Norm Ataması soru?

Kodla Büyü
Bu arada yazdıklarınızı bir daha okuyunca sistem şu anda böyle işlemiyor. Yani hizmet puanı üatünlüğüne göre atama yok. İlçe üstünlüğüne göre atama var.

Yani siz A ilçesinde 500 puanlısınız norm fazlasısınız.
Ben E ilçesinde 50 puanlı norm fazlası. İkimiz de E ilçesindeki bir okulu yazdık. Sistem sizi atıyor beni değil. Anlatılanlardan okuduklarımdan anladığım bu.
Yanlış anlamışsın hocam, ikisi aynı anda E ilçesini yazar ama A ilçesindeki ilçe dışı tercihine E ilçesini yazar, E ilçesindeki ilçe içi tercihine E ilçesini yazar.
Atamalarda önce ilçe içi atamalar yapılır. E ilçesindeki ilçe içi tercih yaptığı için E ilçesindeki okula yerleşir.
Sonra ilçe dışı atama yapılır, E ilçesindeki okul 1.aşamada dolduğu için A ilçesindeki ilçe dışı atamayla yerleşemez.

Bu arada yazdıklarınızı bir daha okuyunca sistem şu anda böyle işlemiyor. Yani hizmet puanı üatünlüğüne göre atama yok. İlçe üstünlüğüne göre atama var.

Yani siz A ilçesinde 500 puanlısınız norm fazlasısınız.
Ben E ilçesinde 50 puanlı norm fazlası. İkimiz de E ilçesindeki bir okulu yazdık. Sistem sizi atıyor beni değil. Anlatılanlardan okuduklarımdan anladığım bu.
Hayır hocam ikinizde E ilçesini isterseniz siz tanıyorsunuz. Çünkü ilçe değişmediği için öncelik sizin oluyor. İlk etapta ilçede bulunanlar da sıra puan üstünlüğü çalışıyor. Aynı ilçedekilerde puan üstünlüğü var.

Norm fazlası olarak tercih yapıp atanırsak ertesi sene il içine başvurabiliyor muyuz, 3 yıl şartı var mı?

Norm fazlası olarak tercih yapıp atanırsak ertesi sene il içine başvurabiliyor muyuz, 3 yıl şartı var mı?

2026'ın il içi duyurusunda şöyle yazmasına rağmen.

9 Ocak'ta yayınlan son yönetmelikte alttaki gibi yazıyor.

“Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.”

SEKİZİNCİ BÖLÜM

İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri

İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 32-

(4) Eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri nedenlerle görev yeri resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

Hayır hocam ikinizde E ilçesini isterseniz siz tanıyorsunuz. Çünkü ilçe değişmediği için öncelik sizin oluyor. İlk etapta ilçede bulunanlar da sıra puan üstünlüğü çalışıyor. Aynı ilçedekilerde puan üstünlüğü var.
Tam anlamadım hocam. Bu durumda örnekte verdiğim 500 puanlı mı atanıyor? Farklı ilçe ve ilçe grubunda olmasına rağmen? Yoksa aynı şeyden mi bahsediyoruz. Yani kendi ilçesindeki okul olduğu için 50 puanlı mı atanacak?

Son düzenleme:
Yanlış anlamışsın hocam, ikisi aynı anda E ilçesini yazar ama A ilçesindeki ilçe dışı tercihine E ilçesini yazar, E ilçesindeki ilçe içi tercihine E ilçesini yazar.
Atamalarda önce ilçe içi atamalar yapılır. E ilçesindeki ilçe içi tercih yaptığı için E ilçesindeki okula yerleşir.
Sonra ilçe dışı atama yapılır, E ilçesindeki okul 1.aşamada dolduğu için A ilçesindeki ilçe dışı atamayla yerleşemez.
Sanki aynı şeyden bahsediyoruz hocam.

ilksms
Geri