normları mevcut ders saatlerine göre mi belirleyecekler?

Kodla Büyü

firtuna61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
2012-2013 te uygulanacak yeni sistemde ders saatleri değişecekti.bu norm belirleme bazı derslerin ders saatleri değişecekse şimdi normları güncellemek mantıklı mı

teknoloji tasarım dersi kaldırıldı diyorlar doğru mu ?

ÇOK GÜZEL BİR NOKTAYA DEĞİNMİŞŞİN HOCAM.
Büyük ihtimal TTK dersleri yetiştiremedi, tayinler gecikti, iki ayak bir papuca girdi.

6-8
4 şubeli bir okul 1 saatten 12 saat bilişim dersi. norm 1

5-8 sınıflar orta okul
4 şubeli bir okulda, 2 saatten 32 saat bilişim dersi. norm 2

ders çizelgeleri bir an önce açıklanmalı ki , ilerde norm sıkıntısı yaşanmamalı

5-8 toplam 16 şube olacak bizde seneye..

ders saati 2 olursa 32 saat 2 norm

ders saati 1 olursa 16 saat 1 norm olacak..

ilçeden yarın son gün mesajı geldi bize güncellemeler için neye göre yapacağız diye sorduk eski sisteme göre dediler ? anlamadım gitti..

ayazoglu' Alıntı:
6-8
4 şubeli bir okul 1 saatten 12 saat bilişim dersi. norm 1

5-8 sınıflar orta okul
4 şubeli bir okulda, 2 saatten 32 saat bilişim dersi. norm 2

ders çizelgeleri bir an önce açıklanmalı ki , ilerde norm sıkıntısı yaşanmamalı

Hocam sadece 1., 5. ve 9. sınıflarda dersler değişecek, yeni müfredata geçilecek, diğerleri eski düzende devam edecek, ben mi yanlış biliyorum :roll:

bugün müdür yardımcısıda almış eline hesap makinesini hesaplıyor milli eğitim istemiş dedim 2 hafta sonra tekrar hesaplarsınız yine isterler niye dedi yeni ders çizelesi daha hazır değil o hazırlanınca tekrar isterler haklısın dedi o da

firtuna61' Alıntı:
5-8 toplam 16 şube olacak bizde seneye..

ders saati 2 olursa 32 saat 2 norm

ders saati 1 olursa 16 saat 1 norm olacak..

ilçeden yarın son gün mesajı geldi bize güncellemeler için neye göre yapacağız diye sorduk eski sisteme göre dediler ? anlamadım gitti..

keşke norm hesabı böle olsa ama olmayacak malesef 5-8 sınıflar arasında seçmeli ders bir kere alınabilecek ve 2 saat olacak yani norm falan yok yine

Şu anda okulumuzda hiç dersimiz olmayabilir, hatta normumuz da. Öğrenciler dersimizin olduğu paketi seçerse o zamann normumuz mu oluşacak. Bugün okulumuzda 0, eylül ekimde 1-2 norm olacak. Bu ilginç bir durum.

Bir diğer durum öğrenciler ders değil paket seçecek ve bizim dersimizin seçilebilmesi için içinde matemaik kelimeleri de geçen dersin olduğu paketi seçmek zorunda. Şimdi çocuk bilgisayarı seçmek isteyecek ama pakette matemaiği görünce ne yapacak çok merak ediyorum.

Diğer bir sıkıntı seçilecek paketin en az 10 öğrenci tarafından seçilmek zorunda olması. Senenin başında ilk iki haftada sınıf mevcudunun yaklaşık %70'i okula geliyor bizde öyle. Diyelim ki 6-A sınıfında bizim dersin paketini 9 öğrenci seçti, o sınıf için ders alamayacağız mı acep? Aralık ayında gelip de nisanda giden mevsimlik işçiler ne zaman ders seçecek. Cevap basit okula teşrif ettiklerinde.

Bu seçmeli ders işi çok baş ağrıtacak. Sonuçta seçilen dersler sonucunda bizim en az %50 miz yine norm fazlası olurken din kültüründeki açık 2-3 katına çıkacak.

Yaaa ben hala meb'in hızına yetişemedim.
Seçmeli ders saati hangisinde ne oluyor Allah rızası için birileri şunu açıklasın.
Nerde 2 oluyor nerde 1 oluyor? nedir bu karmaşa ben kimim burası neresi? :)))

bellagio' Alıntı:
keşke norm hesabı böle olsa ama olmayacak malesef 5-8 sınıflar arasında seçmeli ders bir kere alınabilecek ve 2 saat olacak yani norm falan yok yine
Böyle olursa 6 ayda bir norm fazlası oluruz. :mrgreen:

Şimdi 5-8 ler seçti bu sene. Seneye yeni gelen 5'ler seçecek sadece, 6-7-8'ler geçen sene aldıklarından seçemeyecek. Eee nolacak o zaman.?

ne paketi yaw. Benim anladığım öğrenci istediği alandan istediği SEÇMELİK dersleri seçecek. bir alan sınırlaması yok diye biliyorum

Değişiklik sadece 5lerde olacak ki. Seçmeli 2 saat sadece 5lerde seçilebilir o da olursa, diğerleri aynı şekilde, eski usul devam edecek diye biliyorum ben......

BBNET
Geri