Okul bahçesine ve okulun içine beldeden gençler giriyor

Kodla Büyü

pythagorean

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulum bir beldede. Sorunlu bi bölge okulun bulunduğu yer. Halkın geneli o malum etnik gruptan aleni bir şekilde söylemek istemiyorum. Her neyse. Bu okuldan daha önce mezun olmuş 3-5 tane serseri var. Bunlar 2 aydır okula dadanmaya başladı. Önce bahçede dolaşmaya başladılar. Sonra çocukların topunu falan almaya başladılar. Müdür ne kadar uyardıysa kar etmedi. Evladım okuldan sonra gelin bahçede ne yapıyosanız yapın ama ders işlenirken gidin girmeyin dedi. Burası devletin yeri değil mi? Girmek hakkımız diyo adam başka bişey demiyo. 1 haftadır okulda dersler falan bitti öğretmenler de iyice yaydı tabii. Bunlar okula girmeye başladı. Bugün birini labda yakaladım dışarı çık buraya girmen doğru değil dedim. Ne olacak hoca yaaa falan dedi neyse zorluk çıkarmadı fazla çıktı. Sonra yukarı kattan sesler geldi bi gittik bu bizim öğrencilerden birine saldırmış neymiş efendim kardeşini dövmüş. Bizim öğretmen arkadaş ben sana bu okula girmeyeceksin demedim mi diye üstüne yürüdü. Çıkmıyom hoca ne olacak falan dedi. Neyse ayırdık hemen. Serseriyi de çıkardık. Bahçeye iyice kuruldular. Bahçede sigara içmeye başladılar. Jandarmayı aradık geldi. Neyse ifadelerimizi falan aldı. Tutanak tutuldu. Aldılar götürdüler. Ama tam şikayetçi olmadık. Bi akılları başına gelsin bakalım dedik. Bakalım ileriki günlerde neler olacak. Okullar hayat olsun mu dediniz? İpsiz sapsız okula girip ona buna tehdit savuracak sonra da okullar hayat mı olacak yoksa hayatlar mı kararacak varın siz düşünün.

İlköğretimi bilmem ama lisede okul dışından kişileri okula almak barındırmak epyce ağır cezalar getiriyor...bu durumda onlaırn okula izinsiz girmeleri de suçtur...Sizi bu kadar uğraştıranlardan şikayetçi olmadıysanız haketmişsiniz demektir.

ilon' Alıntı:
İlköğretimi bilmem ama lisede okul dışından kişileri okula almak barındırmak epyce ağır cezalar getiriyor...bu durumda onlaırn okula izinsiz girmeleri de suçtur...Sizi bu kadar uğraştıranlardan şikayetçi olmadıysanız haketmişsiniz demektir.

Hocam herhangi bi yaralama veya suç unsuru oluşturacak bir davranışları olmadı. Jandarma da zaten bunları sordu. Elle tutulur birşey yok. Yani şikayetçi olsak bile suç unsuru oluşturacak bi davranışları yok. Jandarma assubayı öyle dedi. Ha okula izinsiz giriyolarsa uyarırız dedi. Kanunlar böyle. İlla gelecek birimizi delik deşik edeceklerki adamlara bi cezai işlem uygulansın. E bu durumda istersen şikayetçi ol. Savcı çağıracak dinleyecek herkesi ondan sonra dosyayı kapatacak yine aynı tas aynı hamam.

Okullar önce güvenli olmalı. Güvenliği sağlanmalı. Adamlar devlete kin besliyo geliyo evinin en yakınındaki devlet kurumu olan okula saldırıyo. Valla gelip bize saldırsalar kimsenin haberi olmaz. Jandarma bile 1 saat sonra geldi.

pythagorean' Alıntı:
Okulum bir beldede. Sorunlu bi bölge okulun bulunduğu yer. Halkın geneli o malum etnik gruptan aleni bir şekilde söylemek istemiyorum. Her neyse. Bu okuldan daha önce mezun olmuş 3-5 tane serseri var. Bunlar 2 aydır okula dadanmaya başladı. Önce bahçede dolaşmaya başladılar. Sonra çocukların topunu falan almaya başladılar. Müdür ne kadar uyardıysa kar etmedi. Evladım okuldan sonra gelin bahçede ne yapıyosanız yapın ama ders işlenirken gidin girmeyin dedi. Burası devletin yeri değil mi? Girmek hakkımız diyo adam başka bişey demiyo. 1 haftadır okulda dersler falan bitti öğretmenler de iyice yaydı tabii. Bunlar okula girmeye başladı. Bugün birini labda yakaladım dışarı çık buraya girmen doğru değil dedim. Ne olacak hoca yaaa falan dedi neyse zorluk çıkarmadı fazla çıktı. Sonra yukarı kattan sesler geldi bi gittik bu bizim öğrencilerden birine saldırmış neymiş efendim kardeşini dövmüş. Bizim öğretmen arkadaş ben sana bu okula girmeyeceksin demedim mi diye üstüne yürüdü. Çıkmıyom hoca ne olacak falan dedi. Neyse ayırdık hemen. Serseriyi de çıkardık. Bahçeye iyice kuruldular. Bahçede sigara içmeye başladılar. Jandarmayı aradık geldi. Neyse ifadelerimizi falan aldı. Tutanak tutuldu. Aldılar götürdüler. Ama tam şikayetçi olmadık. Bi akılları başına gelsin bakalım dedik. Bakalım ileriki günlerde neler olacak. Okullar hayat olsun mu dediniz? İpsiz sapsız okula girip ona buna tehdit savuracak sonra da okullar hayat mı olacak yoksa hayatlar mı kararacak varın siz düşünün.

Hocam sen bunun videosunu çek Bakana gönder "bizim okul hayat buldu" diye...

pythagorean' Alıntı:
ilon' Alıntı:

Hocam herhangi bi yaralama veya suç unsuru oluşturacak bir davranışları olmadı. Jandarma da zaten bunları sordu. Elle tutulur birşey yok. Yani şikayetçi olsak bile suç unsuru oluşturacak bi davranışları yok. Jandarma assubayı öyle dedi. Ha okula izinsiz giriyolarsa uyarırız dedi. Kanunlar böyle. İlla gelecek birimizi delik deşik edeceklerki adamlara bi cezai işlem uygulansın. E bu durumda istersen şikayetçi ol. Savcı çağıracak dinleyecek herkesi ondan sonra dosyayı kapatacak yine aynı tas aynı hamam.
İyide illaki yaralama dövme olmasına gerek yok ki sonuçta fiilen suç değilmi disiplin kurallarını uygulayamıyorsanız güvenlik güçlerinden yardım alacaksınız elbet...belki polise sorsanız suç diyecek...Hukuki yönünü araştırın bence.

pythagorean' Alıntı:
ilon' Alıntı:

Eğitim öğretime engel oluyor, öğretmenlere ve idareye karşı geliyor, okul bahçesinde sigara içiyor, öğrencilere saldırıyor...

Daha ne suç unsuru arıyorsunuz. İlla yaralama veya ölüm olmasını mı bekliyorsunuz... :verymad:
Polis veya jandarmanın görevi düzeni, asayişi sağlamak...

Hocam onların diliyle konuşacaksınız başka olmaz..Okulun içine sınıflara girsinler bırakın ondan sonrası kolay.. :mrgreen:

bizim başımızda sizinkinden daha beter durum vardı. mahallenin en delisini tuttuk güvenlik görevlisi olarak. şimdi kafamız rahat. çivi çiviyi söker :)

Halkın geneli o malum etnik gruptan aleni bir şekilde söylemek istemiyorum.!!!

Okulunuzda yaşadığınız sorunla dönem dönem görev yaptığım okulda da karşılaştım. Cidden can sıkıcı bir durum. Söz konusu kişilerle mümkün olduğunca az muhatap olup, olaya bütün bir okul olarak sahip çıkmak en mantıklısı. Tabi resmi yolların kullanımı da en son çare olarak olumlu bir hareket..

Lakin yazınızın başında kullanmış olduğunuz (ki yukarıda belirttim) cümleyi sağlıklı bir ruh halinin ürünü olarak göremediğimi söylemek isterim... Kast edilen etnik köken her ne ise bilmiyorum ama yapmak istediğiniz aşağılama bir insana yakışır türden değil...

Okullara güvenlik görevlisi sart, bakan süt göndereceğine okulun gercek ihtiyaclarını karşılasa ya!
Bu arada konu ile ilgisi yok ama 500 mevcutlu okulumuzda 3000 adet süt elimizde kaldı, iade de kabul etmiyorlar parası peşin ödendi ya :!:

elitalyano' Alıntı:

Okulunuzda yaşadığınız sorunla dönem dönem görev yaptığım okulda da karşılaştım. Cidden can sıkıcı bir durum. Söz konusu kişilerle mümkün olduğunca az muhatap olup, olaya bütün bir okul olarak sahip çıkmak en mantıklısı. Tabi resmi yolların kullanımı da en son çare olarak olumlu bir hareket..

Lakin yazınızın başında kullanmış olduğunuz (ki yukarıda belirttim) cümleyi sağlıklı bir ruh halinin ürünü olarak göremediğimi söylemek isterim... Kast edilen etnik köken her ne ise bilmiyorum ama yapmak istediğiniz aşağılama bir insana yakışır türden değil...

Hocam ne dersen de. Belli ediyor kendini malesef. Bunun adı da faşizim falan değil. Gerçek olan bu. Bunu yaşamayan, o milletle iç içe olmayan bilmez. Hele bi içlerine gir o zaman farkı görürsün.

2003 yılında asker öğretmen iken akşam saat 23:00 gibi pansiyona içkili biri(önceden okuldan atılmış) 20 li yaşlarında elinde bıçakla bahçede öğrencilere saldırd. 2 arkadaş ve öğrencilerle zar zor zaptettik. polis geldi. aldı götürdü. Müdürü aradık ve davacı olun dedi. Mahkemeye çıktığımızda müdür arkamızda durmadı.askerliğim bitti. 2 mahkemeye gitmedim. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum. Zor bu işler. Sabırlı olun sinizlerinize hakim olun. Jandarmadan devamlı yardım isteyin.

pythagorean' Alıntı:
elitalyano' Alıntı:

Hocam ne dersen de. Belli ediyor kendini malesef. Bunun adı da faşizim falan değil. Gerçek olan bu. Bunu yaşamayan, o milletle iç içe olmayan bilmez. Hele bi içlerine gir o zaman farkı görürsün.

İstanbulda görev yaptığım okulda o bahsetmiş olduğunuz etnik kökenden olanların sayısı çok az ve etkisiz. Ama en belalı okullardan birisidir. Onları başkasından farklı ve tehlikeli olarak görüyorsanız oturun ve bunun nedenlerini düşünün derim. Hırsızın da belki suçu vardır.
İyi akşamlar.

Çok sakat bir durum :!:

Bazı okullarda nöbetçi öğretmenlere yetki ve şok cihazı verseler de en azından kendilerini korumak zorunda kaldıklarında kullanabilseler.

Yoksa adam gelecek, asacak kesecek dövecek en son mahkeme de 6 ay la çıkacak.

Adalet teyzeyi varan görse beri gelsin.

Allah kimsenin başına böyle dertler vermesin

Saygılar

elitalyano' Alıntı:

:alkis:

elitalyano' Alıntı:

Pardon ben bir aşağılama görmedim.

Soralım arkadaşlar hangi etnik gurubu anlamışlar. Eh, ortada fol yok yumurta yokken o etnik gurup anlaşılmaz değil mi? Demek ki ortada bir fol var, yumurta var.

Demek ki o tip davranışlar o etnik guruptakilerde sık görülen, o etnik gurubu tanımlayıcı türden davranışlar haline gelmiş. Elbette kimse o etnik gurupten HERKES bu haltları yer deMİİİİİİİyor. Ancak bir ekseriyet var ki böyle bir yargı oluşmuş.

Şimdi bu durumu TESPİT EDENDE Mİ SUÇ, yoksa o durumu ortaya çıkaranda mı?

Mesele o etnik gurup olunca bazıları neden yelkenleri suya indiriyor anlamıyorum.

Sorunun nedeni açık: Bu adamlara hak arama yöntemi olarak CAZGIRLIK ÖĞRETİLDİ, böyle yol veriliyor hala da siz gibiler tarafından.

Siz ise hala yorumunuzla bu CAGIRLIĞA yol veriyorsunuz.

...

Filanca yerde elektrik tellerine kablo atıyorlar sürekli trafo patlıyor sonra da elektiriğimiz çok kesiliyor diye şikayet ediyorlar desem.

O filanca yerin neresi olduğunu tahmin edebilir misiniz?

Şimdi suç kabloyu atanda mı, bunu görende mi?

Dersin ki heryerde kablo atılıyor.

Evet ama neden heryeri anlamıyorsun. Demek ki o filanca yer ile o senin dediğin heryerdeki kablo atmada bir fark var.

Birisinde herkes kablo atıyor, birisinde 1, 2 kişi kaçak kullanıyor sadece.

Yani genele yayılırsa insanlar elbette genel yargılar edinir. Bu TABİİDİR.

Heryerde serseri vardır. Ama filanca etnik gurubun bulunduğu heryerde serseri oluyorsa, yoğunluğu artıyorsa, insanlara gına geldi ise

elbette ki insanlar genel bir yargı sahibi olacaklardır.

Hırsızın suçu var yani.

...

Haberde bir haber duydunuz:
Kırmızı kazaklı birisi bir çocuğu öldürmüş.
Ertesi gün haberlerde bir haber daha:
Kırmızı kazaklı birisi bir yaşlı insanı öldürmüş.
Ertesi gün bir haber daha duydunuz haberlerde:
Kırmızı kazaklı birisi uzaktan insanların üzerine ateş açıp kaçmış.
Ertesi gün bir haber daha duydunuz:
Kırmızı kazaklı birisi araba ile birilerinin üzerine dalmış.
Ertesi gün bir haber daha duydunuz:
Kırmızı kazaklı birisi üzerindeki bombayı patlatmış ve etraftaki insanlar ölmüş.

Ertesi gün kırmızı kazaklı birisini sokakta yürürken görseniz ne yaparsınız.

Bir telaş hisseder misiniz? Bir şüphe, bir kuşku.

Sizin telaşınızı görüp bu insan dese ki, yahu ben sadece kırmızı kazak giydim diye kötü mü oldum, bu nasıl bir önyargıdır, işte toplumdaki bu önyargıları yıkmalıyız, benden neden korkuyorsun, ben de insanım. Sen kıyafet faşistisin dese, sen sorunlu bir ruh halisin dese.

Haklı mıdır sizce?

Sizi irşad edip, kıyafet faşistliğinden vazgeçirdiği, önyargılarınızı yıktığı günün ertesinde haber olursanız: Kırmızı kazaklı birisine sarılan bir kişi kırmızı kazaklı kişi tarafından öldürüldü diye.

???

Elbette kırmızı kazaklılar bu kadar cinayet işlerse insanlar kırmızı kazaklı görünce tedirgin olur, şüphelenir, tedbir almak ister.

Tüm kırmızı kazaklıların öyle haberlerdeki gibi cani olması gerekmez, o gördüğü kırmızı kazaklı kötü de olmayabilir ama insan tedbir almak ister, tedirgin olur, şüpheye düşer. Bu normaldir.

Sen bu insanı bundan dolayı yargılarsan bu haksızlıktır.

Siz öğrettiniz cazgırlığın hak arama olduğunu bunlara. Siz gibiler öğretti.

Önce radikal solcular bu haltı yedi, şimdi de liberaller ve onların kuyruğuna takılan cemaatçi muhafazakarlar ve onları adam belleyen saf muhafazakarlar. Maalesef bir akıl tutulması içindeyiz.

Yakmıyoruz, yıkmıyoruz, sadece yargımızı belirtiyor, tedirgin olma, tedbir alma hakkımızı kullanıyoruz.

Sadece durumu tespit ediyoruz.

Ama siz gibiler bunu hastalıklı ruh hali, faşistlik olarak görüyor.

Hocam sen bunun videosunu çek Bakana gönder "bizim okul hayat buldu" diye...

:++: güzelmiş :+1:
o etnik grubun tam içindeyim ben ...ilköğretim okulumuzun %98 i hemde öyle... sorun cok cıkmıyor fakat cocuklar eğitim yönünden çok çok çok aşağılarda sbs kazanan öğrenci sayımız 1-2 kişidir 2000 kişilik okulda. ilerde üniversiteye bizim okuldan gidecek olan da aynı şekilde 1-2 kişi o da bi ihtimal,,, ama bunlara rağmen tabi arada bikaç pskopatın geldiğide oldu esrarcıların okulduga uyudugu zamanlar gibi ama bunun etnik kökenle alakası yok her okulda herzaman böle şeyler muhakkak olmuştur ... bence en iyisi yüzyüze gelmeyin polisi yada jandarmayı arayın ii günler

Polisle jandarmayla çözüm zor olur. Sizin bu rahatsızlığınız ve tedirginliğiniz onları cesaretlendirir. Yapılacak en makul şey, her ne kadar sorunlu gibi görünseler de o gençler, onların kıramayacağı, sözünü dinleyecekleri insanlar olur. Biliyorsunuz feodal yapı kuvvetlidir. Beldenin iş bilenleri ile işbirliği içinde çözülür bence.
Bir de bunula ilgisi var yok bilmem ama filmin birinde geçmişti diyalog. "Tavşanlar korktuklarından dolayı kaçmazlar, kaçtıkları için korkarlar."

okulunuz ne güzel hayat olmuş hocam işte
gençler haklı girmek hakları bakan öyle diyo

tayinci42' Alıntı:
herohamster' Alıntı:
hocam emniyeti yada velileri ile görüşün uğraşıp başınız dert almayın...

velinin öğrenciden farkı yoktur..
Katılıyorum size hocam. Duyarlı velinin çocuklarında zaten sorun yok. Sorunlu çocukların velileri ile konuşarak pek bişey çözebileceğinizi zannetmiyorum.

BBNET
Geri