................................... OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA
Okulunuz / sınıfında okuyan .................................. nın babasıyım. Okul Aile Birliğinin isteğiyle sınıf annesi tarafından okul aidatı adı altında tarafımdan para istenmektedir.Yazımın ekinde sunulan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER imzalı yazıda gönüllü bağış dışında hiçbir şekilde aidat adı altında velilerden para istenemeyeceği belirtilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 15. Maddesinin 2. Bendinde “Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.” denilmektedir. Ben istenen bu aidatı ödemek istemiyorum. Çocukların bu konularda herhangi bir sorumlulukları yoktur. Çocuklar okullara eğitilmek, okumak için gitmektedirler. Aidatı ödemeyen benim. Bu konuda çocuğumun rencide edilmemesini, çocuğuma bu konuda herhangi bir baskı yapılmamasını, bunların yapılması halinde yasal haklarımı arayacağımı, aidat toplama işlemi yasal ise tarafıma aidat istediğinize dair resmi bir yazı gönderilmesini, bilgilerinize arz ederim.
22.12.2012
Adres:
Ek: Milli Eğitim Bakanlığı’nın
Bağış ve yardımlar konulu yazıları.