Norm fazlası itirazı

Kodla Büyü
Ben de bölge normuna yenik düştüm. İlde açık yok denecek kadar az. Ne olur bu durumda, nasıl değerlendireceklermiş bizleri yeni açıklama ile, var mı bilen?
Hocam açık okul sayısı ile norm fazlası sayısı çok önemli, bir de puan tabiki.

Bt den böteye geçtim norm fazlası olmayayım dedim, zorunlu isteğe bağlı! değişiklikleri bakanlığın sağolsunlar. Böte ile bölge normundan norm fazlası oldum.
Ben de boteye geçtim. Okulumuz ihl ile birlesti ve norm aktarmada hata yaptıkları için farklı branşlardan 6 arkadaş norm fazlası olduk. 5 aydır okulun açılacağı belli ancak yazın alel acele norm girdikleri için hata yapmışlar. Geçtiğimiz cuma 17.30 da norm fazlası olduğumuzun mesajı geldi. Kaç gündür uğraşıyoruz. Cumadan cumaya öğrenci aktarimlari yapılıyor yeni normlar bakanlığa gönderiliyor dedi bizim okul idaresi. Bugün güncel normlar gönderilmiş. Yine de fazla olarak göründüğümüz için tercih yapmamızı istediler, göreve başlamadan kendi okulumuzda normlar oluştuğu anda valilik onayıyla geri dönecekmişiz

Ben de boteye geçtim. Okulumuz ihl ile birlesti ve norm aktarmada hata yaptıkları için farklı branşlardan 6 arkadaş norm fazlası olduk. 5 aydır okulun açılacağı belli ancak yazın alel acele norm girdikleri için hata yapmışlar. Geçtiğimiz cuma 17.30 da norm fazlası olduğumuzun mesajı geldi. Kaç gündür uğraşıyoruz. Cumadan cumaya öğrenci aktarimlari yapılıyor yeni normlar bakanlığa gönderiliyor dedi bizim okul idaresi. Bugün güncel normlar gönderilmiş. Yine de fazla olarak göründüğümüz için tercih yapmamızı istediler, göreve başlamadan kendi okulumuzda normlar oluştuğu anda valilik onayıyla geri dönecekmişiz
Bizim okulumuz da benzer durumda, iho dan ihl ye dönüştük.

hocam tercih yapıcaksınız norm açılınca geri mi döneceksiniz. ben de yapıcam itirazım bekliyor ama göreve başlayınca da dönebiliyoruz değil mi

hocam tercih yapıcaksınız norm açılınca geri mi döneceksiniz. ben de yapıcam itirazım bekliyor ama göreve başlayınca da dönebiliyoruz değil mi
Göreve başlamayın dendi hocam bize. Tercih yapın olumsuz bir durum olursa ücra bir yere gitmemiş olursunuz dediler. Gerçi bizde norm yok pek il genelinde.

atamalar tam olarak nasıl yapılıyor? hizmet puanı üstünlüğüne göre mi yapılıyor? ben ilçe ve ilçe grubumda tek norm fazlasıyım ve ikisinde de boş okul yok. merkez ilçe tercihi yapacağım. Şöyle bir durum var mı? önce bu ilçe grubundakiler atanacak? sonra yer kalırsa diğer ilçe grubundakiler atanacak??? ben uzak bir ilçedeyim ve merkez ilçeye gelmek istiyorum. puanım bizim branşa göre iyi durumda.

atamalar tam olarak nasıl yapılıyor? hizmet puanı üstünlüğüne göre mi yapılıyor? ben ilçe ve ilçe grubumda tek norm fazlasıyım ve ikisinde de boş okul yok. merkez ilçe tercihi yapacağım. Şöyle bir durum var mı? önce bu ilçe grubundakiler atanacak? sonra yer kalırsa diğer ilçe grubundakiler atanacak??? ben uzak bir ilçedeyim ve merkez ilçeye gelmek istiyorum. puanım bizim branşa göre iyi durumda.
Önce kendi ilçesi, sonra ilçe grubu isteğe bağlı ve resen olacak, en son tüm il isteğe bağlı olacak diye biliyorum

Önce kendi ilçesi, sonra ilçe grubu isteğe bağlı ve resen olacak, en son tüm il isteğe bağlı olacak diye biliyorum
benden bu durum nasıl işler peki? bende ilçe ve ilçe grubunda okul yok. şimdi aslında sormak istediğim atanmak istediğim ilçe grubunda 60 a yakın norm fazlası var. benden daha düşük puanlı birini önce o okula atayıp sonra kalan yerleri mi bana bırakırlar? böyleyse bana dava açma hakkı doğar gibime geliyor.

Aslında klavuzda yazıyor
Önce ilçenizde boşluk varsa yazıyorsunuz puan yeterse atanıyorsunuz,
boşluk var ve yazmazsanız en düşük puanlıdan itibaren resen atama yapılıyor.
Sonra aynı iş ilçe grubu içerisinde yapılıyor.

İl grubunda resen yok

şimdi şöyle ilçemde açık yok. ilçe grubumda açık yok. ben zaten il merkezindeki okullara atanmak istiyorum.

merkez ilçedeki öğretmenin varsayalım puanı 100 benim de 102... sormak istediğim tam olarak bu o okula ben mi atanacağım? yoksa 100 puanlı olan mı?

puanlar örnek...

şimdi şöyle ilçemde açık yok. ilçe grubumda açık yok. ben zaten il merkezindeki okullara atanmak istiyorum.

merkez ilçedeki öğretmenin varsayalım puanı 100 benim de 102... sormak istediğim tam olarak bu o okula ben mi atanacağım? yoksa 100 puanlı olan mı?

puanlar örnek...
Kendi ilçesi veya ilçe grubunda olan atanır hocam

atama sıralamasını tercihlerin tamamını önce tercih edenlere göre yaparsa siz ama önce ilçe içi sonra ilçe grubu en son il diyor, o yüzden önce resenlerle orası dolabilir

hocam oraya tercih yapıp atanan oldu mu o iş zor. Atanan ile aranızda hizmet puanı üstünlüğüne göre diye başlar gider velhasıl ağız tadınız kaçtı bi kere orada

"Yine de fazla olarak göründüğümüz için tercih yapmamızı istediler, göreve başlamadan kendi okulumuzda normlar oluştuğu anda valilik onayıyla geri dönecekmişiz"

bunu idareci soyluyorsa guzel kurgu olmuş zira valiliklerden norm olayını pek ala aldı bakanlık,hiç bir gorevlendirme norm fazlası olan valilikle bağı kalmadı bakanlık direk atama yapıyor ki mahkemeler de muhattap direk meb bizide birleştiremediler bir ogretmen proje okuluna bakan imzasıyla atandı, ucumuz kaldık eski okulda nere gideriz diye bekliyoruz kadro bolum olmayan okulda bekliyoruz ne bu dunyalı ne ahiretli deiliz muallak bi durum😆

hocam oraya tercih yapıp atanan oldu mu o iş zor. Atanan ile aranızda hizmet puanı üstünlüğüne göre diye başlar gider velhasıl ağız tadınız kaçtı bi kere orada
Valla hocam norm için listeler açıklandı bizim okul görünmüyor. Gerçi bana görünür müydü bilmiyorum. Ağız tadımız kaçtı ama koca ilde 7 kadro açıldı 37 fazla var.

puanlar örnek...
Farklı ilçedekiler arasında öncelik ilçede olanda. 1 puanı bile olsa diğer ilçedekine göre öncelikli. Diğer ilçedeki 100 puan değil o ilçedeki 1 puanlı atanır.

ilksms
Geri