norm fazlalığında kim gider

Kodla Büyü

tanzzz1

Site Gezgini
Mesajlar
72
arkadaşlar ben meslek lisesinde çalışıyorum. atelye şefi filanda değilim.
okulda 1 alan şefi 2 atelye şefi var. 2 tanede şef olmayan öğretmen var.
benim hizmet puanım okulda sondan ikinci ancak en düşük puanlı arkadaşımda atelye şefi.
bu durumda
norm fazlalığında ben mi giderim yoksa puanı düşük olan mı?
 
Peki 2 norm fazlası öğretmenden düşün puanlı olanın aday öğretmenliği kalkmamışsa kim gider?
 
hocam bundan önceki uygulamada aday öğretmen gitmiyordu adaylığı kalkmadan sayılmıyordu ama son yönetmelikten sonra gidiyor okuluma kurumlar arası atama geldi 6 aylık adaylık süresi varken norm fazlası oldu ve de tercih etmek zorunda kalıp gitti.
 
benim hizmet puanım okulda sondan ikinci ancak en düşük puanlı arkadaşımda atelye şefi.
g.gif
 
Bir sey sorucam. Meslek lisesinde normlar neye gore belirleniyor. Bide nasil norm fazlasi olunuyor. Biz derslere 2 ogretmen giriyoruz. Ve 7 ogretmeniz.
 
Yahu Öğretmen arkadaşlar sizler Aday öğretmenken kurslar aldınız, bu yönetmeliklerden
orda size bahsedildi.Sizin mesleğinizin olmazsa olmazı bu konular.
Hadi orda fazla değinilmedi diyelim.
İnsan çalıştığınız kurumlarda yıllarca çalışan arkadaşlar var;
onlardanda öğrenilir. Tabii birde bizde herşey lafla birinin söylediği ile şöyleymiş
böyleymiş demesiyle yürüyor ya unuttum.Okumuşu da okumamışıda aynı.

MiLLi EĞiTiM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARIN
YÖNETiCi VE ÖĞRETMENLERiNiN NORM KADROLARINA
iLişKiN YÖNETMELiĠi
 
Forumda yazdıgım bir konuda bu konu kısmen geçiyor bilgi verir sizlere.

her-telden-f29/norm-kadro-fazlasi-ogretmenler-hakkinda-yapilacak-islemler-t92737.html

Mevzuat Olarak Norm Kadro Fazlası Öğretmenler Hakkındaki Son Durum Nedir?

1- Norm Kadro Fazlası Öğretmenler, 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Yönetmeliğin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesinde “(1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

(2) Bu şekilde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanırlar. Bunlardan il içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanlar, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına atamaları yapılabilir. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, alanlarında ihtiyaç bulunan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanırlar.

(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

(4) Genel hayatı etkileyen deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afetler nedeniyle olağanüstü durumların oluştuğu yerlerdeki eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı öncelikle bu madde kapsamında bulunan ihtiyaç fazlası öğretmenlerle karşılanır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda valiliklerce gerekli önlemler alınır.

(5) Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.” hükümlerince yer değiştireceklerdir.

Bu hükümlere göre; norm kadro fazlası öğretmenlerin daha önce sadece öğretim yılının başladığı tarihten itibaren mart ayı sonuna kadar yapılabilen isteğe bağlı ve resen atamaları artık her zaman yapılabilecek.
 
hiç bir yerde bulamadım arkadaşlar bu soracağım konuda bir bilgi verilmiyor yönetmeliklerde. benimkadrom sosyal bilimler lisesinde ve norm fazlası durumundayım. bildiğiniz gibi ilkokul, ortaokul, lise, meslek lisesi yada anadolu liselerindeki öğretmenler Fen ve Sosyal bilimler liselerine tayin isteyemezler yönetmelikte var. şimdi ben norm fazlasıyım. yer değiştirmeye tabi tutulursam beni illa sosyal bilimler ve fen liselerine mi gönderirler yoksa herhangi bir okula gönderebilirler mi? bu kadroyu alabilmek için baya bir uğraştım çünkü. bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
 
Duz lise yada ilkokullarda norm fazlasi nasil olunur onu biliyoruz herhalde. Burdaki sorum meslek liselerinde bilgisayar bolumu varken nasil norm fazlasi olnuyor. Meslek liselerinde bir sinifa mevcudu 16 dan fazlaysa 2 ogretmen girebilir. Benim anlamadigim bu okulda derslere 2 ogretmen giremiyolarmi?
 
tmy83' Alıntı:
Duz lise yada ilkokullarda norm fazlasi nasil olunur onu biliyoruz herhalde. Burdaki sorum meslek liselerinde bilgisayar bolumu varken nasil norm fazlasi olnuyor. Meslek liselerinde bir sinifa mevcudu 16 dan fazlaysa 2 ogretmen girebilir. Benim anlamadigim bu okulda derslere 2 ogretmen giremiyolarmi?

Hocam o bildiğin 2 kişi girme olayı sınıflara ve sınıf mevcuduna göre değişiyor.
Dallara göre-örneğin öğrenci 11.sınıfa geçtiğinde Bilişim Tekn.altında web tasarım,
teknik servis artık hangi dallar varsa sınıf oluşturuyor.
10 sınıflarda 10-21 öğrenciye kadar 1 öğretmen
21-31 " 2
31-41 3

11-12.sınıflarda 8-16 öğr.ye kadar 1 öğretmen
16-24 2
24-31 3
bu şekilde müfredattaki alınması gereken dallara göre meslek dersleri-modüllere göre ders saati hesaplanır
işletme dersi varsa yine öğrenci dal grup sayısına göre toplam ders yükü hesaplanır.Anlayacağın her sene değişebilir.
Önceden var olan alan-dal veya sınıf ,kayıt yaptıran öğrenci sayısına göre norm değişir.
Öyle oluyorki bazı bölümlere öğrenci talebi olmadığından öğretmen norm fazlasına düşüyor.
Bazende okulda Anadolu meslek lisesi var diyelim-yazı geliyorkapatın diye ,tabi her sene her sene alttan öğrencisi gelmediğinden; daha önceden norm sayısı azalıyor.Öğretmen norm fazlası duruma düşüyor.
 
hizmet puanı az olan. şu an 4+4+4 ten dolayı yoğun bir şekilde uygulanıyor zaten. Sınıf öğretmenleri ilkokula, branşlar ortaokula.
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI
OKUL VE KURUMLARIN YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN
NORM KADROLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Bakanlar Kurulu Kararı
: 16.7.1999-99/13184
Resmî Gazete
: 10.8.1999/23782

Ek ve Değişiklikler:
1) 5.11.2003-2003/6445 B.K.K. 30.11.2003/2530 RG
2) 17/1/2011-2011/1331 B.K.K. 22.2.2011/27854 RG


Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu

Madde 12- Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında (halk eğitim merkezleri hariç) atölye ve laboratuvar dersleri için haftalık toplam ders yükü;

a) 15-41 saate kadar 1,

b) 45-81 saate kadar 2,

c) 81-121 saate kadar 3,

d) 121-161 saate kadar 4,

e) 161-201 saate kadar 5,

f) Ders yükünün 200'den fazla olması halinde her 40 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 20 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.


Bölüm, atölye ve laboratuvar Şefi norm kadrosu

Madde 14 - Öğretmen norm kadrosu içinde değerlendirilmek üzere, eğitim kurumlarında olması gereken bölüm, atölye ve laboratuvar şefi norm kadrosu, 4 üncü maddede belirtilen tanımlara uygun olarak Bakanlıkça saptanan ölçütlere göre aynca belirlenir.

Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar

Madde 15 - (Değişik: 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.)

Okul ve kurumların yönetici ve öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar şunlardır:

a) 6 ncı maddenin son fıkrasında belirtilen durumlar hariç, müdür norm kadrosu verilmeyen hiçbir okul ve kuruma, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı norm kadrosu verilmez.

b) Müdür yardımcısı norm kadrosunun belirlenmesinde esas alınan öğrenci sayısına, o okula kayıtlı bulunan ana sınıfı, uygulama sınıfı, alt özel eğitim sınıfı öğrencileri de dahil edilir.

c) Branşlar itibariyle haftalık ders yükünün hesaplanmasında;

1) Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına göre o branş içinde aylık karşılığı okutulması gereken dersler birlikte dikkate alınır.

2) Öğretmenlerin; öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin atölyelerdekı makine ve teçhizatın bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması kapsamında yaptıkları görevlerinden, ilgili mevzuatına göre haftalık azami ek ders saatleri içinde sayılan süreleri de dikkate alınır.

3) (Ek alt bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Yöneticilerin girecekleri ders saatleri dikkate alınmaz.

d) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;

1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,

2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,

olacak şekilde oluşturulur.
 
BBNET
Geri
Üst