Okul Aidatları

Kodla Büyü

serkanozen1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okul aidatları yasal mı?
Ben vermek istemiyorum.. Ama eşim çocuğa okul yönetiminin baskı yapmasından, Onu sınıf önünde idarenin rencide etmesinden korkuyor.
Ama ben de bu yasal olmayan parayı vermek istemiyorum... Bağış yapmak isteyen yapsın ama ben yapmak istemiyorum...

Ya işte de çocuğumu baskı yaparlar sa sınıf için de rencide ederler se işte herkes bundan korkuyor.... Karne vermezlerse filan filan.....

serkanozen1' Alıntı:
Ben vermek istemiyorum.. Ama eşim çocuğa okul yönetiminin baskı yapmasından, Onu sınıf önünde idarenin rencide etmesinden korkuyor.
Ama ben de bu yasal olmayan parayı vermek istemiyorum... Bağış yapmak isteyen yapsın ama ben yapmak istemiyorum...
Siz öğretmenmisiniz???

Okul Aile Birliklerinin veliler ile aldığı karar doğrultusunda okullar para toplayabiliyor. Çocuğumuzu okuttuğumuz ilkokul ve ortaokulların devlet tarafından desteklenmediği bir ortamda üzerimize düşen yardımı yapmalıyız.Sizde öğretmenmişsiniz paranın nerelere harcandığı belli merak ediyorsanızda denetleme kuruluna girer kontrol edersiniz. Zaten siz parayı vermek istemiyorum dediğinize göre çocuğunuz normal bir okulda kayıtlı burjuvaların bol olduğu okulda olsa böyle şeyler yazmadan parayı öderdiniz hemde okkalısı para öderdiniz. Sizden okul idaresinin istediği aidat ne kadar bizlerle paylaşırmısınız.
Ayrıca para toplanmayacak diye gelen yazıda 2 maddenin dışında her hangi bir ad altında para toplanmayacak diyor yazıyı yanlış yorumlamayalım arkadaşlar. Okul Aile Birliklerinin belirlediği senelik miktar yine toplanacak bunun dışında hiçbir ad altında para istenemeyecek.

serkanozen1' Alıntı:

Ne kadar istiyorlar bilmiyorum ancak ben velilerin okla katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum.
Velilerden makul bir ücret alınması gerek. Veli de okula sahip çıkmalı.

okulların ne kadar parasızlık çektiğini en iyi öğretmenler bilirken aidat vermeyeceğim diyen bir öğretmen ilginç geldi bana şüphelendim acaba çok uçuk bir para mı istiyorlarki.

Okulda kullanılan sabunun parasını bile milli eğitim göndermiyor sayın hocam bunu sizin bilmeniz gerekir cok ucuk bir para ıstedıyseler onu bılemem

okullara para vermek istemeyen velileri anlamakta çok güçlük çekiyorum. bilmiyorum belkide bendedir sorun.
milli eğitim elektrik su doğal gaz veya kömür dışında bir kuruş para göndermiyor okula.
hem çocuğumuz iyi şartlarda okusun diyoruz hemde yıllık toplanan 50-100 lirayı çok görüyoruz.
6 ay idarecilik yaptım. idareciliğin ne kadar zor olduğunu öğrendim.

çok zor durumda olmadıkça verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
çocuğunuz canınız okuyo? daha temiz ve güzel bir ortamda okumasını istiyorsanız vermelisiniz. devletin sağladığı imkanlar belli.. bir hizmetli bile göndermiyor.. pis okullarda okusun, hastalansın diyorsanız vermeyin..
ya da güvenlik görevlisi olmasın, her isteyen girsin çıksın okula.. diyorsanız da vermeyin.

okul da çalıştırılan bir hizmetlinin bile sadece okula yıllık masrafı sigortasıyla birlikte 10-12.000 civarı.
temizlik malzemesi araç gereç tadilat iç olmasa 5000 lira idare nereden bulsun bu parayı.

Ben yoksul br mahalledeki bir okulda öğretmenim..Ve 1 kuruş bile aidat toplamıyorum... .. Vermememin nedeni ise daha önce okula kayıt yaptırırken 500 TL kayıt parası istemişlerdi.. Bunun için eşimi 3 defa geri göndermişlerdi...Ödemedim... Ya biraz katkıda bulunulur tabi de ancak bu okul merkezde bir okul Sayın SERCİ 2001 merak etmeyin... Zengin çocukları gidiyor bu okula...Ve 1000 tl 2000 tl kayıt parası için pazarlıklar yapılan bir okul . Öğretmen çocuklarından da almasınlar....
Ayrıca okul aile birliklerinin belrledikleri para toplanacak demişsin sayın SERCİ 2001 yasal dayanağı var mı ödemezsem yaptırım mı uygulayacaklar????

sayın hocam benim anladığım çocuğun görev yaptığın okulda okumuyor. okulunda para toplanmadığı için görev yaptığın okulun imkanları kısıtlı ve sen de çocuğunu imkanları dah iyi olan bir okula göndermişsin.
o zaman çocuğunu al kendi okulunda okut.
başkalarından toplanan parayla çocuğunun ihtiyaçlarının gidererek çocuğa haram yedirme.

sayın FARUK DOĞU ne alaka ya.... Kendi okulumunda okutmamamın sebebi bunlar değil... Benim oturduğum yer merkez de...

serkanozen1' Alıntı:
sayın FARUK DOĞU ne alaka ya.... Kendi okulumunda okutmamamın sebebi bunlar değil... Benim oturduğum yer merkez de...
hocam o okul aldığı parayı çocuklar için harcıyorsa ve bu harcamaları görüyorsan vermelisin diye düşünüyorum. ama yok adamlar parayı cebe atıyor veya kendi lüksüne harcıyor diyorsan tabi ki vermezsin. ayrımı sen yapacaksın.

serkanozen1' Alıntı:
Ben yoksul br mahalledeki bir okulda öğretmenim..Ve 1 kuruş bile aidat toplamıyorum... .. Vermememin nedeni ise daha önce okula kayıt yaptırırken 500 TL kayıt parası istemişlerdi.. Bunun için eşimi 3 defa geri göndermişlerdi...Ödemedim... Ya biraz katkıda bulunulur tabi de ancak bu okul merkezde bir okul Sayın SERCİ 2001 merak etmeyin... Zengin çocukları gidiyor bu okula...Ve 1000 tl 2000 tl kayıt parası için pazarlıklar yapılan bir okul . Öğretmen çocuklarından da almasınlar....
Ayrıca okul aile birliklerinin belrledikleri para toplanacak demişsin sayın SERCİ 2001 yasal dayanağı var mı ödemezsem yaptırım mı uygulayacaklar????

500 mü :o

biz dönemlik 30 tl yıllık toplam 60 tl topluyoruz..

hakikaten fazlaymış

farukdogu' Alıntı:
serkanozen1' Alıntı:
hocam o okul aldığı parayı çocuklar için harcıyorsa ve bu harcamaları görüyorsan vermelisin diye düşünüyorum. ama yok adamlar parayı cebe atıyor veya kendi lüksüne harcıyor diyorsan tabi ki vermezsin. ayrımı sen yapacaksın.
Sayın hocam
Okul bu şekilde astronomik ücret alıyorsa işin rengi değişir.
Bu okul TIP Fakültesimi :?:

serkanozen1' Alıntı:

çocuğunun okulu için yılda bir 50 tlyi çok görene, bu kişi bir de öğretmense yazıklar olsun diyorum. 500 tl çook fazla, ,bir de bağışınızın takibini yapmanızı tavsiye ederim.

sayın JOWOOD çocuğum için canım feda....
siz beni tanımıyorsunuz okulu tanımıyorsunuz.. Bu okul kayıt zamanında 1000 TL 2000 TL Toplayan bir okul...
Bir öğretmene, yasa dışı istenen parayı ödemedi diye yazıklar olssun diyen öğretmene asıl yazıklar olssun...

Tolanan aidat değil o kayıt zamanı istenen para...
hem şimdi istenen paranın miktarı çok önemli değil..
önemli olan yasal mı değil mi yasal değil.....

serkanozen1' Alıntı:

Sayın meslektaşım çocuğunuzun eğitim öğretim işlerini ile eşinizdemi öğretmen olduğundan ilgileniyor siz gidip görüşmeyip de eşinizi 3 defa gönderiyorsunuz. Siz kavgalımısınız okul idaresi ile görüşmüye gitmiyorsunuz oraya anlam veremedim
Okul idaresi sizden para istiyorsa cebinize parayı katın yanlarına gidin ve parayı veririm banada kayıt parası diye yazılı makbuz keseceksiniz bende istenen parayı verdiğimi bileçeğim diyin bakalım ne yapacaklar yasal olmadığı için gelen her parayı bağış adı altında kayıt ediyorlar.
Okul aidatını çocuğunuzu kayıt ettirdiyseniz isterseniz vermezsiniz veli toplantılarında da diğer velilerin söyleyeçeği ağır sözleri göze alacaksınız o kadar yasal bir yaptırım yoktur toplayabilir der veli vermezse alamaz o kadar.

Bulunduğum ildeki bir okul 1. sınıf kayıtlarında velilere A öğretmenini istiyorsan 2000 tl , B öğretmeni 1500 tl , C öğretmeni 500 tl gibi bir kayıt işi yaptı soruşturma açıldı fakat hiç bir şey çıkmadı ceza alanda olmadı. Kayıtlarda para ile yapıldı.

Arkadaşlar niye yadırgıyorsunuz.

koskoca Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapıyor
veli bakanlığımı ki veliden para isteniyor yada verilsin deniyor.
bakanlık gönder miyor yada diğer bir değişle yaşamak için gerekli mebla dışında göndermiyor haklısınız.
burada bakanlık para göndermiyor sen ver demek yerine bakanlığa söyleyin kardeşim biz uganda cumhuriyetinde bir okulmuyuz niye para göndermiyorsun?

sen de veli desin bu ne yani

bu zihniyet malesef beğenmediğiniz zihniyetin ta kendisidir. açalım : yani hep şikayet edersiniz; hep çalışan eziliyor yatış yapanlara hiçbir yaptırım yapılmıyor diye. şimdi siz veliye aynı muameleyi yapıyorsunuz. veli zaten vergisini ödüyor daha niye yolmaya çalışıyoruz o zaman

Serci 2001 o sıralar tam gün görevliydim...Evet eşimde öğretmen fakat çalışmıyor.. Eşimi direk geri çevirmemişler zaten evrak eksik demişler.. Sonunda ben de görüştüm...
Okul aidatı parasını ödemedim istiyorsanız resmi yazı verin dedim..
Şu an istedikleri resmi olmayan sınıf annesi tarafından istenen aidat parası.
soruşturma açılıp bir şey olmadı diye bizde hakkımızı aramayalımmı sayın hocam??????

................................... OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA

Okulunuz / sınıfında okuyan .................................. nın babasıyım. Okul Aile Birliğinin isteğiyle sınıf annesi tarafından okul aidatı adı altında tarafımdan para istenmektedir.Yazımın ekinde sunulan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER imzalı yazıda gönüllü bağış dışında hiçbir şekilde aidat adı altında velilerden para istenemeyeceği belirtilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 15. Maddesinin 2. Bendinde “Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.” denilmektedir. Ben istenen bu aidatı ödemek istemiyorum. Çocukların bu konularda herhangi bir sorumlulukları yoktur. Çocuklar okullara eğitilmek, okumak için gitmektedirler. Aidatı ödemeyen benim. Bu konuda çocuğumun rencide edilmemesini, çocuğuma bu konuda herhangi bir baskı yapılmamasını, bunların yapılması halinde yasal haklarımı arayacağımı, aidat toplama işlemi yasal ise tarafıma aidat istediğinize dair resmi bir yazı gönderilmesini, bilgilerinize arz ederim.

22.12.2012

Adres:
Ek: Milli Eğitim Bakanlığı’nın
Bağış ve yardımlar konulu yazıları.

serkanozen1' Alıntı:
Serci 2001 o sıralar tam gün görevliydim...Evet eşimde öğretmen fakat çalışmıyor.. Eşimi direk geri çevirmemişler zaten evrak eksik demişler.. Sonunda ben de görüştüm...
Okul aidatı parasını ödemedim istiyorsanız resmi yazı verin dedim..
Şu an istedikleri resmi olmayan sınıf annesi tarafından istenen aidat parası.
soruşturma açılıp bir şey olmadı diye bizde hakkımızı aramayalımmı sayın hocam??????

Tabiki hakkını arayaçaksın yasal olmayan işlerde. Cevabınıza gelincede geçtiğimiz günlerde burada forumda da yayınlanan yazıda belirtildiği konu tam da sizin konuyu anlatan sınıf anneleri adı altında hiçbir şekilde para alınamaz yazısıydı görmediniz galiba.
Geçtiğimiz günlerde okulumda müdürü şikayet etmişler öğrencilerden sürkeli para istiyor diye müfettiş gelip bizlerden konu ile ilgili ifade aldığında müdürün öğrencilerden aidatlarını getirmeyenlerin getirmelerini istemesinde hiçbir sakınca yok demişti. Tabiki bu para okul aile birliği toplantısında belirlenen miktar için geçerli.

BBNET
Geri