2 okulda toplam 14 saat ders ile normum oluşuyordu ancak bu sene 5. sınıf sayısında düşüş olmuş, ders sayısı 2 okulda toplam 12 ye düşecek , bu şekilde norm fazlası olur muyum?
yos ile normun alakası yok hocam.Kendi okulunda her 21 saate 1 öğretmen diye biliyorum.2 kişi idik 3.öğretmen de geldi.Arkadaşım tek öğretmen 10 saate düşünce YOS olacaksın demişler.
Yos olmazsa nolur hocam? Benim de 10 ama almayı düşünmüyorum. Sonuçta isteğe bağlı. Norma da etkisi yok.Kendi okulunda her 21 saate 1 öğretmen diye biliyorum.2 kişi idik 3.öğretmen de geldi.Arkadaşım tek öğretmen 10 saate düşünce YOS olacaksın demişler.
Seçilen ders hangi branşın altında ise o branşa vermek zorunda.Bu seçmeli dersleri istediğim kişiye veririm istediğime vermem deme yetkileri var mı idarenin
eşit vermek zorunludur aranızda anlaşırsınız orası ayrı konu.Bu seçmeli dersleri istediğim kişiye veririm istediğime vermem deme yetkileri var mı idarenin
aslında kendilerine göre değil, Nisan'da yapılan şök aynı zamanda gelecek yılın seçmelilerinin seçildiği bir madde barındırır. öğrenci 2. aradan sonra okula gelince veli başvuru formu ile ivedilikle gelecek yılın seçmelisini istek yapmalı. okul o istekleri de ŞÖK toplantısında sayı olarak verip gelecek yıl için karar almalıdır. eylül ayında da öğretmen değişimi ve oluşan yeni şartlar var ise kurul toplantısında seçmeli dersler okunmalı, eğitimi zorlayacak bir durum söz konusu ise yenilenmeli veliler bilgilendirilmelidir.Kendilerine göre seçiyorlar seçmeleri. Herkese adeletli dağitmalari gerekmiyor mu