Normal çalışan bilgisayarı kapatınca kapanıyor, tekrar açılıyor?

Kodla Büyü
Bios Update gerekli gibi. veya Bios'u resetlemek .
Bu cihazla mevcut bios'u yedeklemeye çalışın, sonra güncel bios'u yükleyin.

CH341A 24 25 Serisi EEPROM Flash Bios USB Programlayıcı
Bios update biraz riskli birşey değil miydi?(mesela o an elektrik giderse herşey mahvoluyor-pc açılmaz artık diye biliyorum)
update için CH341A 24 25 Serisi EEPROM Flash Bios USB Programlayıcı bunu almam gerekiyor mu hocam? Onsuz yapılamaz mı?

(Ayrıca Biosu da defalarca pil çıkararak ya da default ayarlarına yüklensin diye bioa ayarlarından kaydederek resetlemeye çalışmıştım zaten.)
 
Bios update biraz riskli birşey değil miydi?(mesela o an elektrik giderse herşey mahvoluyor-pc açılmaz artık diye biliyorum)
update için CH341A 24 25 Serisi EEPROM Flash Bios USB Programlayıcı bunu almam gerekiyor mu hocam? Onsuz yapılamaz mı?
Haklısınız. Kendi sitesinde Setup (Bios Update) kurulum ile omadıysa veya sitesinde böyle birşey yok ise CH431A ile denenebilir.

İlk yapmanız gereken çip yerinden çıkıyor mu? eski pC 'lerde çıkıyor.

Çıkmıyorsa da yanındaki makas görünümlü kablolu aparatı ile lehim çıkarmadan kontrol edilebilir.

Kontrolden kastım, içindeki yazılıma bakmak (bazen boş çıkıyor) , CH431A ile içindeki yazılımı bilgisayarınıza kopyalıyorsunuz.
sonra yeni biosu yüklüyorsunuz. Eğer yenisi işe yaramazsa yedeklediğinizi geri yüklüyorsunuz.

Elektrik kesintisine gelince CH431A'yı bir laptop ile kullanın. hedef anakartta elektrik olmasına gerek yok.

Şimdiye kadar 5 kere denedim 2'si başarılı (kurtuldu), 3'ü başarısız, Başarısız olanları başka yerlerde de (servis) denettirdim sonuç değişmedi. Muhtemelen üstündeki köprülerde sıkıntı vardı.
 
ilksms
Geri
Üst