Norm kadroları kayırılan okullar

Kodla Büyü
Aynı eğitim bölgesinde 16 saat ile bölge normu bir okulda kaldı
2. Sırada benim okulum var 10 saat ile
3. Sırada ise sınavsız girilen anadolu var 9 saat
4. Sırada bir ortaokul var 8 saat

Sorum şu 9 saatlik proje okulu,imamhatip,köy okulu gibi özellikleri olmayan okul nasıl benim önğme geçer de ben norm fazlası olurum? Mantıklı açıklaması olan var mı?

Anadolu liseleri 10 saate 1 norm alabiliyor diye biliyorum. Sizinki ortaokul ise 15 saattir bu rakam.doğal olarak 1 saat eksik olana vermiş olabilirler.

bölge normu hesaplanırken bazı okullar "Bağımsız Okul" olarak adlandırılıyor hesaba dahil edilmiyor diye biliyorum.
örneği aynı bölge de 12 saat dersi olan arkadaş norm fazlası iken aynı bölgede 8 saat ders olan "bağımsız okul" norm alabiliyor.

Aynı eğitim bölgesinde 16 saat ile bölge normu bir okulda kaldı
2. Sırada benim okulum var 10 saat ile
3. Sırada ise sınavsız girilen anadolu var 9 saat
4. Sırada bir ortaokul var 8 saat

Sorum şu 9 saatlik proje okulu,imamhatip,köy okulu gibi özellikleri olmayan okul nasıl benim önğme geçer de ben norm fazlası olurum? Mantıklı açıklaması olan var mı?

Bu yazdıklarınız sanırım sadece BT dersleri. Acaba 3. sıradaki okulda başka dersleri BT normu hesabı için eklenmiş olabilirler mi?

güncelleme yapıyorum arkadaşlar, ilçedeki diğer okullarda fiili ders sayılarından daha fazla ders saati sisteme işlemişler. Tek başıma bulmak bakanlığa kadar ulaşmak adeta komando gibi iz sürmek zorunda kaldım ama süreçte hepsini ispat edip valiliğe şikayet ettim. Şu an hakkımın iadesi için resmi yazı bekliyorum. size söylenen ders sayılarına inanmayın şüpheniz varsa sisteme hangi okul kaç girdi bunun peşine düşün !

Üstte yazdığım gibi olmuş demek ki.
Zorunlu derslerin saati e-okuldan otomatik geliyor ama seçmeli dersler manuel girildiği için norm güncelleme maalesef her zaman gerçeği yansıtmayabiliyor.

kayırma yok hocam. söyle bir şey var. mesela okulda 8 saat ders var ama müdür istiyor ki BT öğretmeni okulda kalsın. ne yapıyor? herkesin girebileceği dersi BT öğretmenine tanımlıyor. burada müdür de haklı. BT öğretmeni olsun istiyor okulda. tahtası var, labı var vs. genel düşünürseniz sıkıntı tabi ama ne yapsın adam? normu düşürse eli kuru yere basacak, düşürmese diğer okuldaki öğretmen norm fazlası olacak. bu işin çözümü maalesef btr kadrosu verilmesinde. iş tanimi düzgün yapılırsa btr kadrosu tek çözüm. teknik öğretmenseniz meslek lisesine kaçabilirsiniz ama oralar da boşalıyor mesem'e geçiyor çoğu öğrenci.

kayırma yok hocam. söyle bir şey var. mesela okulda 8 saat ders var ama müdür istiyor ki BT öğretmeni okulda kalsın. ne yapıyor? herkesin girebileceği dersi BT öğretmenine tanımlıyor. burada müdür de haklı. BT öğretmeni olsun istiyor okulda. tahtası var, labı var vs. genel düşünürseniz sıkıntı tabi ama ne yapsın adam? normu düşürse eli kuru yere basacak, düşürmese diğer okuldaki öğretmen norm fazlası olacak. bu işin çözümü maalesef btr kadrosu verilmesinde. iş tanimi düzgün yapılırsa btr kadrosu tek çözüm. teknik öğretmenseniz meslek lisesine kaçabilirsiniz ama oralar da boşalıyor mesem'e geçiyor çoğu öğrenci.
kesinlikle katılmıyorum kendi öğretmenin kalsın diye başka birinin hakkına girmek bu, şayet 10 saat bilişim dersi varsa da müdür 15 girdiyse o o zaman 5 saat daha verdiği ders neyse girecek ona öğretmen, hem girmeyip hem sistemde ders saati şişirmek suçtur ve mahkeme konusudur.

Manuel işi tamamen bir kalksa...
E okula secmeli dersler diye bir kısım açılmış. İlk defa bu sene ders programına idare şifresi ile beraber ders adı ve öğretmeni birlikte işlendi. Önceden sadece seçmeli ders işaretler geçerdik. Dersin ne olduğu belli olmazdı. Benim de aklıma direk norm muhabbeti geldi. Bu modül galiba tamda bu işi çözmek için eklenmiş

BBNET
Geri