NOTSUZ ÖĞRETMEN OLMAZ

Kodla Büyü

muamma25

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben bu not olmama olayından çok bıktım. Sınıfın birine dersten 10 dak . önce ders saatinde bilgisayar odasına gelin dedim. gittim bilgisayar odasında bekledim bekledim gelmediler.Gelenlere kızdım davranışınıza 1 veririm dedim. Verin hocam nasılsa etkilemiyor dediler. Dönem sonuda yaklaştı ya öteki öğretmenlerle dışarı çıkmak istemiyorum artık. biri ile beraber dışarı çıkınca onun etrafını sarıyorlar beni ise itekliyorlar. hiç umurlarında değilim.
oysa birçoğundan daha çok ilgileniyorum.

Aaa Hocam ne güzel işte ben öyle not için çevremde dolaşacaklarsa hiç istemem. Hatta böylesini yanıma gelince terslerim. Gerçi benimde peşimde dolaşan öğrenciler var kimi gıcık eder kimi küser kızdığımda filan ama eninde sonunda tekrar geliyorlar.

Not olsa güzel olur tabiki, değerlendirme şansımız yok. Ama sadece bu açıdan.

diyecek bişey yok artık arkadaşlar. notsuz olmaz tabiki. ilkokullar hariç diğer basamaklarda seçmelininde notu var. üniversitede yeşillik olsu diyemi ders seçiliyor? öğretilmek se dersin amacı notu olacak kardeşim. ben artık bıktım zaten. bişeyin de değişeceği yok. millet ne derse desin bakanlık düşürmüş bi kere bu dersi. meslekte 10. yılım ama 10 kere mutsuzum. keşke ilköğretim matematik yazsaymışımda şimdi başımı taşlara vurmasaymışım.

hocam benimkiler sırf teneffüste oyun oynucaz diye koşakoşa geliyorlar birbirlerini itekliyorlar girmek için.. malesef bu durum okul ve öğrenciye göre değişiyor hocam üzüldüm anlattıklarınıza :( dersimizin notu yok ama benim öğrencilerim bunu bildikleri halde dersi dinliyorlar (tabi akılları oyun oynamakta) gayette saygılılar bana karşı.. bir de günlük uygulamayı bitireni serbest bırakıyorum ödül olarak..nerdeyse herkes öğreniyor sırf bu yüzden :) tabi sınıf yönetimi konusu diğer branşlara göre daha zor biz de.. derste problem çıkaran olursa da ben dersi anlatıcam dinlemek istemeyen yatsın uyusun katılmak zorunda değilsiniz, ama şunu unutmayın ilerde işe girmeniz için fen,matematik bilginiz bir basamak (üniversite açısından) ama cv'nizde bilgisayar ve ingilizce bilginiz yazar fen bilginiz değil diyorum.. biraz da ek-10 ve disiplinle falan korkutmak gerekiyor sanırım :shock:

Aynen katılıyorum.6.sınıf öğrencileri bilgisayar dersine bu sene girdiler ilk,e tabi bilmiyorlar bilgisayar dersi ve not olayını.Etkinlikleri canla başla yapıyorlar.Ta ki geçen haftaya kadar..Soru:Öğretmenim siz bize nasıl not vereceksiniz?-Cevap: Not yok çocuğum seçmeli ders.-Öğrenci:Hııııı,amann o zaman ne yapcaz ya!!
Ne diyeyim ki??

Hocam ben davranış notunun ortalamaya etki ettiğini sbs ye ek puan olduğunu söylüyordum işe yarıyordu. Sanırım okuldan okula öğrenciden öğrenciye değişiyor.

6,7 iyi de 8. sınıflara bağır çağır ders anlatıyorum, sallayan yok, boş bırakmaya da vicdan el vermiyor

muamma25 hocam notla olmaz o iş. Size saygı duyulmasını sadece not korkusuyla sağlayamazsınız. İnsan bazen bazı problemleri kendinde de aramalı.

valla ben dersin notunun olmadığını, davranış notunun olduğunu dönem başında bütün sınıflara söylüyorum.
Ama dersin amacından da detaylı bir şekilde bahsediyorum ve dersleri düzenli bir şekilde işliyorum.
Müfredata uymuyorum onların işlerine yarayabilecek programları göstermeye çalışıyorum.
Tabi hepsinden önemlisi de disiplin...

6 Senelik Öğretmenlik yapıyorum ve sizin yaşadığınız durumu hiç yaşamadım.

Aslında bizimkisi en güzel ders, çocuklar not korkusu olmadan geliyorlar, ödevlerini de yapıyorlar.

Hatta Geçen hafta velinin biri geldi. Hocam bilgisayar dersi gibi 1 önemli ders daha seçmek istiyorum dedi.
Şaşırdım :) Gaza geldim. Yani arkadaşlar derse önemi ilk önce bizler vermeliyiz ki çocuklar bunun farkına varsın.

Bence zaten not olmaması lazım.
Fakat sene sonlarında o dersi başarı ile bitirdiğine dair belge veya sertifika verilebilir diye düşünüyorum.

asacan' Alıntı:
muamma25 hocam notla olmaz o iş. Size saygı duyulmasını sadece not korkusuyla sağlayamazsınız. İnsan bazen bazı problemleri kendinde de aramalı.

birçk öğrencimiz not odaklılar hocm...siz ne kadar çabalsanızda ilglerini çekmeyebiliyor...sınıfa adım atar atmaz niye hiç serbest bırakmıyorsunuz sorulurıyla karşılışıyrz...not yoksa uygulama yapmanın gerksiz olduğunu düşünyrlar

hocam bunlara alısalı cok oldu sizde alıssanız iyi olur. ben artık bu gibi şeylere pek önem vermiyorum. meslek ve teknik açıdan kendimi sürekli geliştirerek bu öğretmen yerine konmamamızın takıntısını bastırmak istiyorum

asacan' Alıntı:

Bir de aramızda böyle arkadaslar da var işte. Arkadaşım ben zaten okulun en sevilen öğretmenlerinden biriyim. Ders anlatırken kimse konuşamaz benim dersimde senden daha çok sevildiğimden ve daha iyi anlattığımdan emin olabilirsin

Bir de dikkatimi çeken bazı arkadaşlar hemen kendileri kahramanmışta biz hiçmişiz gibi konuşuyorlar. Arkadaşlar eminim ki bütün arkadaşlarım derslerini anlatma yeteneğine yeterince sahipler ve öğrencileri organize etme konusunda da yeterliler. Ne zaman burada iç dökmeye kalksak hemen bir iki aslan yürekli arkadaş çıkıyor ben öyleyim ben böyleyim. Allah Allah yaaa
Burası bizim formumuz. Dışarıda kimse dinleyip önemsemiyor zaten bizi. Burada dertleşemeyeceksem nerede dertleşeceğim.

muamma25' Alıntı:
Bir de dikkatimi çeken bazı arkadaşlar hemen kendileri kahramanmışta biz hiçmişiz gibi konuşuyorlar. Arkadaşlar eminim ki bütün arkadaşlarım derslerini anlatma yeteneğine yeterince sahipler ve öğrencileri organize etme konusunda da yeterliler. Ne zaman burada iç dökmeye kalksak hemen bir iki aslan yürekli arkadaş çıkıyor ben öyleyim ben böyleyim. Allah Allah yaaa
Burası bizim formumuz. Dışarıda kimse dinleyip önemsemiyor zaten bizi. Burada dertleşemeyeceksem nerede dertleşeceğim.

Hocam ilk yazdığınız ile şimdiki yazdığınız arasında dağlar var.
Şu anda konuyu siz açtığınız için yorumlar size geliyor. Yani konuyu genellemeye gerek yok. :wink:
Bunlara ister katılır ister katılmazsınız, o zaman konu açmayacaksınız.

vala ben kesinlikle not olmamasından memnunum:)) 21 sınıf 21 sınav 600 sayfa demek bir de bunların e okul kısmı benim dersimde öğrenciler notu düşünmüyorlar bile haftada bir saat bilgisayar odasına gelip temizlik yapmak bile onlar için bulunmaz bir nimett:))

valla notun olmamasından çok memnunum..kaşınmayın durduk yere..bi de not olayı çıkarsa başımıza hepten s.çtık........böyle rahatmı var yaa? ders içindeki disiplin sorunlarıda bence şahıstan kaynaklı.Bizde ders anlatıyoruz.şimdiye kadar sorun yaşamadım.İlk başlarda iplemeyen öğrencileri dersten atarım bi kaçı mahrm kalır bilgisayardan.sonra ona bakıp muma dönüyor diğerleri. Tabi bu çok sorunlu bi kaç sınıf için geçerli...13 sınıftan 2 sınıf anca..Diğerleriyle gayet çatır çatır ders işliyorum.Davranış notu bile angarya geliyor bana.Zaten bi sürü ıvır zıvırla uğraşıyoruz.

Umarım öyle bişey yapmazlar.not geri gelmez :|

ayrıca;

1.
muamma25' Alıntı:
Ben bu not olmama olayından çok bıktım. Sınıfın birine dersten 10 dak . önce ders saatinde bilgisayar odasına gelin dedim. gittim bilgisayar odasında bekledim bekledim gelmediler.Gelenlere kızdım davranışınıza 1 veririm dedim. Verin hocam nasılsa etkilemiyor dediler. Dönem sonuda yaklaştı ya öteki öğretmenlerle dışarı çıkmak istemiyorum artık. biri ile beraber dışarı çıkınca onun etrafını sarıyorlar beni ise itekliyorlar. hiç umurlarında değilim.

2.
muamma25' Alıntı:

gayet tutarsızsın hocam...Arkadaşların da dediği gibi..birazda kendimizde arayalım :D kızmana ne gerek var

Bu sadece notu olmayan branşlar için geçerli değil ki. Eşim matematik öğretmeni, okul seviyesi çok düşükmüş, çocukların hiç biri dinlemiyo, hiç bişey anlamıyolar diyo, not filan da umurlarında değil diyo. Yani çocuklar çok kötü değilse nota filan hiç gerek yok, Bi de onla uğraşmayı hiç istemem. Biz çocuklarla dersten çok keyif alıyoruz. Yarışma yapıyoruz, çalışmalarının renkli çıktılarını alıyorum, çok güzel oluyo..

bahhele' Alıntı:
valla notun olmamasından çok memnunum..kaşınmayın durduk yere..bi de not olayı çıkarsa başımıza hepten s.çtık........böyle rahatmı var yaa? ders içindeki disiplin sorunlarıda bence şahıstan kaynaklı.Bizde ders anlatıyoruz.şimdiye kadar sorun yaşamadım.İlk başlarda iplemeyen öğrencileri dersten atarım bi kaçı mahrm kalır bilgisayardan.sonra ona bakıp muma dönüyor diğerleri. Tabi bu çok sorunlu bi kaç sınıf için geçerli...13 sınıftan 2 sınıf anca..Diğerleriyle gayet çatır çatır ders işliyorum.Davranış notu bile angarya geliyor bana.Zaten bi sürü ıvır zıvırla uğraşıyoruz.

Umarım öyle bişey yapmazlar.not geri gelmez :|

ayrıca;

1.
muamma25' Alıntı:

2.
muamma25' Alıntı:

gayet tutarsızsın hocam...Arkadaşların da dediği gibi..birazda kendimizde arayalım :D kızmana ne gerek var

tutarsız değilim sadece aradaki ince farklılığı görememişsin hocam iyice dikkatli okuyunca anlarsın.

Dediğim gibi bazı arkadaşlarında anladığım kadarıyla not olmadığı için sınavla felan uğraşma gayreti istemediği için olmasın diyorlar. Ben öğretmensem uğraşmalıyım. Bu şuura varınca zaten dersimiz notlu adam akıllı bir ders olurda idarenin ve dengesiz arkadaşların gereksiz işlerinden kurtulur işimizi yaparız.

Belki de haklısınız. Dersi bırakıp oyun dersi haline getirtmiyorum müfredatı dayıyorum diye bunlar oluyor

Ayrıca benim sınıflarım 50 kişilik ve şımarık istanbul çocukları onuda dikkate alın. Bir ara erzurumda çalıştım 20 kişilik sınıflarda o kadar huzur dolu idiki. öğrenci saygılı. o zaman kötü şeyler bile hoş geliyor insana

not için saygı duyacaklarsa hiç duymasınlar.notla korkutmak en kolayı tabi.

açıkçası kendi düşüncenize göre kötü bir durumda kalmışsınız ama gülmedim de değil.Diğer öğretmenin etrafını sarmaları sizi iteklemeleri falan komik geldi.

Gelip etrafınızda dönmeleri ve diğer öğretmen varken sizi iteklememeleri için illa oyun oynatmanız gerekmez.Oyunsuz da olur.

Zizu_' Alıntı:
valla ben dersin notunun olmadığını, davranış notunun olduğunu dönem başında bütün sınıflara söylüyorum.
Ama dersin amacından da detaylı bir şekilde bahsediyorum ve dersleri düzenli bir şekilde işliyorum.
Müfredata uymuyorum onların işlerine yarayabilecek programları göstermeye çalışıyorum.
Tabi hepsinden önemlisi de disiplin...

6 Senelik Öğretmenlik yapıyorum ve sizin yaşadığınız durumu hiç yaşamadım.

Aslında bizimkisi en güzel ders, çocuklar not korkusu olmadan geliyorlar, ödevlerini de yapıyorlar.

Hatta Geçen hafta velinin biri geldi. Hocam bilgisayar dersi gibi 1 önemli ders daha seçmek istiyorum dedi.
Şaşırdım :) Gaza geldim. Yani arkadaşlar derse önemi ilk önce bizler vermeliyiz ki çocuklar bunun farkına varsın.

Bence zaten not olmaması lazım.
Fakat sene sonlarında o dersi başarı ile bitirdiğine dair belge veya sertifika verilebilir diye düşünüyorum.

aynen katılıyorum

muamma25' Alıntı:
Hocam kendinizi öğrencilerinize sevdirin.

benim davranış notu kısmıda aktif değil arkadaşlar bu sene davranış notu da mı yok acaba ??

Sınıf mevcudu ve okulun bulunduğu semt çok önemli bu konuda Sayın Hocam..50 kişilik sınıflar ciddi anlamda sıkıntı yaratır ..Sınıfı belki 2'ye bölebilirsiniz ..Birde arada öğrencilerin ilgisini çekecek video+klip vs. gibi şeylerle dersi daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz..
(bu arada ben şuanda anadolu lisesinde görev yapıyorum ders notla değerlendiriliyor ve çocuklar derse karşı çok ilgili..liseye geçmeye çalışabilirsiniz en kısa zamanda:)

Ders içerisinde yaptıkları etkinliklerde sorun yok bence; tabii birkaç öğrenci dışında ama benim dersime özel değil bu öğrencilerin davranışları. performans ödevlerinde sıkıntı yaşıyorum, belki not olsaydı performans ödevleri daha kolay yaptırılabilirdi.

BBNET
Geri