Normal çalışan bilgisayarı kapatınca kapanıyor, tekrar açılıyor?

Kodla Büyü

bogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Labda bir bilgisayar (hp compaq 8100-win10) bipleyip açılmıyordu. Çeşitli yollar denedim, bios ayarlarını da default yaptım. Sonra çözümü buldum, meğer klavyede bir tuş basılı kalmış(aklınızda bulunsun,basit ama çok uğraştırdı).
Neyse.. Tam çözdüm derken yeni bir sorun başladı. Bilgisayar açılıyor, normal iş görülüyor, kapat deyince normal kapanıyor ama... sonra kendiliğinden yeniden açılıyor.
Çok araştırdım, yazı okudum,video izledim...
-Denetim masası güç seçenekleri hızlı başlat tikini kaldırdım... Olmadı
-Ekran kartı driveri güncelleyeyim dedim otomatik internetten dedim, takıldı kaldı,güncellemedi. Olmadı
-Bios ayarlarından power on ile ilgili şeyleri(wake up on lan vs.) Disable yaptım... Olmadı
-Acaba Usb li mouse/klavyeden mi, lan bağlantısından mı dedim, kapanırken tüm kablolarını çektim.. Olmadı
Daha ne yapayım, sayın tecrübeli arkadaşlarım? Günlerdir o bilgisayarla uğraşıyorum...

• Masaüstüne sağ tıklayın ve Yeni > Kısayol seçeneğini belirleyin.
  • Oluşturulan Kısayol penceresinde, konum olarak "shutdown /s /t 0" girin

Bilgisayarı bu kısayolu kullanarak kapatmayı deneyin, bakalım yeniden açılacak mı?

Denetim Masası/Güç Seçenekleri/ Sol Tarafta güç düğmelerinin yapacaklarını seçin/ Şuanda kullanılmayan ayarları değiştir diyip altta aktif hale gelen hızlı başlatmayı kapatınca düzelebilir.

Şimdi birşey keşfettim, yazılımsal olarak değil de fiziksel olarak düğmesinden kapatınca tekrar açılmıyor. Güç kablosunu çıkarıp taksam bile açılmıyor. Ama en son yazılımsal olarak (Windows tan kapatınca) güç kablosunu çıkarıp takınca açılıyor. Bu bir ipucu ama ne acaba?...

BIOS'tan Advanced-Apm Configuration- AC Power Loss veya AC Back ayarını Power Off yapmayı deneyebilirsiniz. Herhangi bir güç kesintisi durumundan güç tekrar geldiğinde bilgisarı kapalı tutmayı yarar. "Always on" yaparsanız güç geri geldiğinde bilgisayar açılır. Farklı bioslarda adı farklı olabilir.

Aşağıdaki videolar belki işinize yarar.

Son düzenleme:
BIOS'tan Advanced-Apm Configuration- AC Power Loss veya AC Back ayarını Power Off yapmayı deneyebilirsiniz. Herhangi bir güç kesintisi durumundan güç tekrar geldiğinde bilgisarı kapalı tutmayı yarar. "Always on" yaparsanız güç geri geldiğinde bilgisayar açılır. Farklı bioslarda adı farklı olabilir.

Aşağıdaki videolar belki işinize yarar.
Dediğiniz ayarı da yapmıştım hocam elektrik gelince power off olsun diye.

ilksms
Geri