OKUL ÇIKIŞLARI EK İŞ

Kodla Büyü

kadiryilmazz

Aktif Üye
Arkadaşlar okul çıkışlarında ek iş yapmayı düşünüyorum. Ama ne yapabilirim çok fikrim yok.
Açıkçası para kazanmam gerek(biraz borçlarım varda). Neler tavsiye edersiniz?

Hocam millet nereden bilsin sizin neyi yapıp yapamayacağınızı. Limon satmayı beğenmemişsiniz ama o da bir iş sonuçta.

by_rebel' Alıntı:
Hocam millet nereden bilsin sizin neyi yapıp yapamayacağınızı. Limon satmayı beğenmemişsiniz ama o da bir iş sonuçta.
beğenmemezlik yapmadım. bir sonraki arkadaş ciddiyetsiz bir şekilde gülmüş o tuhafıma gitti.

web sitesi yapmak olabilir. bende istanbuldayım. şöyle iyi bir arkadaş bulsam gider beraber firmaları gezer ortak iş alır yaparım. tek bilişimci okulda bnm. zümrem yok ki beraber yapalım. tek gözüm yemiyor

muamma25' Alıntı:
web sitesi yapmak olabilir. bende istanbuldayım. şöyle iyi bir arkadaş bulsam gider beraber firmaları gezer ortak iş alır yaparım. tek bilişimci okulda bnm. zümrem yok ki beraber yapalım. tek gözüm yemiyor
ilk akla gelen web sitesi oluyor hocam. pazarlama konusunu gözüm kesmiyor

kadiryilmazz' Alıntı:
muamma25' Alıntı:
ilk akla gelen web sitesi oluyor hocam. pazarlama konusunu gözüm kesmiyor
yani pazarlama ne kadar sıkıntı olabilirki. bir kaç örnek joomla site bilgisayara kurmak lazım. sonra firmaları dolaşıp bunları gösterip işte ihtiyacınız varsa yapalım. 400 de fiyat versen. bir de kart bastırsan. zaten domain+hosting max 70 tir. 340 kar kalır Allah bereket versin. 2 kişi bir siteyi 2-3 güne çok rahat yapar. 5 site düşürsen ayda adambası 1 siteden 170 kalacağı için adambası ayda 850 para gelir ki o da çok iyi bi para

kurs açın. egzersiz yapın. Cezaevi yada üniversiteye derse gidin. Dersiniz full olsa ble başka okulda 8 saat derse girebilirsinz fazladan. Üniversitede istediğiniz kadar girersiniz.

web siteleri üzerinden kazanın derim başka da birşey demem...umduğunuzdan çok kazanabilirsiniz. ama öyle birilerine site yapıp satmaktan bahsetmiyorum. reklam temelli projeler olabilir..

Accipiter' Alıntı:
web siteleri üzerinden kazanın derim başka da birşey demem...umduğunuzdan çok kazanabilirsiniz. ama öyle birilerine site yapıp satmaktan bahsetmiyorum. reklam temelli projeler olabilir..
yani biraz daha açarsanız. reklam temelli proje derken??

muamma25' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
yani biraz daha açarsanız. reklam temelli proje derken??

aslında çok bilinmeyen konular değil ama çok fazla incelikleri var. bildiğiniz adsense ve benzeri reklam ağlarını kullanmaktan bahsediyorum. bunun yanında spesifik sitelerle belli bir alana yönelip özel reklamlar almaktan bahsediyorum. bahsediyorum bahsetmesine de dediğim gibi aslında toplasak yüzlerce detay çıkar ortaya. sitenin seosundan tanıtımına, sosyal ağların kullanımından tasarımına çok ince eleyip sık dokumak lazım.

çok ciddi söylüyorum, web işlerinden az biraz anlayan, Allah'tan korkan, çalmayan çırpmayan, arkanızdan iş çevirmeyecek 2 kişi varsa 3 kişilik bir ekiple çok ciddi kazanılır.

bir sitenin tasarımcısı, kodlayıcısı ve editoru aynı kişiyse biraz zor oluyor bu işler...

Fotografci.eve is goturur sabah teslim edersin.ps iyi bilseydim rahat ayda pijamami giyip evde 500kazanirdim

Allah yardımcınız olsun hocam. Kanaat ve en iktisat(tasarruf) büyük zenginliktir. Kanaat eden iktisat eder, iktisad eden bereket bulur.

h.habib' Alıntı:
Allah yardımcınız olsun hocam. Kanaat ve en iktisat(tasarruf) büyük zenginliktir. Kanaat eden iktisat eder, iktisad eden bereket bulur.

Yahu şöyle mesajları inanın anlamakta güçlük çekiyorum. Adam gelmiş ne iş yapılabilir diye sormuş, adama kanaat et iktisat et diye tavsiye veriyorsunuz. Tanıyor musunuz adamı, biliyor musunuz yaşam tarzını, kanaat etmediğini?

Neyse, hocam arkadaşlar belirtmiş gerçi ama okulunuzda 10 saate kadar kurs açabilirsiniz velilere yönelik. 12 kişi bulup halk eğitimi merkezine müracaat ederseniz en azından aylık 40 saat civarı bir ek geliriniz olur.

h.habib' Alıntı:
“Helâl rızık temini için çalışma Allah yolunda cihad etmek gibidir” Sözün sahibini belirtmeme gerek yok sanırım...

valla ben de arkadaş gibi düşünüyordum. bir süre web site işleriyle uğraştım ama hem çokça emek verip hem de para kazanamama olduğunu gördüm bu piyasada. adamlar komple web arayüzü host domainle beraber 135TL ye satıyorken bu işten güzel para kazanmak ancak ajans kurmak ve profesyonel olarak çalışmakla mümkün onu gördüm. bir süredir uluslararası bir firmanın distribütörlüğünü aldım ve çalışmaktayım ufaktan bişeyler kazanmaya başladım. üstelik tamamen bana bağlı zamanı olan bir iş. düşünen olursa ayrıntılı olarak anlatabilirim. istanbul da olan ya da yakınlarda varsa iletişime geçip yardımcı olabilirim. özelden mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

daha öncede ilana çıkmıştım arkadaşlar, bulundukları illerde yada tanıdıkları firmalarla irtibata geçip firma ekleyebilecek çalışma arkadaşları arıyorum altyapı herşey hazır sadece firmalar ile görüşülüp ödeme alınıp bilgileri kayıt edilecek, ilgilenen arkadaşlar ücretlendirme ve diğer bilgiler için lütfen özelden ulaşsınlar......

www.firmagezgini.net

fq6h1.jpg

Ben ciddi ciddi limon satmayı düşünsen en karlı iş..

limonu mevsiminde 1 tl den toplu halde alırsın..
kağıtlara sararak kasalarda ilkbahara kadar bekletirsin bodrumunda..
sonra 3 tl den toplu olarak satarsın bir kısmınıda pazarda 4 tl ye satabilirsin..

2 ton limon alsan 2000 tl
yazın satsan 6000tl

1000 tl gideri olsa 3000 tl kar..

bence web sitesi yapmak bireysel olarak zor ve kasıntılı bir iş.. özellikle bağımsız olarak yapılorsanız bu işte çok fazla başınız ağrır.. muhatap olduğunuz insanlar çeşit şeşit.. sizi durmadan ararlar.. mali konularda sıkıntı çekebilirsiniz.. kurumsal anlamda bir ajansa bağlı freelance olarak çalışmak daha yerinde olur.. ama o ajansa da kendi tecrübe ve bilgilerinizi ispatlamanız gerekir..

lawlayer' Alıntı:
daha öncede ilana çıkmıştım arkadaşlar, bulundukları illerde yada tanıdıkları firmalarla irtibata geçip firma ekleyebilecek çalışma arkadaşları arıyorum altyapı herşey hazır sadece firmalar ile görüşülüp ödeme alınıp bilgileri kayıt edilecek, ilgilenen arkadaşlar ücretlendirme ve diğer bilgiler için lütfen özelden ulaşsınlar......

www.firmagezgini.net

fq6h1.jpg
hocam bu iş hakkında biraz bilgi verebilir misin. bize getirisi ne olur ve bu işte tam olarak yapmamız gereken şey nedir.

bulunduğunuz yere göre değişebilir ama bulunduğunuz yerde orjinal ürünler satan yani her yerde olmayıp sadece orada olan ya da yerel halkın el ile yaptığı gibi olabilir ürünler satan bir kişiyle anlaşıp satışı olabilecek ürünlerin internette tanıtımı ve gittigidiyor tarzı sitelerde satışı, sizin de yüzde alacağınız şekilde olabilir. mesela çeyizlik ürünler pazarlanabilir. ya da tam tersi olabilir internette ya da yurtdışında ucuz olup bulunduğunuz yerde pahalı olan elektronik aletler ya da benzeri şeyler ya da çinden gelen ilginç ve ucuz ürünler var bunlar bulunduğunuz yerde arkadaşlar arasında satabilirsiniz. pazarlarda stand açıp insanlara satabilirsiniz.
yine arkadaşlarınıza satabileceğiniz yatağan ya da bursa ya da sürmene gibi meşhur yerlerden toplu bıçak sipariş edip bunu eşe dosta akrabaya satabilirsiniz.
iyi bir alan seçmek, dersine iyi çalışmak, doğru istikamette olmak ve uzun süreleri göze almakta fayda var. ilgi çok önemli yaptığınız işe zaman ayırmalısınız.
hepsinden de önemlisi nasipse olur, rızık allah'tandır. allah yardımcın olsun.

eşim de bu ara bu mevzunun arayışı içinde. yakın arkadaşı ek işle 2000 lira gibi bi meblağ kazanınca ilgisimni çekti. ama ilk bu işe karar veriş aşamasında yaşadığı oly beni üzmüştü. bu arkadaşı ile oyuncakçıya gidiyorlar. eşimin almak istediği bi oyuncak vardı onun fiyatını soruyo 70 lira olunca alamıyo. arkadaşı ise 2 çocuğuna 45 ve 50 liralık oyuncaklar alıyo. kendisi maddi açıdan hırslı biri değildir aancak bu durumun onu etkilediğini görmek beni üzmüştü

BBNET
Geri