Norm Hesabı

Kodla Büyü

hastasıyız dede 01

Seçkin Üye
Seçkin Üye
2 okulda toplam 14 saat ders ile normum oluşuyordu ancak bu sene 5. sınıf sayısında düşüş olmuş, ders sayısı 2 okulda toplam 12 ye düşecek , bu şekilde norm fazlası olur muyum?

Aynen öyle...
Tek okula bakılır hocam, o da kadronun olduğu okuldaki ders saati.

Kendi okulunda her 21 saate 1 öğretmen diye biliyorum.2 kişi idik 3.öğretmen de geldi.Arkadaşım tek öğretmen 10 saate düşünce YOS olacaksın demişler.

sadece kendi okuluma bakacak olsalar zaten tayin isteyemezdim,tayin olduğumda 8 saat ders var dı kendi okulumda, 1 okula bakacak olsalar zaten norm oluşmuyordu.kendi okulum seneye 6 ya düşecek, diğer okuldada 6 saat ders var.

eğitim bölgenizde kaç okul var toplamda, hepsi bir sayılıyor ona göre bakmak lazım. ama eğer iki okul varsa 12 derse norm gelir. hangi okulun ders yükü yüksekse ona gelir. örneğin
A - 8 ders
B - 4 ders
ise A 'ya 1 norm oluşur.

BIzim arkadas soyledi bu sene 10 saat dersi varmis, mudur yos olacaksin demis.Ben de ilk defa gorecegim bu durumlari.Mesela benim basima gelse puandan dolayi gitmem yada yos olurdum herhalde.Diger bir arkadasim programli lisede tek resim ogretmeni, 13 senedir yerinden kimildamadi.
Bana teklif edilirse kesinlikle btr yada yos olmazdim.

Bu yos olayi da müdürlerin elinde koz oldu. Seçmeli ders neden vermiyormuş. Yani şu durumlardan dolayı branşimdan nefret geldi

Yos a kadro gelecek şöyle sağlam tiyo aldım böyle sağlam istihbaratım var diyen bir arkadaş vardı 1 ay önce. Buradan ona da selam olsun :)

Bir suru ders var ver bunlardan.

Ekli dosyalar

• 1786004245868.webp
    1786004245868.webp
    32.6 KB · Görüntüleme: 23
fatih ağ / bil lab olan tüm ortaokul ve genel liselerde otomatik olarak 18 saat norm eklenmelidir. YOS olmayan okul alt yapıyı kullanamıyor.

Kendilerine göre seçiyorlar seçmeleri. Herkese adeletli dağitmalari gerekmiyor mu
aslında kendilerine göre değil, Nisan'da yapılan şök aynı zamanda gelecek yılın seçmelilerinin seçildiği bir madde barındırır. öğrenci 2. aradan sonra okula gelince veli başvuru formu ile ivedilikle gelecek yılın seçmelisini istek yapmalı. okul o istekleri de ŞÖK toplantısında sayı olarak verip gelecek yıl için karar almalıdır. eylül ayında da öğretmen değişimi ve oluşan yeni şartlar var ise kurul toplantısında seçmeli dersler okunmalı, eğitimi zorlayacak bir durum söz konusu ise yenilenmeli veliler bilgilendirilmelidir.

ilksms
Geri