norm fazlası atamasında atanan il içi isteyebiliyor mu

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
yakınlarda norm fazlası ataması olacak ve açık olan yerler çok kötü.acaba norm fazlası atamasıyla yer değiştirenler il içi atamasından yararlarnabilir mi? Geçmiş yıllarda ki uygulamalar nasıl

3 yıl beklersiniz.sadece özür grubu ve anadolu ataalarında 3 yıl şartı aranmaz.

hocam atama yer değiştirme yönetmeliğinin 26. maddesinde:

(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.

norm fazlası olarak kendin tercih ederek birokula gidersen 3 yıl oradasın. yok sen tercih etmemene rağmen seni resen atarlarsa isteyebilirsin

her_dem' Alıntı:
norm fazlası olarak kendin tercih ederek birokula gidersen 3 yıl oradasın. yok sen tercih etmemene rağmen seni resen atarlarsa isteyebilirsin

atama yer değiştirme yönetmeliğinin 26. maddesinde:

(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.

hocam söylediğin bu maddeyle çelişiyor. haksızmıyım ? norm fazlası olunca neden gittiğim okulda da 3 yıl bekleyeyim

Hocam bu maddeye göre eğer resen atarlarsa bir sonraki iliçi atamada önceki kurumlar bilrikte toplam süre hesaplanıyor yani A okulu norm fazlası olduğun okul ise, B ye de resen atandıysan, iliçi atamada toplam süre A+B en az 3 yıl olmalı ki iliçi hakkı verilsin...

arkadaşların dediği gibi
milattan önce ve milattan sonra toplamı =3 yıl ise iliçi isteyebilirsin

cyln' Alıntı:
arkadaşların dediği gibi
milattan önce ve milattan sonra toplamı =3 yıl ise iliçi isteyebilirsin
hocam o kısım anlaşıldı da b okulunua resen gitme veya tercihle gitmenin farkı varmı ki ? o kısmı anlayamadım

Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilecektir.

dolaysıyla ha resen ha istekle farketmiyor...
önemli olan norm fazlası olarak gelmeniz... M.Ö + M.S=3 yıl olması...

zaten mebbiste de norm kadro yonetmeliği geregi geldi gibi bişi yazıyor...

cyln' Alıntı:
Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilecektir.

dolaysıyla ha resen ha istekle farketmiyor...
önemli olan norm fazlası olarak gelmeniz... M.Ö + M.S=3 yıl olması...

zaten mebbiste de norm kadro yonetmeliği geregi geldi gibi bişi yazıyor...

Hayır hocam resen olması gerekiyor, çünkü yönetmelikte "görev yerleri idari tasarrufla değiştirilen" diyor. İliçi atama için:

1. Resen atama olmalı
2. Önceki okuldaki süre ile yenisinin toplamı 3 yıl olmalı
3. O zamana kadar yönetmelik değişmemeli (Bu memlekette neyin ne olacağı belli olmaz)

Vesselam.

norm fazlası olan bir öğretmen için yönetmelik re'sen atama yoluyla gitme durumuna açıklama getirmiş ve iliçi tayin hakkı ölmez demiş. peki norm fazlası bir öğretmen resen atama yoluyla değil de isteyerek giderse üç yıl atandığı okulda kalması gerekir mi, gerekmez mi? yönetmelikle cevap verecek bir arkadaş arıyorum.

finefrenzy' Alıntı:
hocam atama yer değiştirme yönetmeliğinin 26. maddesinde:

bu maddeye göre norm kadro uygulaması ile gitmesi yeterli görünüyor, resen atama olmasada tercihlerle gitmiş olsada farketmiyor. ama burası türkiye hakkını almak imkansız gibi adamlar ne derse koyun gibi peki efendim diyoruz. şimdi birileri mahkeme dava falan diyecek ama, bizlerin normlarının bakanlıkça belirlenmesi gerektiğini okulların bizleri norm fazlası gösteremeyeceğini hepimiz biliyoruz, biliyoruzda ne oluyor, hepimiz norm fazlasıyız işte.

hocam: görev yerleri istekleri dışında ibaresi resen atama için geçerli diyebilirler. norm fazlası olduğu için isteği doğrultusunda tercihine atanan öğretmen için geçerli değil derlerse ifade ettiğiniz gibi hiçbir şey yapamayız. cevap için teşekkürler...

mebbiste "ihtiyaç fazlası" diye yazar zaten resen veya değil farketmez. her öğretmenin tek tek resen mi değiş mi ona mı bakacaklar.

ido1907' Alıntı:
hocam: görev yerleri istekleri dışında ibaresi resen atama için geçerli diyebilirler. norm fazlası olduğu için isteği doğrultusunda tercihine atanan öğretmen için geçerli değil derlerse ifade ettiğiniz gibi hiçbir şey yapamayız. cevap için teşekkürler...
işte bende onu diyorum, ben isteğimle atanmıyorum norm fazlalığı dolayısı ile mecburen tayin istemek zorunda kalıyorum, şu an evimin yanındaki okuldayım ve tayin istemek zorundayım açılan okullarda berbat bu kendi isteğimlemi oluyor acaba, bunu kendi isteği diye yorumlayanların vicdanları varmı, varsada böyle vicdanın içine edeyim.

Arkadaşlar norm fazlası olarak tercih ederekle resen arasında bu üç yıl şartı açısından farkın olduğu konusunda kesin bir bilgi yada yapılmış örnek bir uygulama var mı?

BBNET
Geri