Norm Fazlası BT Öğretmeni

Kodla Büyü

ylmn7

Üye
Merhaba hocalarım. Ortaokulda BT Öğretmeni olarak görev yapmaktayım , benimle birlikte 1 BT öğretmeni daha bulunmakta ve 32 saat derse giriyoruz. BTR görevim de var ancak bölge normundan olsa gerek norm fazlası oldum. Çok yakın bir köy okulunda da norm açılmış görünüyor (hizmet bölgesi:3/5) Okulun müdürü ile görüştüm ve tercih edersem 8 saat dersim olacağını söyledi. İlçede bazı arkadaşlarımız ise 8 saat ile norm fazlası oldu ancak bu öğretmenlerimiz ilçe merkezinde görev yapıyordu. Sizce bu köy okulunu tercih etmemiz durumunda norm fazlası olma ihtimalimiz yine yüksek midir? Ya da ders tamamlama yoluna mı gidilir?

Biraz araştırdım ancak yine de emin olmadığım için sizlere sormak istedim.
Çünkü normal şartlarda benim bildiğime göre benim de norm fazlası olmamam gerekiyordu ama oldum. Bölge normu vb. gibi çok anlamadığım farklı uygulamalardan dolayı.

Merhaba. öncelikle BTR görevinizin norm belirlemede bir etkisi malesef yok.
Toplamda 32 saat dersiniz var ve 2 kişisiniz. 21 saat derse 1 norm geliyor ve arta kalan 11 saat. bölge normundan dolayı norm fazlası olduysanız demekki sizin bölgenizde bir okulda ders saati 11 den fazla olan okul var bölge normu oraya kaymış. sizin bölgedeki okulları ve o okullardaki dersleri, o belirttiğiniz köy hangi bölgede o bölgeleri v ders saatlerini araştırmanız lazım. yani bir okulda 8 saatle norm fazlası olunur, bir okulda 8 saatle norma girilir.(bölge normundan) o yuzden ezbere söyleyemeyiz hocam.

Köy okullarının normu ayrı değerlendirilir. 6 saat derse bir norm. Köy okulunun nüfusunu göz önünü aldığında ve ileriki yıllarda öğrenci sayısı ve şube sayısında azalma olmayacaksa norm kolay kolay düşmez.

Aynı durumdayız hocam.
bizim okulda da 32 saat ders var ikili eğitim var ikimizde BTR görevi üsteniyoruz sabahçı öğlenci olarak. Bölge normuna göre norm fazlası olmuşum. Geçen yılda 36 saat ders ile norm fazlası olmuştum ama geçen yıl norm ataması yapılmamıştı. Bu yıl bir çok il resen atama yapmış. Bakanlık illere yapılması konusunda baskı yapıyormuş.
Yaşadığım yer deprem bölgesi norm ataması yapılır mı yapılmaz mı tercih yapıp yapmama konusunda muallaktayım.
Köy okullarında 6 saate bir norm verilir. Bu durum büyük şehirlerde değişebilir çünkü büyük şehirlerde köy kavramı bulunmamakta mahalle olarak geçmekte oraya da bölge normu uygulanabilir. Tekrar norm fazlası olabilirsiniz iyi değerlendirme yapmak lazım.
Bir de şu da aklınızda bulunsun hocam. Tercih yapıp bir yere yerleşirseniz 3 yıl çalışma durumunda kalırsınız ama resen atanırsanız her atama döneminde(eş durumu da dahil) tercih yapma hakkınız olur.

Son düzenleme:
Aynı durumdayız hocam.
bizim okulda da 32 saat ders var ikili eğitim var ikimizde BTR görevi üsteniyoruz sabahçı öğlenci olarak. Bölge normuna göre norm fazlası olmuşum. Geçen yılda 36 saat ders ile norm fazlası olmuştum ama geçen yıl norm ataması yapılmamıştı. Bu yıl bir çok il resen atama yapmış. Bakanlık illere yapılması konusunda baskı yapıyormuş.
Yaşadığım yer deprem bölgesi norm ataması yapılır mı yapılmaz mı tercih yapıp yapmama konusunda muallaktayım.
Köy okullarında 6 saate bir norm verilir. Bu durum büyük şehirlerde değişebilir çünkü büyük şehirlerde köy kavramı bulunmamakta mahalle olarak geçmekte oraya da bölge normu uygulanabilir. Tekrar norm fazlası olabilirsiniz iyi değerlendirme yapmak lazım.
Bir de şu da aklınızda bulunsun hocam. Tercih yapıp bir yere yerleşirseniz 3 yıl çalışma durumunda kalırsınız ama resen atanırsanız her atama döneminde(eş durumu da dahil) tercih yapma hakkınız olur.
norm fazlası olup da tercihle başka bir okula atansaniz dahi 3 yıl şartı aranmaz hocam. bu bilgiyi düzeltelim.

Bence tercih yapmayın 16 saate norm fazlası olduysaniz, seneye 9 saate yine fazla olacaksınız.

Bence tercih yapmayın 16 saate norm fazlası olduysaniz, seneye 9 saate yine fazla olacaksınız.
Hocam ilçede 3 öğretmen norm fazlası, 6 okul açılmış. Bu durumda resen atayacak. Ancak benim istediğim 2 okulun da ders sayısı 8. Okullardan bir tanesinde ders sayısı yeterli sayıda ancak o da hem yüksek puanlı birisi tarafından tercih edilecek gibi hem de o okulu tercih etmek istemiyorum.

Hocam ilçede 3 öğretmen norm fazlası, 6 okul açılmış. Bu durumda resen atayacak. Ancak benim istediğim 2 okulun da ders sayısı 8. Okullardan bir tanesinde ders sayısı yeterli sayıda ancak o da hem yüksek puanlı birisi tarafından tercih edilecek gibi hem de o okulu tercih etmek istemiyorum.
kaç nüfüslu ilçe hocam küçük bi ilçe de mi 6 okul öyleyse iyi yani

Arkadaşlar şunu belirteyim eğer okulunuzda maaş karşılığı (15 saat) derse giriyorsanız. Re'sen atama olmayacak. Yaz zamanı yayınlanan genelgede yazıyor. O genelgeyi okursanız anlarsınız.

Bende tam anlayamadım hocam. Tam olarak kimleri kastediyor. Ayrıca hangi ildi Tam hatırlayamadım ama bu madde için il içinde yapılmaz ama ilçe içinde resen yapılır diye kendi yazılarında ayrıca belirtmişlerdir. Zaten yazıda da il içinde resen yapılmaz diyor.

“Aylıksız izin ve hastalık iznine ayrılanlar ile geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin yerine” ifadesinden ben doğum, askerlik ya da hastalık nedeniyle izinde olanlar ile kendi okulu dışında başka yerde görevlendirilenlerin (idareci/il/ mem/bakanlık) yerine görevlendirilenler re’sen tayin olmaz diye anladım.

Kendi okulunda norm fazlası olan ve il/ilçe emrinde norm fazlası olarak bekleyenler re’sen tayin olabilir diye anladım.

Bende 36 saat dersle norm fazlası oldum sabahçı arkadaş btr 10 saat derse giriyor ben öğlenciyim 26 saat derse giriyorum bu işin suyu çıktı iyice

Köy okullarının normu ayrı değerlendirilir. 6 saat derse bir norm. Köy okulunun nüfusunu göz önünü aldığında ve ileriki yıllarda öğrenci sayısı ve şube sayısında azalma olmayacaksa norm kolay kolay düşmez.
Köy okullarının bağımsız eğitim bölgesi uygulaması maalesef kaldırıldı ancak bölge normundan 6 saate norm gelme olasılığı bulunuyor.6 saatten az ise norm verilmiyor

Merhaba hocalarım. Ortaokulda BT Öğretmeni olarak görev yapmaktayım , benimle birlikte 1 BT öğretmeni daha bulunmakta ve 32 saat derse giriyoruz. BTR görevim de var ancak bölge normundan olsa gerek norm fazlası oldum. Çok yakın bir köy okulunda da norm açılmış görünüyor (hizmet bölgesi:3/5) Okulun müdürü ile görüştüm ve tercih edersem 8 saat dersim olacağını söyledi. İlçede bazı arkadaşlarımız ise 8 saat ile norm fazlası oldu ancak bu öğretmenlerimiz ilçe merkezinde görev yapıyordu. Sizce bu köy okulunu tercih etmemiz durumunda norm fazlası olma ihtimalimiz yine yüksek midir? Ya da ders tamamlama yoluna mı gidilir?

Çünkü normal şartlarda benim bildiğime göre benim de norm fazlası olmamam gerekiyordu ama oldum. Bölge normu vb. gibi çok anlamadığım farklı uygulamalardan dolayı.
eğer 8 saat bir okula norm gelip diğerine gelmiyor ise bölge kontenjanı dolmuş demektir. Bu durumda öğrenci ve derslik sayısına bakılıyor. Bizde ilkokulda 12 saat ingilizce dersi öğretmeni e5 ler yüzünden( norm dönemi hariç değişikler olursa yapılan norm işlemi) 1 ayda 2 defa norm geldi gitti kadın huzursuz oldu ve il içi tayinlerde gitti

Siz gidince sizin dersinize kim girecek

eğer 8 saat bir okula norm gelip diğerine gelmiyor ise bölge kontenjanı dolmuş demektir. Bu durumda öğrenci ve derslik sayısına bakılıyor. Bizde ilkokulda 12 saat ingilizce dersi öğretmeni e5 ler yüzünden( norm dönemi hariç değişikler olursa yapılan norm işlemi) 1 ayda 2 defa norm geldi gitti kadın huzursuz oldu ve il içi tayinlerde gitti
Hocam aslında ben norm fazlası olduğum için mutluyum, net olarak mobbing uygulayan bir idareyle çalışıyordum. Benim şu anki çabam başarabilirsem yeniden norm fazlası olmayacağım bir okulu seçebilmek ya da hem köyde çalışıp hem de ders tamamlamak için okul okul gezmemek. Tüm mesajları okuduğumda tabii ki bir şeyler çıkardım ama yine de kafama takılan şey şu: "8 saat ile norm fazlası olunabileceğini anlıyorum ancak diğer bir okul 8 saat ile norm açmışsa demek ki diyorum o bölgede böyle bir sıkıntı yok. " Ama bu dediğim gibi olsaydı da buradaki hocalarımızın hepsi zaten norm fazlası ihtimalimin olmadığı konusunda hemfikir olurdu.

Hocam aslında ben norm fazlası olduğum için mutluyum, net olarak mobbing uygulayan bir idareyle çalışıyordum. Benim şu anki çabam başarabilirsem yeniden norm fazlası olmayacağım bir okulu seçebilmek ya da hem köyde çalışıp hem de ders tamamlamak için okul okul gezmemek. Tüm mesajları okuduğumda tabii ki bir şeyler çıkardım ama yine de kafama takılan şey şu: "8 saat ile norm fazlası olunabileceğini anlıyorum ancak diğer bir okul 8 saat ile norm açmışsa demek ki diyorum o bölgede böyle bir sıkıntı yok. " Ama bu dediğim gibi olsaydı da buradaki hocalarımızın hepsi zaten norm fazlası ihtimalimin olmadığı konusunda hemfikir olurdu.
Hocam durumunuz tam bıçak sırtı köydeki okulda 2 şer şubesi var demek ki (5-6) ilkokuldan kaç şube gelecek mesela müdür ile konuşmanız lazım seçmeli durumu ne olur gibi. Şöyle bir risk daha var hiç istemeyeceğiniz gittiniz mesela ayrıldığınız okula görevlendirmeniz çıkabilir 8 saat boş çünkü ee müdür de sıkıntı daha çok sorun çıkaracak. Ayrıca tasarruf gerekçesi ile görevlendirmeler kesin gibi sizi ders tamamlama için gezdirebilirler. Çok iyi düşünüp karar vermeniz gerekiyor. Bölge sınırı 8 saat olduğu anlaşılıyor. Tavsiye olarak en az 14 ve üzeri ihtiyaç okulu tercih etmeniz çünkü bir bilişimci yönetici atama yada istifa durumunda yada bölgede şube açma kapama gibi durumlarda bölge normu değişeceğinden etkilenmemek için 14 ve üzeri mantıklı geliyor.8 saate norm fazlası olma ihtimaliniz her zaman olacak maalesef.

Son düzenleme:
Hocam durumunuz tam bıçak sırtı köydeki okulda 2 şer şubesi var demek ki (5-6) ilkokuldan kaç şube gelecek mesela müdür ile konuşmanız lazım seçmeli durumu ne olur gibi. Şöyle bir risk daha var hiç istemeyeceğiniz gittiniz mesela ayrıldığınız okula görevlendirmeniz çıkabilir 8 saat boş çünkü ee müdür de sıkıntı daha çok sorun çıkaracak. Ayrıca tasarruf gerekçesi ile görevlendirmeler kesin gibi sizi ders tamamlama için gezdirebilirler. Çok iyi düşünüp karar vermeniz gerekiyor. Bölge sınırı 8 saat olduğu anlaşılıyor. Tavsiye olarak en az 14 ve üzeri ihtiyaç okulu tercih etmeniz çünkü bir bilişimci yönetici atama yada istifa durumunda yada bölgede şube açma kapama gibi durumlarda bölge normu değişeceğinden etkilenmemek için 14 ve üzeri mantıklı geliyor.8 saate norm fazlası olma ihtimaliniz her zaman olacak maalesef.
Hocam dediğiniz şartı sağlayan 1 okul var onu da puanı yüksek bir hocamız yazacak. Bana kalacak olan okulların müdürüyle konuştum. Yakın köy olan ve norm fazlası olmayacaksam benim de istediğim okul 8 saat ders verebileceklerini söyledi, başka ders yok. 35-40 km uzaklıkta bulunan bir okul da yine 8 saat dersimin olacağını ancak diğer branşlardan da bazı dersleri bana vereceklerini söyledi.

Bunu ben de bilmiyorum hocam. Ben gidince 1 BT öğretmeni kalıyor okulda ama o da 30 veya 32 saat derse girmek istemiyor. Nasıl hallederler bilmiyorum. Ya diğer öğretmenimize bir şekilde verecekler ya da diğer branşlara dağıtacaklar diye düşünüyorum.
yada dersin yerine yabancı dil seçebiliyorlar seçerler böylelikle 10 saate vs daha aşağısına kadar da düşürürebiliyorlar bence seçsinler bu zamanda hemen dil öğrenip avrupa amerikaya kapak atmak lazım.

Hocam köy okulunda okul bölgede tek olunca norm fazlası olmuyorsunuz. Ben ilk atamada köye atanmıştım. 9 saat dersim vardı. Köy ayrı bölge olunca 6 saatten fazla ders olduğu için norm vardı. İlçeden memurlar, Milli eğitim müdürü hocam merkeze tayin iste gel lazım oluyorsun arada zor oluyor arabanda yok demişlerdi. İş olunca müdür götürüp getiriyordu beni. İlçe merkezine gitsem okul okul gezecektim biliyorum çünkü ilçede öğretmen yoktu ve en büyük okul benim okuldu. Yani diğer okullarda maaş karşılığı nın doldurmam için görevlendirme olacaktı. Köyde rahattım. Öğretmeni olmayan resim, müzik gibi derslere girdim ama karışan, görüşen vs olmadı.

Son düzenleme:
F-BTR oluyor musun hocam oluyorsan diğer branşları neden alasın ki
BTR görevim var muhtemelen 2. dönem de alırım hocam. Ancak şu an görev yaptığım okuldaki idareyi gördükten sonra 8 saat üstünü almamak için mücadele etmek falan da zorlayıcı geliyor açıkcası. Ya da itiraz etsek dahi ders tamamlamak için görevlendirme çıkabilir diye düşünüyorum.

Hocam köy okulunda okul tek olunca norm fazlası olmuyorsunuz. Ben ilk atamada köye atanmıştım. 9 saat dersim vardı. Köy ayrı bölge olunca 6 saatten fazla ders olduğu için norm vardı. İlçeden memurlar, Milli eğitim müdürü hocam merkeze tayin iste gel lazım oluyorsun arada zor oluyor arabanda yok demişlerdi. İş olunca müdür götürüp getiriyordu beni. İlçe merkezine gitsem okul okul gezecektim biliyorum çünkü ilçede öğretmen yoktu ve en büyük okul benim okuldu. Yani diğer okullarda maaş karşılığı nın doldurmam için görevlendirme olacaktı. Köyde rahattım. Öğretmeni olmayan resim, müzik gibi derslere girdim ama karışan, görüşen vs olmadı.
İşte hocam bundan ben de emin olsam hiçbir sıkıntı kalmaz direkt olarak yazar geçerim. Uzaktaki köy okullarından birisinin müdürü dahi norm fazlası olmayacağına garanti veremem ama sana başka derslerden de aktarırız gübir bi şeyler söyledi. Acaba ders vereceği konusunda baştan bir uyarı mı yapıyor yoksa gerçekten norm fazlası olma ihtimalim mi var bilmiyorum. Köy de 40 km civarında , araştırdığımda o bölgede başka bir okul dahi yok yani bölge normunu doğru anladıysam bu risk yok gibi görünüyor ama müdür norm fazlası olmazsın diyemiyor.

İşte hocam bundan ben de emin olsam hiçbir sıkıntı kalmaz direkt olarak yazar geçerim. Uzaktaki köy okullarından birisinin müdürü dahi norm fazlası olmayacağına garanti veremem ama sana başka derslerden de aktarırız gübir bi şeyler söyledi. Acaba ders vereceği konusunda baştan bir uyarı mı yapıyor yoksa gerçekten norm fazlası olma ihtimalim mi var bilmiyorum. Köy de 40 km civarında , araştırdığımda o bölgede başka bir okul dahi yok yani bölge normunu doğru anladıysam bu risk yok gibi görünüyor ama müdür norm fazlası olmazsın diyemiyor.
Ders vermek istemesi normal hocam. Öğretmene ihtiyacı varken az saati olan öğretmene ders vermek isterler. Onda anormal birşey yok. Maaş karşılığını da 15 saate tamamlamak lazım. Önemli olan size tavrı ne olacak. Mesela Elazığ'da asker öğretmen olarak 1 yıl çalıştım. Müdürüm hocam bilgisayar öğretmenim var 6. Sınıf matematik dersine girer misin dedi. Bende olur dedim. Buna karşılık sağ olsun her türlü yardımı da yaptı okul, ev, ders, çebrr edinme konusunda. Millî Eğitim müdürü ile kapıştık ona karşılık adam bana destek oldu.

Milli eğitime sorun norm konusunu. Orada fazla olup olmayacağınızı bilirler.

Köyden gelmiş arkadaşa sordum şimdi. 6 saat ders vardı o zaman norm fazlası değildim dedi.

Son düzenleme:
Geri