O Vekil İstifa Sonrası Açıklama Yaptı!

Kodla Büyü
Kod:
VEDÂ HUTBESİ
...
 Ey insanlar!  Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında  en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz.  Kimse kendi suçundan başkası ile suçlanamaz. Baba, oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine  suçlanamaz.

Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız:

-  Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız.

-  Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz.

-  Zina etmeyeceksiniz.

-  Hırsızlık yapmayacaksınız.

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/hutbe/vedahutbesi.asp

endorfinnn' Alıntı:
Birisi zamanında bir kelime icat etmiş, ULUS diye.
Biri de çıkıp bu kavram bizi ifade edebilecek genişlik ve derinlikte değildir diyemiyor.
Türk bir kavim adıdır.
Kürt de bir kavim adıdır.
Türk ulusu derseniz aklımıza Türk kavmine mensup insanlar topluluğu gelir.
Kürt ulusu derseniz aklımıza Kürt kavmine mensup insanlar topluluğu gelir.
Kısaca; Kavim ismiyle daha geniş insan topluluklarını tanımlayabilir miyiz?
Tanımlarız ama kimse bize inanmaz.

en kısa şekilde özetlemişsin hocam. işte bu kadar.

Aslında Ülkemizin Adı Anadolu Cumhuriyeti yada ırk ismi geçmeyen başka bir isim olsaydı bu tartışmalar olur muydu diye merak ediyorum.

Benim gözümde insanların sınıflandırlması sadece iyi veya kötü şeklinde olur. Bundan başkası yalan.

trueandfalse' Alıntı:
Biz dışarıdan hepimiz Türküz ama içeride Kürt Laz Türk Gürcü v.s .yani Fransada yaşayan herkes bizim için fransızdır aynı şekilde Fransadakiler içinde Türkiye de yaşayanların hepsi Türktür.Ama içeride Kürt Ali Laz Emine Türk Ahmet denir.Burası Türkiye değilde Kürdistan olsa idi Hepimiz dışarıdan kürt olacaktık.Adam ben Kürdüm diyorsa Kürttür ama Türkiyede yaşayan Türk Vatandaşı olan Bir kürt.Nasıl Fransada yaşayan biri fransız vatandaşı ise.Örneğin zidane cezayir asıllı fransız denir.Fransalı denmez.illa birilerine şirin gözükmek için ben Türkiyelim denemez.Benim düşüncem budur
:+1:

ben kürdüm ve bunu demekten de hiç utanmadım hiç gocunmadım.babam bu ülkeye 25 yıl devlet hizmeti verdi.ben şu an devletime milletime çalışıyorum.bacım hakeza yine öyle.eniştem yine. biz hiç bir zaman kendimizi büyük de görmedik küçük de.ırkımızdan dolayı hakaret eden de oldu. bırakın artık kürt-türk ağız dalaşını.Hz peygamber ırkçılığı yasaklamıştır.ama biz islamdan o kadar uzaklaştık ki dinimiz olan dirlik birlik kaynağından saptık.

ben bu ülkede yaşamaktan bu ülke vatandaşı olmaktan da hiç gocunmadım...osmanlı devleti türk olduğundan değil islama bağlandığından o uğurda savaş verdiğinden osmanlı oldu. örnek Hz peygamberin dönemi.müthiş bi güç.müthiş bi devlet oluşturdu.sebep-islam...osmanlı gittiği her yerde ibadet sertbestliği verdi.hoş görülü oldu.yaw anlamadığım kurtuluş döneminde heb beraber savaştığımız kan dötüğümüz kanımızı döktüğümüz biliniyorsa hala ne kıyaslaması bu. uyanın artık yüz yıllardır süre gelen oyunlardan bıkmadınız mı.bu ülke ne zaman ayağa kalksa birileri bişelerle geliyor tekrar hasta adam oluyoruz.
kabul etsenızde etmesenızde kürtlerin türklerle hiç bir kavgası yok....
ben kendi hakkımı savunacak yeterliliğe sahibim..mecliste sözüm ona bizim haklarımızı savunanlara.beni temsil etmiyorlar.sade beni değil kürt halkının en az %90nı da..ve bü kesimin benle aynı görüşte olduğuna eminim.kardeşlik kolay olmaz arkadaşlar.

mamoste_02' Alıntı:
ben kürdüm ve bunu demekten de hiç utanmadım hiç gocunmadım.babam bu ülkeye 25 yıl devlet hizmeti verdi.ben şu an devletime milletime çalışıyorum.bacım hakeza yine öyle.eniştem yine. biz hiç bir zaman kendimizi büyük de görmedik küçük de.ırkımızdan dolayı hakaret eden de oldu. bırakın artık kürt-türk ağız dalaşını.Hz peygamber ırkçılığı yasaklamıştır.ama biz islamdan o kadar uzaklaştık ki dinimiz olan dirlik birlik kaynağından saptık.

ben bu ülkede yaşamaktan bu ülke vatandaşı olmaktan da hiç gocunmadım...osmanlı devleti türk olduğundan değil islama bağlandığından o uğurda savaş verdiğinden osmanlı oldu. örnek Hz peygamberin dönemi.müthiş bi güç.müthiş bi devlet oluşturdu.sebep-islam...osmanlı gittiği her yerde ibadet sertbestliği verdi.hoş görülü oldu.yaw anlamadığım kurtuluş döneminde heb beraber savaştığımız kan dötüğümüz kanımızı döktüğümüz biliniyorsa hala ne kıyaslaması bu. uyanın artık yüz yıllardır süre gelen oyunlardan bıkmadınız mı.bu ülke ne zaman ayağa kalksa birileri bişelerle geliyor tekrar hasta adam oluyoruz.
ben kendi hakkımı savunacak yeterliliğe sahibim..mecliste sözüm ona bizim haklarımızı savunanlara.beni temsil etmiyorlar.sade beni değil kürt halkının en az %90nı da..ve bü kesimin benle aynı görüşte olduğuna eminim.kardeşlik kolay olmaz arkadaşlar.
Hocam Helal Olsun sana işte herkesin söylemesi gereken sözler bunlar olmalı. Birlik beraberlik içinde yaşayabilmek için bu ülkeye sadakatla bağlanmalıyız. Devleti bölmek isteyen TÜrk de olsa Kürt de olsa Laz da olsa teröristtir. Aynı bayrak altında kardeşçe yaşamak için ırkçılık yapamayız.

Ayrımcılık yaptığımızı söyleyenlere şehit cenazelerimizdeki "Türk-Kürt kardeştir, pkk kalleştir" sloganını hatırlatmak isterim. Şehidimiz diyarbakırdanda olsa böyle, konyadan da olsa böyle. pkk ve arkasındaki gü,çler ve doğal olarak bdp denilen parti bölünmeyi, en azından özerkliği istiyor. Ama halkımız buna izin vermeyecektir. Irkçılık tabi ki günahtır. Peki bu ülkeyi bölmek ermeni p.çlerinin önderliğinde oluşturulan bir örgütü normalleştirmek, kürt kardeşlerimizin sözcüsüymüş gibi medyada, orda burda dillendirmek ne demek oluyor. Şu açıkki 100 yıldır süregelen muhabbetler nihayete erecek ve bu verimli, altının da üstünün de zenginliklerle dolu olduğu topraklar birilerinin güdümüne girdi veya girecek. Ve bir savaş daha vereceksek bu ülkedeki bütün halklar birlikte verecek. 40 yıllık bölücübaşı,bebek katili oldu sana imralı. Bu artin agopyan denilen vahşi yaratık değilmi kundaktaki bebek, yaşlı genç demeden tıpkı 1. dünya savaşında Osmanlı nın paylaşılması sırasında atalarının yaptığı gibi öldürten emirleri veren. Ve ne acıdır ki hakkını savunuyoruz dedikleri halktan insanlardı çoğunlukla ölen vatandaşlarımız. İşte yukarıda kardeşim belirtmiş ben ülkeme hizmet ediyorum, babam da etmişti diye. Peki bizim alıp veremediğimiz bişey mi var kardeşimle. Gerektiğinde ekmeğimizi, ranzamızı paylaşmadık mı! Askerdeki en samimi arkadaşlarım kürttü. Hala görüşürüm. Bizim alıp veremediğimiz birşey yok. bölücü örgüt ve malesef şu anda medyada olsun, siyasi parti içindeki destekçileri olsun bunu hazmedemiyo. Ve malesef kürt ve türkleri birbirine düşman etmeye çalışıyor ve ettiler de. Şehit haberlerimiz (bakın şehit diyorum ama sadece türkler şehit olmuyor, kürtler de şehit oldu ve oluyor) 45 saniye dönüyor ekranlarda, ama 1 haftadır 3 pkklı kadının öldürülmesi ile ilgili yüzlerce program yapılıyor. Peki zorla dağa kaçırılmış, tecavüz edilmiş, seks kölesi olartak kullanılmış(bu artin apopyan denilen şahsın özgürleştirdiğni söylediği) kızlarımızdan niye kimse bahsetmiyor. Dağda sevdiği için öldürülen binlerce kadın var.
Uzun lafın kısası malesef yenildik. Ama o bölücü örgüte değil, o şerefsizlere değil. İçimizdeki hainlere yenildik. Birbirimize sahip çıkamadık. Oyunlara engel olamadık. İmralı Süreci! sürerken bile polisimiz askerimiz şehit ediliyor. Malesef elimizden birşey gelmiyor. Ama bu halk bir savaş daha verecek sanırım.

Arkadaşlar burada çok farklı yorumlar gördüm. Şunu belirtmek istiyorum ki eğer birliğimiz bozulursa, el oğlu Türk ü de Kürt ü de Lazı da ayaklar altına almak için en ufak tereddüt etmez. O zaman biri Vatan dediğinde herkes milliyetini unutur.(Bkz komşularımız Irak,Suriye,Mısır,....) Bu ülkenin bu günlere nasıl geldiğini görmeyen göremeyen dar kafalı zihinler, kelime oyunları yaparak Ülke bütünlüğümüzü bozduklarının farkına varsın. Burada yorum yapan arkadaşlara da tavsiyem tarihi ders kitaplarından değil, biraz araştırarak öğrensinler. Şehitliklere gidin ve bu ülkenin sınırlarını bir daha çizin. illa ben kafatasçıyım diyen adama da önerim gitssin hala Çanakkale de mezarı bile olmayan kemiklere dna testi yaptırsın. Ben Kürt komşu çocuğuyla büyümüş Türk oğlu Türk üm. Beni kardeşimden kimse ayıramaz.

faruks' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
Türk'üm diyemeyen bu ülkenin ekmeğini yiyip hainlik eden insanların öldüren ve öldürenleri destekleyenler
neden Kuzey Irağa gitsinler ki ?
onlar efendilerinin yanına israile-amerikaya gitsinler defolup.yada atalarının memleketi olan ermenistana.
Bizi orta asyaya 1000lerce yıldır yollamaya çalıştılar hemde sizin uşaklık ettiğiniz efendileriniz..ama olmadı..
neyse Türk'ün gazabı büyüktür vurur elbet.
:tr: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEEEE :tr: 8)

faşo aga...

faşo da nedirki ağam...

--- böyle ..nem, ..şt gibi birşey...
sen ağa babalarına git sana ayna tutsunlar soruna cevap bulursun yavrum :wink:
çünkü tam senin gibi bir şey...

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün de dediği gibi :
:tr: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE :tr: :+1:

xodeda' Alıntı:
Aslında Ülkemizin Adı Anadolu Cumhuriyeti yada ırk ismi geçmeyen başka bir isim olsaydı bu tartışmalar olur muydu diye merak ediyorum.
Muz Cumhuriyeti olursa hiçbir sorun kalmaz. Dünyanın süper gücü oluruz. Ne İsrail, ne AB, ne ABD bizimle uğraşmaz.

xodeda' Alıntı:

Ben de katılıyorum bu görüşe. Ülkenin ismi osmanlı cumhuriyeti felan olsa, isimden kaynaklanan sorun çözülmüş olurdu. Artık dunun dışındaki sorunlar üzerinden düşünmek icab ederdi. Henüz güzel ülkemiz hazır değil ama cumhuriyet tarihini önümüze koyup şapkayı da çıkarıp bir düşünmemiz gerekiyor. Bu ülkedeki türkün kürdün arabın müslümanın ve gayri müslimin hakları hakkında düşünmek yerine birbirimizi yemeyi tercih ediyoruz. Çok ciddi emek ve zihin israfı oluyor ve ortaya verimsiz bir genç nesil çıkıyor.

Birinin şunu açıklamasını çok isterim: "ne mutlu türküm diyene" sözü ile "en büyük galatasaray" arasındaki fark nedir? İnsanlar Türk bir anne babaya sahip oldukları için neden mutlu olurlar? Benim annem babam bildiğim kadarıyla türk ama bu durum neden beni mutlu etsin ki? Japonyalı anne babadan doğanlar mutsuz mu olmalı, türk bir anne babadan doğmadıkları için? Biz türk olduğumuz için japonlardan daha mı çalışkanız, bilim fen ve teknolojide onlardan daha mı ilerideyiz? Anlamıyorum ki...

"Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür."
– T.C. Anayasası Madde 66 –

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Ne mutlu Türküm diyene."
– Mustafa Kemal ATATÜRK –

İlgili Anayasa maddesi ve M.Kemal Atatürk'ün sözlerini saptırmak isterseniz bu kişinin art niyetini gösterir...

Bu ülkeyi kuran Türkiye halkına Türk Milleti denmiş bunu da bu ülkeyi kuran adam M.Kemal Atatürk söylemiş sen illa bunun içinden Kürt, Çerkez, Laz , Zaza ..vb ayıracağım dersen , bağımsızlık özerklik istiyorum, benim dilim resmi dil olsun ...vb istiyorum dersen bu senin iyi niyetli olmadığını gösterir....

regulus11 hocama güzel cevap benden önce schumix hocamdan gelmiş,teşekkürler,her türlü ihtimale karşın ben yine alıntı yapacağım schumix hocamdan :

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Ne mutlu Türküm diyene."

İlgili Anayasa maddesi ve M.Kemal Atatürk'ün sözlerini saptırmak isterseniz bu kişinin art niyetini gösterir...

Bu ülkeyi kuran Türkiye halkına Türk Milleti denmiş bunu da bu ülkeyi kuran adam M.Kemal Atatürk söylemiş sen illa bunun içinden Kürt, Çerkez, Laz , Zaza ..vb ayıracağım dersen , bağımsızlık özerklik istiyorum, benim dilim resmi dil olsun ...vb istiyorum dersen bu senin iyi niyetli olmadığını gösterir....

Niye bu konuya lazlar çerkezler ve daha burada adını sayamadığım diğer kökenler birşey demiyorlar da onlar türk vatandaşı olmayı kabul ediyorda neden kürtler bu meseleye bu kadar çok takılıyor. Burda bir artniyet seziyorum. Yoksa bu ülkede hepimiz yaşıyoruz. Burası bizim vatanımız. Kökenimiz farkeder mi?
Ona kalırsa Almanyada yaşayan türkler var. Alman vatandaşı olarak geçiyorlar ama türk kökenli sonuçta. Yada çocuğunu gibip amerikada dünyaya getirsen amerikan vatandaşı oluyor. Ama türk sonuçta bunu değiştirebilir misin? Demogojiden öteye geçmiyo bu türk kürt olayı

hakanotuken' Alıntı:
Ne mutlu türküm diyene dersen kürt kökenli olan alınır, adamların gözünün icine sokar gibi bu cümleyi kullanmak sadece pkkya militan kazandırır

niye Laz kökenli olan alınmıyor?
niye Gürcü kökenli olan alınmıyor?
niye Boşnak kökenli olan alınmıyor?
niye Çerkes kökenli olan alınmıyor?
niye Arnavut kökenli olan alınmıyor?
ve diğerleri?

Maşa olarak kullanılan 3-5 beyinsiz çapulcunun arsızlığı yüzünden niye Atamızın milletini yücelten bu cümlesini eleştiriyosunuz?

xodeda' Alıntı:

Tabi adını da değiştirelim!

Yahu Selçukluyu, Osmanlıyı kuranlara, atalarımıza bu kadarcık minneti de mi çok görüyorsunuz.

Kelimelere takılmasak, Türk denince kâh bir ırk anlaşılır, kâh bir devlet vatandaşlığı. Cümlenin bağlamına göre.

Ama yok cümlenin bağlamına göre anlaşılmasın, ille ırk ifade eder diye KELİME OYUNLARIYLA, kelimelere takılarak

ceddimize KÜÇÜCÜK BİR MİNNET ÇOK GÖRÜLÜYOR.

Ceddim adına utanıyorum, bu bahanelere PAPUÇ BIRAKILMASINA üzülüyorum.

ejdeharr' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
Ne mutlu türküm diyene dersen kürt kökenli olan alınır, adamların gözünün icine sokar gibi bu cümleyi kullanmak sadece pkkya militan kazandırır

niye Laz kökenli olan alınmıyor?
niye Gürcü kökenli olan alınmıyor?
niye Boşnak kökenli olan alınmıyor?
niye Çerkes kökenli olan alınmıyor?
niye Arnavut kökenli olan alınmıyor?
ve diğerleri?

Maşa olarak kullanılan 3-5 beyinsiz çapulcunun arsızlığı yüzünden niye Atamızın milletini yücelten bu cümlesini eleştiriyosunuz?
:++:

Kelimelere takılmasınlar.

Türk demek Türkiye cumhuriyeti vatandaşı demektir içinde geçtiği cümlenin bağlamına göre.

Ve bu topraklarda adaletle hüküm sürmüş MÜSLÜMAN 2 DEVLETİN CEDDİNE

KÜÇÜCÜK BİR MİNNET

KÜÇÜCÜK BİR GÖNÜL ALMADIR

Bu küçücük gönül almayı çok görüp

bahane arayanlara papuç bırakanlara, bu bahaneye kananlara üzülüyorum.

Laz, Türkmen, Arnavut, Boşnak, Gürcü, Ermeni(bile), Yahudi(bile), Rum, Abaza, Türk, Tatar

Selçuklu ve Osmanlıya bu kadar küçük bir JESTİ, GÖNÜL ALMAYI, MİNNETİ ÇOK GÖRMÜYORLAR

Ama Peygamber Efendimiz(sav)'im veda hutbesinden bahseden din kardeşlerimiz çok görüyorlar.

HAYRET VE HAYRET!

mamoste_02' Alıntı:

Senin gibi insanlara ihtiyacı var hocam ülkenin..

mrtcmhr_13' Alıntı:
regulus11 hocama güzel cevap benden önce schumix hocamdan gelmiş,teşekkürler,her türlü ihtimale karşın ben yine alıntı yapacağım schumix hocamdan :

Yazdıklarınız kesinlikle benim sorduklarıma cevap olmadı. Mevzu olarak benim söylediklerimle alakasız olmasının yanı sıra, verdiğiniz kaynaklar da şahsımca geçerli değil. Anayasa dediğiniz bugün var yarın yok. Gün gelir anayasadaki tanımlar da değişir. Ben size türk bir anne babadan doğduğum için neden mutlu olayım diye soruyorum? Türk anne babadan doğmayanlar mutsuz mu olmalı? Takım tutar gibi ırk tutmak çağımıza göre fazla ilkel kalıyor. Irk'tan başka övünelecek şeyler bulmalıyız. Ne mutlu türküm diyene sözü bişey kazandırıyor mu bilmiyorum ama, kaybettirdikleri var.

Re: Ynt: O Vekil İstifa Sonrası Açıklama Yaptı!

regulus11' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:

Yazdıklarınız kesinlikle benim sorduklarıma cevap olmadı. Mevzu olarak benim söylediklerimle alakasız olmasının yanı sıra, verdiğiniz kaynaklar da şahsımca geçerli değil. Anayasa dediğiniz bugün var yarın yok. Gün gelir anayasadaki tanımlar da değişir. Ben size türk bir anne babadan doğduğum için neden mutlu olayım diye soruyorum? Türk anne babadan doğmayanlar mutsuz mu olmalı? Takım tutar gibi ırk tutmak çağımıza göre fazla ilkel kalıyor. Irk'tan başka övünelecek şeyler bulmalıyız. Ne mutlu türküm diyene sözü bişey kazandırıyor mu bilmiyorum ama, kaybettirdikleri var.

Verilen kaynaklardan birisi anayasa doğru değişebilir ama diğeri bu ülkenin kurucusu. Geçersiz bir kaynak demek pek hoş olmadı.

Ayrıca siz hala ırktan bahsediyorsunuz. Biz ise ülke vatandaşı olmaktan. Ne mutlu Türküm diyene den kasıt o ülkenin vatandaşlık bağıdır. Ve haliyle de herkes bulunduğu ülkenin vatandaşı olmaktan mutludur. Değilse zaten o ülkede zorla bulunmak gibi bir durumu yoktur.

mrtcmhr_13' Alıntı:
faruks' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:
Türk'üm diyemeyen bu ülkenin ekmeğini yiyip hainlik eden insanların öldüren ve öldürenleri destekleyenler
neden Kuzey Irağa gitsinler ki ?
onlar efendilerinin yanına israile-amerikaya gitsinler defolup.yada atalarının memleketi olan ermenistana.
Bizi orta asyaya 1000lerce yıldır yollamaya çalıştılar hemde sizin uşaklık ettiğiniz efendileriniz..ama olmadı..
neyse Türk'ün gazabı büyüktür vurur elbet.
:tr: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEEEE :tr: 8)

faşo aga...

faşo da nedirki ağam...

sen ağa babalarına git sana ayna tutsunlar soruna cevap bulursun yavrum :wink:
çünkü tam senin gibi bir şey...

faşo aga...

faşo da nedirki ağam...

Zamanında yahuduleri zehirliyerek öldürüp daha sonrada sabun yapan zihniyettir bu aslında... engizisyon mahkemelerinde insanları yargılayanlardır bunlar... örümcek beyinli, karanlık düşünceli biçarelerdir aslında... orta çağdan kalma, dinazorlar...

regulus11' Alıntı:
mrtcmhr_13' Alıntı:

Sizin bu eblehliğiniz, saflığınız kaybettiriyor.

Ne mutlu Türk'üm diyenedeki Türk kelimesi bir ırkı değil bir vatandaşlık bağını ifade eder.

Siz gibi saflar ve Kürtçüler gibi uyanıklar ise o kelimenin manasının ırk olduğunu iddia edip,

o zararlara sebep olan asıl kişilerdir.

Neymiş? Türk yerine Türkiyeli veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı desek olmaz mıymış? Hatta ileri gidip -bu forumda bile- Türkiye değil Anadolu Cumhuriyeti diyelim diyenler ÇIKTI.

Halbuki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı DİYE UZATMAK YERİNE

kısaca Türk dense NE OLUR? Kime ne zararı var?

KELİMELERE MANA YÜKLEYEN İNSANLAR DEĞİL Mİ?

Türk kelimesi de PEK ALA VE PEK ALA VE PEK TABİİ OLARAK

cümlenin bağlamına göre

KÂH BİR IRKI

KÂH BİR VATANDAŞLIĞI İFADE EDEBİLİR.

Kelimelere mana yükleyen biz, insanlar değil miyiz?

Kelimelere takılıp kalmayın.

Ha, neden Türk peki derseniz?

Yahu Selçukluyu, Osmanlıyı kuran

ATANIZA, CEDDİNİZE

bu kadarcık

KÜÇÜÜÜK BİR JESTİ

KÜÇÜK BİR MİNNETİ

KÜÇÜK BİR GÖNÜL ALMAYI

çok mu görüyorsunuz?

Din kardeşimiz dediğimiz Kürt'ten bunu istemek, böyle küçük bir jestten imtina etme demek bu kadar mı ZOR???

Abaza alınmıyor, Laz, Çerkez, Türkmen, Tatar, Boşnak, Arnavut, batıda yaşayan Ermeniler, Yahudiler(bile), Rumlar, Abazalar, Araplar alınmıyor, bu jesti çok görmüyorlar da

Din kardeşimiz bir kısım Kürtlere ne oluyor?

Acaba ırkiyet, kavmiyet kimin damarlarına işlemiş?

Siz saf ve eblehsiniz, atanıza bu kadarcık bir jesti çok gördüğünüz, bu kadarcık bir jesti talep etmediğiniz, edemediğiniz için

Bir kısımda sizin bu saflığınız yüzünden AZIYOR, ŞIMARIYOR!

Atanıza bu kadarcık bir jesti neden fazla görüyorsunuz?

İsterseniz Türkiye adını da değiştirelim, sahi ya, Arap da yaşıyor, Kürt de, Türkmen de, Tatar da, Abaza da, Laz da, Arnavut da, Boşnak da, Rum da, Yahudi de, Ermeni de, Çerkez de...

Neden Türkiye!

diye sormaya başlayacaksınız diye korkuyorum.

Buna eblehlik denmez de ne denir?

faruks' Alıntı:
Zamanında yahuduleri zehirliyerek öldürüp daha sonrada sabun yapan zihniyettir bu aslında... engizisyon mahkemelerinde insanları yargılayanlardır bunlar... örümcek beyinli, karanlık düşünceli biçarelerdir aslında... orta çağdan kalma, dinazorlar...
yavrum sen sordun mu ağa babalarına,işin zor o kadar çoktur ki babaların ? israile doğru yollan sen hadi bakayım.

regulus11 hocam siz anayasamızı tanımıyorsunuz,Atamızı tanımıyorsunuz
size o zaman hamurabi kuralları ile deli petro yu verelim ?ya da napolyon ?
sanırım onları ecdadımızdan dahi tanıyorsunuz ?

aslında bir arkadaşımız çok güzel bir noktaya değinmiş.
Biz, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" derken 80 milyonu kasdediyoruz.
neden diğer etnik kökenliler Türk kelimesinden rahatsız olmuyor da
kürtler oluyor ?
neden ?
Neden insanlar birleştirici bir kelimeden bu kadar rahatsız ?Türkiyeli deyince için Türk kelimesi yok mu ?
E Anadolu dersek de Türkçe.Ne olacak halimiz ?Kelebek çeşidi kadar insan var bu ülkede tavsiyeniz nedir ?

faruks' Alıntı:
memoras' Alıntı:
Türklük bir ulustur, Kürtler bu ulusun içerisinde bir ırktır tıpkı zazalar, lazlar vs. gibi.. bunu söylemek de ırkçılık, faşistlik, kürtleri küçük görmek filan değildir..

faşo aga...

faşo da nedirki ağam...

yahu repliği bile yanlış yazmışsın kopyala yapıştırcı evlat işte :)
neyse repliğin devamı sana gelsin : kovmirem la ...toğlu ...t :)

BBNET
Geri