yakınlarda norm fazlası ataması olacak ve açık olan yerler çok kötü.acaba norm fazlası atamasıyla yer değiştirenler il içi atamasından yararlarnabilir mi? Geçmiş yıllarda ki uygulamalar nasıl
her_dem' Alıntı:norm fazlası olarak kendin tercih ederek birokula gidersen 3 yıl oradasın. yok sen tercih etmemene rağmen seni resen atarlarsa isteyebilirsin
hocam o kısım anlaşıldı da b okulunua resen gitme veya tercihle gitmenin farkı varmı ki ? o kısmı anlayamadımcyln' Alıntı:arkadaşların dediği gibi
milattan önce ve milattan sonra toplamı =3 yıl ise iliçi isteyebilirsin
cyln' Alıntı:Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilecektir.
dolaysıyla ha resen ha istekle farketmiyor...
önemli olan norm fazlası olarak gelmeniz... M.Ö + M.S=3 yıl olması...
zaten mebbiste de norm kadro yonetmeliği geregi geldi gibi bişi yazıyor...
bu maddeye göre norm kadro uygulaması ile gitmesi yeterli görünüyor, resen atama olmasada tercihlerle gitmiş olsada farketmiyor. ama burası türkiye hakkını almak imkansız gibi adamlar ne derse koyun gibi peki efendim diyoruz. şimdi birileri mahkeme dava falan diyecek ama, bizlerin normlarının bakanlıkça belirlenmesi gerektiğini okulların bizleri norm fazlası gösteremeyeceğini hepimiz biliyoruz, biliyoruzda ne oluyor, hepimiz norm fazlasıyız işte.finefrenzy' Alıntı:hocam atama yer değiştirme yönetmeliğinin 26. maddesinde:
(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir.
işte bende onu diyorum, ben isteğimle atanmıyorum norm fazlalığı dolayısı ile mecburen tayin istemek zorunda kalıyorum, şu an evimin yanındaki okuldayım ve tayin istemek zorundayım açılan okullarda berbat bu kendi isteğimlemi oluyor acaba, bunu kendi isteği diye yorumlayanların vicdanları varmı, varsada böyle vicdanın içine edeyim.ido1907' Alıntı:hocam: görev yerleri istekleri dışında ibaresi resen atama için geçerli diyebilirler. norm fazlası olduğu için isteği doğrultusunda tercihine atanan öğretmen için geçerli değil derlerse ifade ettiğiniz gibi hiçbir şey yapamayız. cevap için teşekkürler...
inşaallah dediğin gibi olur hocam teşekkürler bilgi için...nosTRa' Alıntı:mebbiste "ihtiyaç fazlası" diye yazar zaten resen veya değil farketmez. her öğretmenin tek tek resen mi değiş mi ona mı bakacaklar.