Norm Kadro Hakkında Sorular???

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaslar,
X dersinin 2 ogretmeni ve 32 saat dersi var,

Bu dersin norm kadro sayısı bölge normundan dolayı 2 den 1 e düşebilir mi?

Bu ihtimal var mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250913_125931_Chrome.webp
    Screenshot_20250913_125931_Chrome.webp
    89 KB · Görüntüleme: 73
Bizim okulda düştü. 32 saat vardı. Fazla olan arkadaş köye tayin oldu orda 6 saat dersi var.Norm Kadro olayı yeniden düzenlenmesi gerekir.

Merhaba arkadaslar,
X dersinin 2 ogretmeni ve 32 saat dersi var,

Bu dersin norm kadro sayısı bölge normundan dolayı 2 den 1 e düşebilir mi?

Bu ihtimal var mi?
sıfıra bile düşebilir duruma göre değişir bölgedeki okul ve diğer öğretmenlerin hizmet puanları hepsi etkendir. bölgecilik aslında ... neyse yazmıyorum

Hocam aynı durumdayız. 32 saat iki kişiyiz. Bölge normundan çıkmak için 21+15 yani 36 saat ders olması lazım. Bu şekilde bölge normuna takılmazsınız

21 saate kesin norm düşer, 21 üstü bölge normu hesabında yarışa dahil olur. 11 saati bölge normu hesabına girer.

Bölgenizdeki tüm okullardan 21 ve katlarında arta kalanlar toplanır ve yine 21 saatin katlarına normlar verilir. Atıyorum bölgede artan 5-6-11-12-8 gibi dersler toplandı ve 63 etti diyelim bu sefer bölgeye ek 3 norm düşer. Bu 3 norm ise fazlalığı en fazla olandan başlayarak dağıtılır. Bazı bölgede 11 e norm düşmezken bazı bölgelerde 6 saate bile norm çıkabilir.

21 saate kesin norm düşer, 21 üstü bölge normu hesabında yarışa dahil olur. 11 saati bölge normu hesabına girer.

Bölgenizdeki tüm okullardan 21 ve katlarında arta kalanlar toplanır ve yine 21 saatin katlarına normlar verilir. Atıyorum bölgede artan 5-6-11-12-8 gibi dersler toplandı ve 63 etti diyelim bu sefer bölgeye ek 3 norm düşer. Bu 3 norm ise fazlalığı en fazla olandan başlayarak dağıtılır. Bazı bölgede 11 e norm düşmezken bazı bölgelerde 6 saate bile norm çıkabilir.
Hocam çok güzel ifade etmiş. Ekleyeceğim tek şey artan derslerde hiç kadro verilmemiş okul varsa ders saatine bakılmaksızın ilk ona kadro verilir.

toplam 32 saat ders varsa 2 norm verilir diye biliyorum ben. Bu 2 norm okullara dağıtılırken ders sayısı fazla olan okullar öncelikli norm alır.
32 saat ders kaç okulda var ve hangi okulda kaç saat var ona göre 2 normun verileceği okullar değişir.

yönetmelikteki norm olayı hikaye arkadaşlar. bakanlığın sistemi ders sayısını 21'e bölüp kalan sayı 15 ve üstü ise 1 norm daha veriyor. maalesef yönetmeliğe aykırı çalışıyor yani. memurlar.net'te bunla ilgili belgeli haber çıkmıştı. özetle 21'e bölün kalan sayı 15 ve üzeri ise +1 ekleyin. aksi halde hoop bölge normu.

31. Saatte otomatik 2 olması gerekmez miydi?

Not: bildiğim kadar özel eğitimleri norm hesaplamasına eklemiyoruz. Onlarla mi 33 acaba.
o dönemde 1 saatlik seçmeli ders verilmişti, böylece 33 olmuştu.
Yani 3 derse fahri olarak girmiştim.
Yakındaki başka okulda çok az saatle normda olan öğretmen vardı. Büyük ihtimale onu normda tutmak için çalıştığım okulun normu ikiden bire indirilmişti.
İlçe normları son birkaç yıldır el ile dağıtılıyor. (Eskiden sistem otomatik yapıyordu, artık ilgili kişi belirliyor) Yani 32 saate otomatik olarak norm açılması durumu artık yok.

yönetmelikteki norm olayı hikaye arkadaşlar. bakanlığın sistemi ders sayısını 21'e bölüp kalan sayı 15 ve üstü ise 1 norm daha veriyor. maalesef yönetmeliğe aykırı çalışıyor yani. memurlar.net'te bunla ilgili belgeli haber çıkmıştı. özetle 21'e bölün kalan sayı 15 ve üzeri ise +1 ekleyin. aksi halde hoop bölge normu.
21 e böleceğiz de hocam, elimizde veri olsa,
sanırım bu veriler sadece il ve ilçe MEM lerde var,
başka yerde bulamayız gibi.

Ben birde şunu merak ediyorum bir ilde ilçede kaç eğitim bölgesi var, hangi eğitim bölgesinde hangi okullar var,
sanırım bu da açık bir bilgi değildir, ancak içeriden temin edilebilir.

ilksms
Geri