sıfıra bile düşebilir duruma göre değişir bölgedeki okul ve diğer öğretmenlerin hizmet puanları hepsi etkendir. bölgecilik aslında ... neyse yazmıyorumMerhaba arkadaslar,
X dersinin 2 ogretmeni ve 32 saat dersi var,
Bu dersin norm kadro sayısı bölge normundan dolayı 2 den 1 e düşebilir mi?
Bu ihtimal var mi?
31. Saatte otomatik 2 olması gerekmez miydi?33 saat derse 1 norm ile 2 yıl bir ortaokulda çalışmıştım.
36 ders sayısı garanti mi hocam?Hocam aynı durumdayız. 32 saat iki kişiyiz. Bölge normundan çıkmak için 21+15 yani 36 saat ders olması lazım. Bu şekilde bölge normuna takılmazsınız
Garanti hocam36 ders sayısı garanti mi hocam?
Anladim hocam ama 32 ders saati ile bölge normuna takılacagiz diye bir kural da yok sanırım. İş tamamıyla matematik anladığım kadar.Garanti hocam
Hocam 18 saat 1 norm için garanti mi?Garanti hocam
18 saat için garanti değil. Bölge normunda 21+21+21... Diye gider. Ama 21 den sonra 15 saat varsa bağımsız olarak bölge normuna girmez.Hocam 18 saat 1 norm için garanti mi?
Aynen hocam.Anladim hocam ama 32 ders saati ile bölge normuna takılacagiz diye bir kural da yok sanırım. İş tamamıyla matematik anladığım kadar.
Hocam çok güzel ifade etmiş. Ekleyeceğim tek şey artan derslerde hiç kadro verilmemiş okul varsa ders saatine bakılmaksızın ilk ona kadro verilir.21 saate kesin norm düşer, 21 üstü bölge normu hesabında yarışa dahil olur. 11 saati bölge normu hesabına girer.
Bölgenizdeki tüm okullardan 21 ve katlarında arta kalanlar toplanır ve yine 21 saatin katlarına normlar verilir. Atıyorum bölgede artan 5-6-11-12-8 gibi dersler toplandı ve 63 etti diyelim bu sefer bölgeye ek 3 norm düşer. Bu 3 norm ise fazlalığı en fazla olandan başlayarak dağıtılır. Bazı bölgede 11 e norm düşmezken bazı bölgelerde 6 saate bile norm çıkabilir.
o dönemde 1 saatlik seçmeli ders verilmişti, böylece 33 olmuştu.31. Saatte otomatik 2 olması gerekmez miydi?
Not: bildiğim kadar özel eğitimleri norm hesaplamasına eklemiyoruz. Onlarla mi 33 acaba.
21 e böleceğiz de hocam, elimizde veri olsa,yönetmelikteki norm olayı hikaye arkadaşlar. bakanlığın sistemi ders sayısını 21'e bölüp kalan sayı 15 ve üstü ise 1 norm daha veriyor. maalesef yönetmeliğe aykırı çalışıyor yani. memurlar.net'te bunla ilgili belgeli haber çıkmıştı. özetle 21'e bölün kalan sayı 15 ve üzeri ise +1 ekleyin. aksi halde hoop bölge normu.