Norm Fazlalığı

Kodla Büyü
Hocam aslında tüm Türkiyede norm kadro belirlenmiyor mu bu sıralar 18 - 22 Aralık normları il memler belirliyor 23 Aralıkta norm kadro fazlalarına tebliğ edilecek ve itirazlar varsa değerlendirilecek diye resmi yazı var yani müdür bey ona gelen listeyi bizimle paylaştı okulda 10 kişi norm fazlası aslında okullara il memler göndermiş hala düzeltilebilir diyenler var bu normlar seneye için belli olması gereken normlar diyo bir kısım açıkcası ne olduğu belli olmayan saçma sapan bişi ama bakanlık norm fazlalarını resen atıcak belli yani kimler norm fazlası kimler değil belli değil hocam o listeler bir kaç haftaya belli olacak ocakta da resen atama yapılacak diyolar

Yazıyı yanlış anlamışsınız. Norm kadro güncellmesi yapılmıyor şu an. Norm kadro fazlası olalar belirlenip, sisteme giriliyor. Daha sonra da yapılacak duyuru sonrası tayinler yapılacak:

Yazıyı yanlış anlamışsınız. Norm kadro güncellmesi yapılmıyor şu an. Norm kadro fazlası olalar belirlenip, sisteme giriliyor. Daha sonra da yapılacak duyuru sonrası tayinler yapılacak:

Tamam hocam aynı yazıdan bahsediyoruz, yani norm kadro fazlalarının belirlenmesi norm güncellenmesi anlamına da gelmez mi? Sisteme girileceğine göre yanlışlıklar olabilir ve düzeltilebilir demek olmuyor mu?

Tamam hocam aynı yazıdan bahsediyoruz, yani norm kadro fazlalarının belirlenmesi norm güncellenmesi anlamına da gelmez mi? Sisteme girileceğine göre yanlışlıklar olabilir ve düzeltilebilir demek olmuyor mu?

Hayır o anlama gelmez.
Şu an normlar değişmez.
Eskiden norm fazlası olanlar Bakanlığa ait bir yere doğrudan işlenmiyordu. İller tayinleri kendileri yapıyordu tayinleri.
Şimdi ise sisteme işlenen kişiler MEBBİS'ten tercih yapıp tayin isteyecek.
Yanlışlıkla norm fazlası yapıldığını düşünen öğretmenler itiraz edebilecek.

Hayır o anlama gelmez.
Şu an normlar değişmez.
Eskiden norm fazlası olanlar Bakanlığa ait bir yere doğrudan işlenmiyordu. İller tayinleri kendileri yapıyordu tayinleri.
Şimdi ise sisteme işlenen kişiler MEBBİS'ten tercih yapıp tayin isteyecek.
Yanlışlıkla norm fazlası yapıldığını düşünen öğretmenler itiraz edebilecek.
Eskiden dediğiniz Eylül ayında ki güncelleme ile olanlar değil mi? Benim anladığım il memlerde şu an belli olan norm fazlalıkları eğer doğru ise gerekli kontroller sağlandıktan sonra 26 Aralıkta sisteme işlenecek ve bakanlık isterse resen atama yapabilecek

Eskiden dediğiniz Eylül ayında ki güncelleme ile olanlar değil mi? Benim anladığım il memlerde şu an belli olan norm fazlalıkları eğer doğru ise gerekli kontroller sağlandıktan sonra 26 Aralıkta sisteme işlenecek ve bakanlık isterse resen atama yapabilecek

Daha önceki yıllarda yapılanlar ve 2025'te Nisan ve Ağustos'ta yapılan norm kadro fazlası tayinlerini kast ettim.

Tercih alınmadan doğrudan re'sen tayin yapılmaz. Zaten şu ilgili mevzuatta düzenleme yapılmadığı için re'sen tayinler genellikle yargıdan geri dönüyor.

Son düzenleme:
bir bölgede bölge normuna fen lisesi dahil mi ortaokullarla hesaplanır mı ?

Değildir.
"Yatılı bölge ortaokulları, proje okulları ve özel eğitim kurumları hariç" diye yazıyor yönetmelikte:

Bazen norm fazlası olmak iyidir mesela bana iyi. Tayin istiyorum kaç senedir olmuyor. Bu sene başında beni norm fazlası yapın dedim yapmadılar ders çok diye. Ama zor durumda kalacak herkese umarım bir çıkar yol bulurlar. Kimisi ev aldı bari yol parası vermeyeyim diye okula yakın aldı, bazısı çocukların okulu için zorluk çekecek vb hastası olan var. Ama maalesef bu gibi ihtimalleri düşünmemişler. Herkese hayırlısı olsun.

norm fazlalarında il dışı res'en olayına doğru gidiyor işler. ortaöğretim (lise) kısmında 2 yıla düşerse daha hızlı bir hal alacaktır. tabi ciddi aile durumları (evlat-anne-bakmakla yükümlü) gözetilmeli. normların düzelmesi il içi ile mümkün değil durumda. doğruya doğru.

ilksms
Geri