Global dünyada ırkların yeri sadece insan olmaktır.
VEDÂ HUTBESİ
...
Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz. Kimse kendi suçundan başkası ile suçlanamaz. Baba, oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz.
Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız:
- Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız.
- Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz.
- Zina etmeyeceksiniz.
- Hırsızlık yapmayacaksınız.
endorfinnn' Alıntı:Birisi zamanında bir kelime icat etmiş, ULUS diye.
Biri de çıkıp bu kavram bizi ifade edebilecek genişlik ve derinlikte değildir diyemiyor.
Türk bir kavim adıdır.
Kürt de bir kavim adıdır.
Türk ulusu derseniz aklımıza Türk kavmine mensup insanlar topluluğu gelir.
Kürt ulusu derseniz aklımıza Kürt kavmine mensup insanlar topluluğu gelir.
Kısaca; Kavim ismiyle daha geniş insan topluluklarını tanımlayabilir miyiz?
Tanımlarız ama kimse bize inanmaz.
:+1:trueandfalse' Alıntı:Biz dışarıdan hepimiz Türküz ama içeride Kürt Laz Türk Gürcü v.s .yani Fransada yaşayan herkes bizim için fransızdır aynı şekilde Fransadakiler içinde Türkiye de yaşayanların hepsi Türktür.Ama içeride Kürt Ali Laz Emine Türk Ahmet denir.Burası Türkiye değilde Kürdistan olsa idi Hepimiz dışarıdan kürt olacaktık.Adam ben Kürdüm diyorsa Kürttür ama Türkiyede yaşayan Türk Vatandaşı olan Bir kürt.Nasıl Fransada yaşayan biri fransız vatandaşı ise.Örneğin zidane cezayir asıllı fransız denir.Fransalı denmez.illa birilerine şirin gözükmek için ben Türkiyelim denemez.Benim düşüncem budur
Hocam Helal Olsun sana işte herkesin söylemesi gereken sözler bunlar olmalı. Birlik beraberlik içinde yaşayabilmek için bu ülkeye sadakatla bağlanmalıyız. Devleti bölmek isteyen TÜrk de olsa Kürt de olsa Laz da olsa teröristtir. Aynı bayrak altında kardeşçe yaşamak için ırkçılık yapamayız.mamoste_02' Alıntı:ben kürdüm ve bunu demekten de hiç utanmadım hiç gocunmadım.babam bu ülkeye 25 yıl devlet hizmeti verdi.ben şu an devletime milletime çalışıyorum.bacım hakeza yine öyle.eniştem yine. biz hiç bir zaman kendimizi büyük de görmedik küçük de.ırkımızdan dolayı hakaret eden de oldu. bırakın artık kürt-türk ağız dalaşını.Hz peygamber ırkçılığı yasaklamıştır.ama biz islamdan o kadar uzaklaştık ki dinimiz olan dirlik birlik kaynağından saptık.
ben bu ülkede yaşamaktan bu ülke vatandaşı olmaktan da hiç gocunmadım...osmanlı devleti türk olduğundan değil islama bağlandığından o uğurda savaş verdiğinden osmanlı oldu. örnek Hz peygamberin dönemi.müthiş bi güç.müthiş bi devlet oluşturdu.sebep-islam...osmanlı gittiği her yerde ibadet sertbestliği verdi.hoş görülü oldu.yaw anlamadığım kurtuluş döneminde heb beraber savaştığımız kan dötüğümüz kanımızı döktüğümüz biliniyorsa hala ne kıyaslaması bu. uyanın artık yüz yıllardır süre gelen oyunlardan bıkmadınız mı.bu ülke ne zaman ayağa kalksa birileri bişelerle geliyor tekrar hasta adam oluyoruz.
kabul etsenızde etmesenızde kürtlerin türklerle hiç bir kavgası yok....
ben kendi hakkımı savunacak yeterliliğe sahibim..mecliste sözüm ona bizim haklarımızı savunanlara.beni temsil etmiyorlar.sade beni değil kürt halkının en az %90nı da..ve bü kesimin benle aynı görüşte olduğuna eminim.kardeşlik kolay olmaz arkadaşlar.
sen ağa babalarına git sana ayna tutsunlar soruna cevap bulursun yavrum :wink:faruks' Alıntı:mrtcmhr_13' Alıntı:Türk'üm diyemeyen bu ülkenin ekmeğini yiyip hainlik eden insanların öldüren ve öldürenleri destekleyenler
neden Kuzey Irağa gitsinler ki ?
onlar efendilerinin yanına israile-amerikaya gitsinler defolup.yada atalarının memleketi olan ermenistana.
Bizi orta asyaya 1000lerce yıldır yollamaya çalıştılar hemde sizin uşaklık ettiğiniz efendileriniz..ama olmadı..
neyse Türk'ün gazabı büyüktür vurur elbet.
:tr: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEEEE :tr: 8)
faşo aga...
faşo da nedirki ağam...
--- böyle ..nem, ..şt gibi birşey...
Muz Cumhuriyeti olursa hiçbir sorun kalmaz. Dünyanın süper gücü oluruz. Ne İsrail, ne AB, ne ABD bizimle uğraşmaz.xodeda' Alıntı:Aslında Ülkemizin Adı Anadolu Cumhuriyeti yada ırk ismi geçmeyen başka bir isim olsaydı bu tartışmalar olur muydu diye merak ediyorum.
xodeda' Alıntı:Aslında Ülkemizin Adı Anadolu Cumhuriyeti yada ırk ismi geçmeyen başka bir isim olsaydı bu tartışmalar olur muydu diye merak ediyorum.
hakanotuken' Alıntı:Ne mutlu türküm diyene dersen kürt kökenli olan alınır, adamların gözünün icine sokar gibi bu cümleyi kullanmak sadece pkkya militan kazandırır
xodeda' Alıntı:Aslında Ülkemizin Adı Anadolu Cumhuriyeti yada ırk ismi geçmeyen başka bir isim olsaydı bu tartışmalar olur muydu diye merak ediyorum.
:++:ejdeharr' Alıntı:hakanotuken' Alıntı:Ne mutlu türküm diyene dersen kürt kökenli olan alınır, adamların gözünün icine sokar gibi bu cümleyi kullanmak sadece pkkya militan kazandırır
niye Laz kökenli olan alınmıyor?
niye Gürcü kökenli olan alınmıyor?
niye Boşnak kökenli olan alınmıyor?
niye Çerkes kökenli olan alınmıyor?
niye Arnavut kökenli olan alınmıyor?
ve diğerleri?
Maşa olarak kullanılan 3-5 beyinsiz çapulcunun arsızlığı yüzünden niye Atamızın milletini yücelten bu cümlesini eleştiriyosunuz?
mamoste_02' Alıntı:ben kürdüm ve bunu demekten de hiç utanmadım hiç gocunmadım.babam bu ülkeye 25 yıl devlet hizmeti verdi.ben şu an devletime milletime çalışıyorum.bacım hakeza yine öyle.eniştem yine. biz hiç bir zaman kendimizi büyük de görmedik küçük de.ırkımızdan dolayı hakaret eden de oldu. bırakın artık kürt-türk ağız dalaşını.Hz peygamber ırkçılığı yasaklamıştır.ama biz islamdan o kadar uzaklaştık ki dinimiz olan dirlik birlik kaynağından saptık.
ben bu ülkede yaşamaktan bu ülke vatandaşı olmaktan da hiç gocunmadım...osmanlı devleti türk olduğundan değil islama bağlandığından o uğurda savaş verdiğinden osmanlı oldu. örnek Hz peygamberin dönemi.müthiş bi güç.müthiş bi devlet oluşturdu.sebep-islam...osmanlı gittiği her yerde ibadet sertbestliği verdi.hoş görülü oldu.yaw anlamadığım kurtuluş döneminde heb beraber savaştığımız kan dötüğümüz kanımızı döktüğümüz biliniyorsa hala ne kıyaslaması bu. uyanın artık yüz yıllardır süre gelen oyunlardan bıkmadınız mı.bu ülke ne zaman ayağa kalksa birileri bişelerle geliyor tekrar hasta adam oluyoruz.
kabul etsenızde etmesenızde kürtlerin türklerle hiç bir kavgası yok....
ben kendi hakkımı savunacak yeterliliğe sahibim..mecliste sözüm ona bizim haklarımızı savunanlara.beni temsil etmiyorlar.sade beni değil kürt halkının en az %90nı da..ve bü kesimin benle aynı görüşte olduğuna eminim.kardeşlik kolay olmaz arkadaşlar.
Yazdıklarınız kesinlikle benim sorduklarıma cevap olmadı. Mevzu olarak benim söylediklerimle alakasız olmasının yanı sıra, verdiğiniz kaynaklar da şahsımca geçerli değil. Anayasa dediğiniz bugün var yarın yok. Gün gelir anayasadaki tanımlar da değişir. Ben size türk bir anne babadan doğduğum için neden mutlu olayım diye soruyorum? Türk anne babadan doğmayanlar mutsuz mu olmalı? Takım tutar gibi ırk tutmak çağımıza göre fazla ilkel kalıyor. Irk'tan başka övünelecek şeyler bulmalıyız. Ne mutlu türküm diyene sözü bişey kazandırıyor mu bilmiyorum ama, kaybettirdikleri var.mrtcmhr_13' Alıntı:regulus11 hocama güzel cevap benden önce schumix hocamdan gelmiş,teşekkürler,her türlü ihtimale karşın ben yine alıntı yapacağım schumix hocamdan :
"Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür."
– T.C. Anayasası Madde 66 –
"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Ne mutlu Türküm diyene."
– Mustafa Kemal ATATÜRK –
İlgili Anayasa maddesi ve M.Kemal Atatürk'ün sözlerini saptırmak isterseniz bu kişinin art niyetini gösterir...
Bu ülkeyi kuran Türkiye halkına Türk Milleti denmiş bunu da bu ülkeyi kuran adam M.Kemal Atatürk söylemiş sen illa bunun içinden Kürt, Çerkez, Laz , Zaza ..vb ayıracağım dersen , bağımsızlık özerklik istiyorum, benim dilim resmi dil olsun ...vb istiyorum dersen bu senin iyi niyetli olmadığını gösterir....
:tr: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE :tr: :+1:
regulus11' Alıntı:Yazdıklarınız kesinlikle benim sorduklarıma cevap olmadı. Mevzu olarak benim söylediklerimle alakasız olmasının yanı sıra, verdiğiniz kaynaklar da şahsımca geçerli değil. Anayasa dediğiniz bugün var yarın yok. Gün gelir anayasadaki tanımlar da değişir. Ben size türk bir anne babadan doğduğum için neden mutlu olayım diye soruyorum? Türk anne babadan doğmayanlar mutsuz mu olmalı? Takım tutar gibi ırk tutmak çağımıza göre fazla ilkel kalıyor. Irk'tan başka övünelecek şeyler bulmalıyız. Ne mutlu türküm diyene sözü bişey kazandırıyor mu bilmiyorum ama, kaybettirdikleri var.mrtcmhr_13' Alıntı:regulus11 hocama güzel cevap benden önce schumix hocamdan gelmiş,teşekkürler,her türlü ihtimale karşın ben yine alıntı yapacağım schumix hocamdan :
"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Ne mutlu Türküm diyene."
İlgili Anayasa maddesi ve M.Kemal Atatürk'ün sözlerini saptırmak isterseniz bu kişinin art niyetini gösterir...
Bu ülkeyi kuran Türkiye halkına Türk Milleti denmiş bunu da bu ülkeyi kuran adam M.Kemal Atatürk söylemiş sen illa bunun içinden Kürt, Çerkez, Laz , Zaza ..vb ayıracağım dersen , bağımsızlık özerklik istiyorum, benim dilim resmi dil olsun ...vb istiyorum dersen bu senin iyi niyetli olmadığını gösterir....
mrtcmhr_13' Alıntı:sen ağa babalarına git sana ayna tutsunlar soruna cevap bulursun yavrum :wink:faruks' Alıntı:mrtcmhr_13' Alıntı:Türk'üm diyemeyen bu ülkenin ekmeğini yiyip hainlik eden insanların öldüren ve öldürenleri destekleyenler
neden Kuzey Irağa gitsinler ki ?
onlar efendilerinin yanına israile-amerikaya gitsinler defolup.yada atalarının memleketi olan ermenistana.
Bizi orta asyaya 1000lerce yıldır yollamaya çalıştılar hemde sizin uşaklık ettiğiniz efendileriniz..ama olmadı..
neyse Türk'ün gazabı büyüktür vurur elbet.
:tr: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEEEE :tr: 8)
faşo aga...
faşo da nedirki ağam...
çünkü tam senin gibi bir şey...
regulus11' Alıntı:Yazdıklarınız kesinlikle benim sorduklarıma cevap olmadı. Mevzu olarak benim söylediklerimle alakasız olmasının yanı sıra, verdiğiniz kaynaklar da şahsımca geçerli değil. Anayasa dediğiniz bugün var yarın yok. Gün gelir anayasadaki tanımlar da değişir. Ben size türk bir anne babadan doğduğum için neden mutlu olayım diye soruyorum? Türk anne babadan doğmayanlar mutsuz mu olmalı? Takım tutar gibi ırk tutmak çağımıza göre fazla ilkel kalıyor. Irk'tan başka övünelecek şeyler bulmalıyız. Ne mutlu türküm diyene sözü bişey kazandırıyor mu bilmiyorum ama, kaybettirdikleri var.mrtcmhr_13' Alıntı:regulus11 hocama güzel cevap benden önce schumix hocamdan gelmiş,teşekkürler,her türlü ihtimale karşın ben yine alıntı yapacağım schumix hocamdan :
yavrum sen sordun mu ağa babalarına,işin zor o kadar çoktur ki babaların ? israile doğru yollan sen hadi bakayım.faruks' Alıntı:Zamanında yahuduleri zehirliyerek öldürüp daha sonrada sabun yapan zihniyettir bu aslında... engizisyon mahkemelerinde insanları yargılayanlardır bunlar... örümcek beyinli, karanlık düşünceli biçarelerdir aslında... orta çağdan kalma, dinazorlar...
yahu repliği bile yanlış yazmışsın kopyala yapıştırcı evlat iştefaruks' Alıntı:memoras' Alıntı:Türklük bir ulustur, Kürtler bu ulusun içerisinde bir ırktır tıpkı zazalar, lazlar vs. gibi.. bunu söylemek de ırkçılık, faşistlik, kürtleri küçük görmek filan değildir..
faşo aga...
faşo da nedirki ağam...