Okul ağı fiber mi

Kodla Büyü
Modeminizi kontrol edin. Modemin türü fiberse hattınız fiberdir. Modemin türü üzerinde yazmıyorsa, gelen kabloya bakın. Telefon kablosundan farklı ise fiberdir.

Arkadaşlar benim bu internet konusunda kafam karıştı.

Müdür fiber internetin bağlandığını söyledi ama bağlandığında F@tih diye bir ağ görünmesi gerekmiyor mu ?

Yapın bir hız testi görün ne çektiğini :) En kolayı bu.

ne hız testi hocam doğru dürüst nete giren tahta, pc yok.
tahtalar kurulu altyapı var ama ağ fatih ağı olsa F@tih şeklinde görünmüyor mu bunu öğrenmek istiyorum

Kablosuz ağ için dağıtıcılar kuruldu ise F@tih gözükür. Ancak F@tih ağiının gözükmesi fiber olduğunu göstermez :) Kablolu hatta ise belirli bir isim yok.

F@tih şeklinde bir ağ görünmüyor müdür eskiden de ağ isminin şuan görünen olduğunu söyledi.
access pointler takılı değil
Şimdi durum şöylemi olmuş oluyor okulun adsl hattını sistem odasına taktılar zaten kullanmış oldukları modeme net döşenmiş olan altyapıdan geliyor çünkü.
pc ler nete wifi görerek giriyor kablolu bağlantı sınırlı diyor.
modemin olduğu odaya yakın iki tahta wifi yi görüyor diğer tahtalarda yine sınırlı bağlantı görünüyor.
doğal olarak bu okulda f@tih ağı ve fiber aktif değil.
mevcut olan meb hattı kullanılıyor diyebilir miyim ?

Fiber aktif olsa bidefa okula gelen 3 milyarlık faturalardan bunu anlarsınız. İkincisi bir modeminiz varsa ve bunun aracığıyla internete giriyorsanız fiber ağınız aktif değil demektir. Faz1 kapsamında olan altyapılarda eskiden modemden sistem odasındaki kabinete bir kablo atıp interneti heryere dağıtmak mümkündü fakat artık oda mümkün değil. Tabi eğer switchi değiştirdilerse. F@tih ağını görmüyorsa zaten access pointlere internet gelmiyor demektir. Buda fiberin aktif olmadığını gösterir. Siz eski usül adsl ile kullanıyorsunuz. Fakat onu heryere dağıtmak için hertarafa kablo çekmek şart artık. Çünkü sistem odasından artık izin verilmiyor. En iyisi telekomu arayın sözleşme imzalama sürecini hızlandırıp fiberi biran önce aktif etmeye çalışın.

hocam teşekkür ederim ya bu konulara tam hakim değilim geçen yılda bu okulda değildim idareden herkes ayrı bir şey söylüyor bağlandı falan diye...
sağolun...

Önemli değil hocam. Zaten şuanda kimse hakim olamaz. Biz birbirimize tecrübelerimizi aktaralım diye bilgisayarbilisim.net var dimi :D

BBNET
Geri