Norm Fazlası Öğretmenlerin Akademide Eğitime Alınması

Kodla Büyü

btogretmeni34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Birçok Bt öğretmeni norm fazlası durumunda.

Norm fazlası öğretmenlerin akademide eğitime alınıp ihtiyaç olan alanlarda görevlendirileceği belirtiliyor. Ama kapsam, zaman vesaire belli değil.

Konuyla alakalı detaylı bilgisi, duyumu olan var mı?

Özel eğitimden hariç neredeyse birçok alanda ihtiyaç kalmadı. Akademide eğitimle özel eğitim öğretmeni olunuyorsa ve bu kadar kolaysa eğitim fakültelerini kapatıp tercih yapan öğrencilerde buraya yönlendirilmeli ve kamu zararıda ortadan kaldırılmalı. Bu yöneticiler ne yiyip ne içiyor acaba da bu kafaya sahip oluyor merak ediyorum.

Ocak ayında yayınlanan yönetmelikte bu kousa bir maddenin fıkrasında geçiyordu.
Bu genelgede de yer aldıktan sonra sıra Milli Eğitim Akademisinde bence. Tabi TTKB de ilgili mevzuatta değişklik yapmalı.

bilişimciden özel eğitimci olmaz çünkü temelinde bile bu alanla ilgili ilgi zerre olarak yok yıllardır bilgisayar Etkileşimli tahta yazılım ile uğraşıyoruz her zaman derim mümkünse BTR kadrosu gelsin insan bizim çalışma alanımız olmasın. ET, PC, yazılım destek rehberlik okullarda en çok ihtiyaç olunan alanız kişileriz ama bize hiç bir idareci neredeyse sahip çıkmıyor gibi Bakanlığa bu arkadaşlara BTR kadrosu verin deseler 3-5 farklı yerden aynı şeyi işitti mi verirdi diye tahmin ediyorum. Sonuçta yaptığımız işe YOS ile bir isim verildi iyi kötü bir yönergesi çizildi Böte BT neredeyse %90 norm fazlası BTR kadrosu olması idarelerin her dönem başı, dönem arası dönem sonu aylık raporlar vs. yazışma yükünü ortadan kaldırır bizlerde ne yapacağımızı bilir bulunduğumuz okullarda daha bir canla başla görevimizi yaparız

Heyecana gerek yok böyle bişey olsa bile yazıda görevlendirilir ifadesi geçiyor. Kimseyi başka bir branşa geçirmeyecekler zaten görevlendirecekler. Maksat depoda olanlar boş oturmasın gitsin bi eğitimde oyalansın

Boyle yapacaklarina ilkokul 3 ve 4.siniflara da bu ders konmali.Arkadasim din ogretmeni.Ortaokula bile ugramiyor, sadece 4.sinifin dersine giriyor, 3 gun okula geliyordu.

ilksms
Geri