıntı:aynı durum batıda olsa türkler diye genelleme yaparmıydın acaba?
diyorsun ki kürtler zaten potensiyel suçlu
mostwanted' Alıntı:aynı durum batıda olsa türkler diye genelleme yaparmıydın acaba?
faruk8542' Alıntı:cesur yürek38' Alıntı:mostwanted' Alıntı:aynı durum batıda olsa türkler diye genelleme yaparmıydın acaba?
diyorsun ki kürtler zaten potensiyel suçlu
doğudaki yaşayanlar örf adet saygı ve insaniyet anlamında belkide batıdakilerden daha ilerde. bazı batıda yaşayan doğulu kardeşlerimiz, doğuda tutunamayıpta batıya gelenler.. sen onlara bakarak genelini yargılama bence.
yadigartbaykal' Alıntı:öyle mi?malum etnik grup
Yeter artık arkadaşlar bu yaptığınız resmen İNSANLIK dışı davranış. Ben de o dediğiniz malum etnik grubun içinden geliyorum. Söylem tarzınız yanlış, Bütün Kürtleri böyle bir anlayışla yargılarsanız, insanlığından çıkmamış Kürtleri insanlıktan çıkarıp kendinize sövdürmüş olursunuz. Ağzımı bozmak istemiyorum ama anlayın Genelleme yapmayın, doğudan gelen diyin, kürt kökenli diyin ama malum etnik grup demeyin genellemeyin, işte bu faşizmdir. İnsan gibi davranın biraz.
Ben de size bir örnek vereyim, aynı durum benim de başıma geldi ve POLİS'i aradım, ne mi oldu?
Polis geldi, dışarıya çıkardı adamları. Akşam eve giderken beni tehdit ettiler POLİSLER Yadigar hoca arayıp şikayetçi oldu diye söylemiş. Resmen beni fişlemiş tinercilere karşı! Ben şimdi o polisi MALUM ETNİK GRUP diye tanımlıyor muyum.????!!