schweppes1907
Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar termostat kullanıp kesinlikle ekonomik diyeniniz var mı bir de model öneriniz varsa alabilirim teşekkürler
link atabilir misiniz hocam4 yıldır kablosuz kullanıyorum. General ht250 set. Hiç termostatsız kullanmadım yani kıyaslayamayacağım. Çocukların odasına koydum. Orayı sabit sıcaklıkta tutuyor. Oda sıcaklığı 0.5 derece düştüğünde kombiyi açıyor, istenilen sıcaklığı 0.5 geçtiğinde kapatıyor. Diğer yerler de hemen hemen aynı sıcaklıkta oluyor. Memnunum tavsiye ederim.
link atabilir misiniz hocamgündüzleri sıcak havalarda çok işinizi görür. Dışarıda 0 derece, eksi 3-5 derece de bile yeterli sıcaklığa gelince (ben aslında 22.5 tercih ediyorum ama evdekiler üşüyoruz deyince 23 yaptım) bizdeki kombi kendini kapatıyor. bendeki de kablosuz, zech hocamınki gibi. hem elektrik tasarrufu hem de doğalgaz. kombiyi yakmaya başladığımız ekim ayında neredeyse gündüz hiç çalışmaz, gece de yeterli sıcaklıktan sonra kapanır. kesinlikle tavsiye ederim. yalnız şöyle bir sıkıntı var, evin güneş alma durumuna göre eğer çok güneş alan odada termostatı (saati) tutarsanız diğer odalar daha soğuk olur, dengesini evinize göre ayarlamanız lazım.
Termostadi bilmiyorum da altin ve ustun yaniyorsa az odersin yoksa yine totalda fazla gelir.
hocam bahsettiğiniz vanalar mükemmel vanalar. Bu vanaları ilerde kullanmayı düşünüyorum. Özellikle çocuk sahibi olunca. Ama bu vanalar evde kimse olmayınca işe yaramayacak ve hala gereksiz yere evi ısıtmaya devam edecektir. Aynı vanaların cosa firmasında cep telefonunda kontrollü şekilleri de var. Vana sıcaklık değerlerini telefondan ayarlıyorsun ve aynı zamanda saatlerini de ayarlayıp açılış kapanış vs. ayarlayabiliyorsun. Yani illaki evde kimse olmayınca kapanması ya da ısıyı bir miktar düşürmesi şart bence.arkadaşlar eğer ki kaliteli termostatik vana kullanıyorsanız ve doğru şekilde yani yere paralel şekilde kalorifere takılmışsa bu cihazın hiçbir gereği yok. termostatik vana aynı işi yapiyor zaten. tabi doğru kullanmanız lazım. mesela oda sıcaklığı 1-12 derece, 2-16 derece, 3-20 derece, 4-24 derece, 5-28 derece'yi gördüğünde vana ilgili peteği otomotik kapatır. misafir odasını 2 yapın, diğer odaları 3 yapın. bitti gitti.
Cevaplar için beğenmedim seçeneyi olmadığı için buraya yazıyorum. BeğenmedimTermostadi bilmiyorum da altin ve ustun yaniyorsa az odersin yoksa yine totalda fazla gelir.
evde kimse olmayınca istediğiniz vanayı sıfır konumuna getirebilirsiniz. petek ısınmaz olacaktır. mesela benim salondaki vanalar kapalı şu anda. oradaki petekler devre dışı yani.hocam bahsettiğiniz vanalar mükemmel vanalar. Bu vanaları ilerde kullanmayı düşünüyorum. Özellikle çocuk sahibi olunca. Ama bu vanalar evde kimse olmayınca işe yaramayacak ve hala gereksiz yere evi ısıtmaya devam edecektir. Aynı vanaların cosa firmasında cep telefonunda kontrollü şekilleri de var. Vana sıcaklık değerlerini telefondan ayarlıyorsun ve aynı zamanda saatlerini de ayarlayıp açılış kapanış vs. ayarlayabiliyorsun. Yani illaki evde kimse olmayınca kapanması ya da ısıyı bir miktar düşürmesi şart bence.
Yorumlarınıza katılıyorum hocam. Kesinlikle çok açıklayıcı olmuş. Sadece termostatik vana yeterli diyen arkadaşlar kombinin sürekli çalıştığını unutuyor. yada devir daim yapmayınca arıza çıkaracağını. oda termostatı ilk olması gerekendir. termostatik vana kullanım tercihi ise ikinci olması gerekendir. Burada altın üstün ısınması , ısı yönlendirci kullanılması tabiki farklı etkenler. Şuan için sadece oda termostatı için konuşacak olursak mevsim geçişlerinde ve kombi elektrik sarfiyatında faydalı olacaktır.Termostatik vanalar ile termostatlar aynı mantık gibi çalışsa da kullanım amacı farklı.
Termostatik vana her odanın sıcaklığını bağımsız ayarlar ve kombiye etkisi olmaz. Oda istediğiniz sıcaklığa gelince kendini kapatır ve su geçişi olmadığı için o oda için ekstradan su dolanmaz. Evlerde kullanırsanız şu sakıncası olabilir. Diyelim ki evden birkaç günlüğüne gittiniz ve termostatik vanaları en düşün ayara aldınız. siz yokken güneş çıktı veya tüm odalar ayarladığınız ısıya geldi vanalar kapandı. kombi çalışmaya devam ettiği için suyu devir daim etmesi gerekecek ve o zaman arıza verebilir. Çünkü tüm sistem kapalı. O sebeple bir peteği açık bırakacaksınız ki devir daim yapılsın. Tek petekte olsa kombi çalışacak ve doğalgaz yanacaktır illaki.
Termostad ise siz isteğiniz odaya koyup ayarladığınızda kombiyi komple kapatacağı için boş yere gaz yanmayacaktır.
Ben merkezi sistemde oturuyorum ve her yer termostatik vanalı olduğu için her odayı istediğim gibi ayarlıyorum. Mesela salon en düşükte ve yaklaşık 18 derecelerde tutuyor salonu. Annemlerin bireysel ama termostatik vana var istedikleri gibi ayarlıyorlar ama küçük bir oda vaar orası hep biraz yüksek sıcaklıkta ayarlı ki diğerleri kapansa bile devir daim oradan yapılıyor.
Kayınbabam bizdeki teröostetik vanaları görünce kendi evi kat kaloriferli oda taktı odalara. biz falan gittiğimizde kalabalık olunca ev çok sıcak oluyordu. vanadan ayarlıyor gerekmezse petek sönüyor. gece yatınca açıyor kendini. en az bir petek sürekli açık durumda.
İşe yarar mı konusuna gelince; bence yarar. Eğer bireysel dairede otursam kesinlikle takardım termostat. Çevremde taktıranlar var kışın çok etkisi olmasa da geçiş mevsimlerinde çok işe yarıyor diyor. Kombiyi ayarlıyorum açacağımda gece gündüz kendisi hallediyor. kış bitene kadar kombiyle işim olmuyor diyorlar.
Siz sikayet edin en iyisi begenmemenizi gerekceleri ile anlatirsaniz daha faydali olur. Ben en azindan bir dusunce sunmusum yillardir her vatandasin yasadigi gercegi.Cevaplar için beğenmedim seçeneyi olmadığı için buraya yazıyorum. Beğenmedim
Konunun başlığı belli. O yönde mesaj atmanız beklenir. Yalıtımın oda termostatı ile ne alakası var. Mesaj başına para kazanılıyor da benim mi haberim yok. Sizi size şikayet ettim işte.Siz sikayet edin en iyisi begenmemenizi gerekceleri ile anlatirsaniz daha faydali olur. Ben en azindan bir dusunce sunmusum yillardir her vatandasin yasadigi gercegi.
mars tech s20f, yalnız bu 4-5 sene olmuştur, yenisi var mı bilmiyorumlink atabilir misiniz hocam