OĞLUM BAK GİT' e farklı bir bakış...

Kodla Büyü
zilal' Alıntı:
formator355' Alıntı:
bu ülkede eğitimin ne hale geldiğinin bir göstergesidir. ancak ben bu yazara katılmıyorum. elbette dayağa karşıyım. ancak yaptırım olmalı mı? bu yaptırımın ölçüsü ne olmalı. çocuk hata yaptığında karşındaki hiç tepki vermeyecek mi?
adem güneş kitaplarında nasıl tepki verileceğini anlatıyor. hiç tepki vermemek zaten yanlış

öncelikle toplum şartlarının normalleşmesi gerekiyor. çevrede çocuklarımız rahat mı? huzurlu mu? arkadaş çevresinde rahat hareket ediyor mu? şiddet ülkemizin her yerini sarmış 10 yaşın 70 yaşına kadar toplumda güven problemi var. insalarımız gördüğü suçları söylemekten şikayet etmekten tepki vermekten korkuyor. bleaya bulaşmaktan korkar hale geldik. yapanın yanına kar kaldığı sürece bu toplum düzelmez

toplum normları, hukuki normlar, ve dini normlar bir birini tamamlamadığı sürece gerisi hikaye

Diyavol' Alıntı:
Bakış açısı basit ve sınırlı. Kısmen katıldığım noktalar var. İnsanı dayağa iten şeyi sadece önceden yediği dayağa bağlamak psikoloji ver sosyoloji alanında bir eksikliğin göstergesidir. olayı bütün olarak ele almadıktan sonra "olayı görünce ağladım" demek duygu sömürüsünden başka bir şey olmaz. bu olayın ekonomik alt yapısına bakacaksın, babanın çalışma ortamına bakacaksın, ailenin çocukla ilgilenme durumuna bakacaksın vs.. vs..
"Şiddet psikolojik bulaşıcılık taşır… Dayak yiyenin kalbi donar… Duyarsızlaşır… Büyüyünce anne gibi annelik yapamaz... Baba gibi baba olamaz..." demiş yazar. Bu güne kadar bir kere bile dayak yememiş öğretmen arkadaşlarım öğrencilere tokat atmaktan çekinmezken, zamanında babamdan çok dayak yiyen ben en yaramaz öğrencime bir kere bile vurmadım dokunmadım. demek ki konuyu detaylı işlememiş.

Kısaca yazmak için yazı yazılmaz.

Eksikliklere parmak basmışsınız. Her haksızlığa uğrayan kişi karşısındakine de aynısını yapar diye bir genelleme yapılamaz. Etkenlerden biri olduğu söylenebilirdi sizin de söylediğiniz gibi dayak olayında birden fazla farklı etken de var.

sibel80' Alıntı:
olaya badem bakış açısıyla bakmak her zaman faydalıdır.

ben bir baba olduğum için ne demek istediğini çok daha iyi anladım ve gerçekten içim sızladı...

ve sen, milletin sakalıyla bıyığıyla uğraşıyorsan sana cem yılmaz öneririm... skecindeki BUZLU BADEM diyerek başlayan repliğin size hitap ettiğini düşünerekten bulup izlemenizi tavsiye ediyorum...

Çocuk bu davranışı yaşayarak değil izleyerek de edinmiş olabilir, çevreden kazanılmış olması da muhtemel. Arkadaşlarına hava atmak, kendini kanıtlamak düşüncesiyle çevresinde model aldığı kişilerden kaynaklanan davranışlar gösterebilir.

Bu açıdan hemen çocuk ailesinde şiddet görüyora bağlayarak ailesini töhmet altında bırakmak su-i zan olur. Ama konuyu açan hocamızın da dediği gibi bu bir bakış açısıdır. Bu konuya getirilebilecek onlarca yorumdan sadece birisidir.

BBNET
Geri