Norm Fazlası Ataması Gariplikleri

Kodla Büyü

sahininces

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yani normlardaki sürekli değişkenlikler olmasına rağmen öğretmenleri oradan oraya plansız programsız göndermenin ne alemi var?
Başımdan geçeni anlatayım. Eşim A iline sözleşmeli olarak atandı ve okuluna bir yıl içinde 3 tane daha sonradan il içi ve dışıyla öğretmen gelince o sözleşmeli olduğu için norm fazlası oldu. İl içinde yer olmayınca il dışından 5 İle tayin hakki verildi ve yanı başındaki benim yaşadığım şehir bu listede olunca bizim İle geldi. Süper... Geldiği okulda da başka ihtiyaç da olunca sonradan başka öğretmenler de geldi. Tabi norm doldu ve müdür yardımcısı da branşından gelince bu yıl eşim daha bir yılı doldurmadan tekrar norm fazlası oldu ve yaşadığımız şehirde başka norm açığı olmayınca tekrar il dışına gönderilecek. Tabi yazın eş mazeretiyle geri buraya gelmesi muhtemel.
Peki bu tayinlerdeki gerek kamu zararlarını, gerek öğretmenlerin düzenlerini hiç mi düşünen yok?
Yani şu işin mantığını anlayan var mı? Norm fazlası olma yöntemi zaten saçma, İki ilde de bir yıl içinde norm fazlalığıyla üçüncüncü ile gönderilecek olması daha saçma...

Son düzenleme:
Yani normlardaki sürekli değişkenlikler olmasına rağmen öğretmenleri oradan oraya plansız programsız göndermenin ne alemi var?
Başımdan geçeni anlatayım. Eşim A iline sözleşmeli olarak atandı ve okuluna bir yıl içinde 3 tane daha sonradan il içi ve dışıyla öğretmen gelince o sözleşmeli olduğu için norm fazlası oldu. İl içinde yer olmayınca il dışından 5 İle tayin hakki verildi ve yanı başındaki benim yaşadığım şehir bu listede olunca bizim bir ilceye geldi. Süper... Geldiği okulda da başka ihtiyaç da olunca sonradan başka öğretmenler de geldi. Tabi norm doldu ve müdür yardımcısı da branşından gelince bu yıl eşim daha bir yılı doldurmadan tekrar norm fazlası oldu ve yaşadığımız şehirde başka norm açığı olmayınca tekrar il dışına gönderilecek. Tabi yazın eş mazeretiyle geri buraya gelmesi muhtemel.
Peki bu tayinlerdeki gerek kamu zararlarını, gerek öğretmenlerin düzenlerini hiç mi düşünen yok?
Yani şu işin mantığını anlayan var mı?
durumu il veya ilçede anlatıp oralarda bir birimde görevlendirme almaya çalışın hocam uğraşmayın böyle saçmalıklarla aynı şekilde bu durumu kdk ve cimere yazın

Gerçekten de bu norm olayına çözüm bulunmalı. Bence çözüm için öncelikle idarecilerin dersleri kaldırılmalı o dersler öğretmenlere verilmeli. Ek olarak yos gibi ek görevler normdan sayılmalı. Bölge normu hesaplaması kaldırılmalı ve ders saati 6 saatin altına düşmeden kimse norm yapılmamalı. Ayrıca seçmeli derslerin potansiyel norm oluşma riski olan branşlardan seçilmesi için çalışma yapılmalı.

geçen sene norm fazlası oldum , okul değiştirdim şimdi o okula norm açıldı ve başka bir norm fazlası arkadaş oraya gitti :D
zorunlu rotasyon diye buna derim ben

2 saatlik derslerde 16 bulmanız lazım 15 de değil, 21 saati de düşünürsek blackjack gibi. 14 yapın o zaman. idareci derse girmemeli, zaten fiilayatta girmeyenler var, yosların zorunlu dersleri dışında dersi olmamalı, destek eğitim dersine girenin ders sayısı norma etki etmeli ağustosta olmasa da ekimde

Ama hepimizin derdi aynı: 'Yos nöbet tutar mı?', 'Ücret alır mı?', 'Kulüp ücreti alabilir mi?'... Umarım tüm ülke çoklu yabancı dile geçer de rahatlarsınız! Hani dersin ki sınıf sayısı düştü, norm fazlası olduk; bunu anlarım. Ama her değişiklikte mağdur olan yine biziz. Rehberlik dersi geldi, 'Hadi bilişimden ders alalım.' Yeni ders geldi Bilişimden düşelim.' Yabancı dil geldi, 'Bilişim dersini kaldıralım.' Bir dersin ders saati arttı, 'Yine bilişimden alalım...' Ee, ama yeter da!

Her işe koşturan, elinden geldiğince herkese yardım eden biziz; 'Seçmeli ders seçilecek mi?' diye milletin eline bakan da biziz!
'Yokuz ama haberimiz yok, norm fazlası olana kadar'

Her dersin normu aynı hesaplanmamalı. Haksızlık burada başlıyor. Matematik, Fen, İngilizce, Türkçe gibi dersler haftada 4-5 saat, Müzik 1 saat. Sen müzik öğretmenine de 21 saatte 1 norm veriyorsun, bu ana derslere de. Haftalık ders çizelgesindeki ders saati ağırlığına göre normlar belirlenmeli. Yaparlar mı? Belki 2100 senesinde..

Ama hepimizin derdi aynı: 'Yos nöbet tutar mı?', 'Ücret alır mı?', 'Kulüp ücreti alabilir mi?'... Umarım tüm ülke çoklu yabancı dile geçer de rahatlarsınız! Hani dersin ki sınıf sayısı düştü, norm fazlası olduk; bunu anlarım. Ama her değişiklikte mağdur olan yine biziz. Rehberlik dersi geldi, 'Hadi bilişimden ders alalım.' Yeni ders geldi Bilişimden düşelim.' Yabancı dil geldi, 'Bilişim dersini kaldıralım.' Bir dersin ders saati arttı, 'Yine bilişimden alalım...' Ee, ama yeter da!

Her işe koşturan, elinden geldiğince herkese yardım eden biziz; 'Seçmeli ders seçilecek mi?' diye milletin eline bakan da biziz!
'Yokuz ama haberimiz yok, norm fazlası olana kadar'
branşı bt böte olanların büyük bir kısmı bunlara bakmıyor bile artık bu durumlar alan dışından dersine girmemek için görevlendirme alan matematik ingilizce türkçe fen tek , tektas, beden coğrafya felsefe vb. branş çılar bunlara bakıyor çünkü daha tatlı geliyor alanlarını sevmedikleri için (istisnalar hariç tabi)

Norm fazlası ataması olan arkadaşlardan, ilişik kesme ile ilgili işleyiş hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim,
aynı ilçede atamam oldu,
klavuzda 9 eylül 2026 ilişik kesme işlemleri yazıyor.
Dün atama oldu. Kararnameler bugün çıkıyor mu ?
Çok yıllar önce il içi yerdeğiştirdiğimde okuldan -ayrılış belgesi alınıyordu 3 adet, ilçe, mal müdürlüğü, yeni başlanan okula götürülüyordu,
Değişiklik var mı ? Acaba. Yakın zamanda yerdeğişikliği yapan arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim.

ilksms
Geri