her ilçe resen doldurmayacak mı hocam?ilk isteyenler puan yüksekliğine göre atanır ve sonra açık kalan yerler puan düşüklüğüne göre reesen atama ile doldurulur. aynı anda olmaz.
Karaman da 2 okul açık gösteriyor nasıl tüm okulları açmışlar öyle neresi hocam sizin il
Benim bildiğim önce ilçe içi isteğe bağlı ve resen, sonra ilçe grubu isteğe bağlı ve resen, en son il içi isteğe bağlı. Bu sırada ilerleyecek atama işlemiher ilçe resen doldurmayacak mı hocam?
hocam çok teşekkürler telaştan farketmemişim çok sağolunmebbis den girdiğinizde başvuru işlemlerinde norm fazlası atamada kaçıncı sırada olduğunuz yazıyor, orda tercihlere baktığınızda kaç okul açık sizden sonra kaç kişi var yazıyor hocam . 2. ilçe gurubuna reesen atayamıyorlar ama siz isterseniz başvuru yapabiliyorsunuz. sizin ilçe gurubunuzda açık okul varsa isteyen olmazsa sıraya göre reesen atanır.
yani hocam ilçe grubumuzun dışındakilere resen atama yok öyle mi hocammebbis den girdiğinizde başvuru işlemlerinde norm fazlası atamada kaçıncı sırada olduğunuz yazıyor, orda tercihlere baktığınızda kaç okul açık sizden sonra kaç kişi var yazıyor hocam . 2. ilçe gurubuna reesen atayamıyorlar ama siz isterseniz başvuru yapabiliyorsunuz. sizin ilçe gurubunuzda açık okul varsa isteyen olmazsa sıraya göre reesen atanır.
Şöyle bir senaryo var.mebbis den girdiğinizde başvuru işlemlerinde norm fazlası atamada kaçıncı sırada olduğunuz yazıyor, orda tercihlere baktığınızda kaç okul açık sizden sonra kaç kişi var yazıyor hocam . 2. ilçe gurubuna reesen atayamıyorlar ama siz isterseniz başvuru yapabiliyorsunuz. sizin ilçe gurubunuzda açık okul varsa isteyen olmazsa sıraya göre reesen atanır.
X kendi ilçesinde istemez ve Y o ilçeyi isterse atanır. X ise Y'te resen atanır ama aynı guruptalarsa resen atanır. Farklı gurupta iseler resen atanmaz.Şöyle bir senaryo var.
Bizim ilçede 1 norm fazlası var adı X.
Yan ilçede(ilçe grubunda) 1 norm fazlası var adı Y. Bizim ilçede 1 okul açık sadece. Diğer ilçede de 1 açık var sadece.
X tercih yapmayacak. Diğer ilçedeki Y arkadaş bizim ilçeyi tek tercih yapacak.
X'i resen atarlar mi, yoksa diğer ilçedeki Y mi atanır tek tercihine?
Bence versinler eğitimi bize geçelim başka mesleçi branşlara onlarda kurtulsun bizde...sıkıldım artık bu bilişim mevzusundan. inişat motor veya kuaför öğretmeni olsak ne güzelPeki atanmadık norm fazlasıyız okulumuzda. Bu yıl akademilerde eğitim deniliyordu. Böyle bir şey ile karşılaşır mıyız? var mı fikri olan?
İlçedekiler öncelikli. Herkes önce kendi ilçesinde olacak. İstemezse diğer ilçedekilerin tercihi devreye giriyorNorm fazlası atamalarda diyelim ki ilçemde en fazla puan benim.
Ancak ilde benden yüksek puanlı kişiler var. İlçemde istediğim okula atanır mıyım, puanı benden yüksek biri benim tercih ettiğim okulu yazarsa o mu atanır?
Sizinki güzel düşünce ama o eğitimi özel eğitim için düşünürler hocam. Onlar varken diğer branşlarda vermezler o eğitimi. Geçen sene iller özel eğitim için kendisi versin kursu muhabbeti oldu. İller yapmayınca bakanlık ben yapayım dedi. Benim düşüncem o.Bence versinler eğitimi bize geçelim başka mesleçi branşlara o karda kurtulsun bizde...sıkıldım artık bu bilişim mevzusundan. inişat motor veya kuaför öğretmeni olsak ne güzel
Yasaya aykırı olan zorlama olması. Gönüllülük esasına dayalı olmayan şeyleri zorla yaptıramaz kimseye alan dışı eğitimi diyor sendikalar.Norm fazlası atamalarını bitirdikten sonra akademi eğitimleriyle ilgili bilgi paylaşırlar muhtemelen ama sendikalar dava açacakmış bu durumla ilgili.
Çünkü atama alanımız dışındaki alanlara ek bir eğitim alıp görevlendirme yapmaları yasaya aykırı diyorlardı
Yok işte öyle olmayacak. Görevlendirme yapacaklar. Yerine gelirse tekrar eğitime almamak için en kolayı özel eğitim. Her yerde geçerliliği var. Görevlendirildiğin okula birisi gelirse bak şurada da okul var derler.Görevlendirmesi bir işe yaramaz o iş. Kadromu değiltirsinler yine adama kararnamesi göndersinler motor öğretmen olurum ben gönüllü
Bu konudada siz haklısınızYok işte öyle olmayacak. Görevlendirme yapacaklar. Yerine gelirse tekrar eğitime almamak için en kolayı özel eğitim. Her yerde geçerliliği var. Görevlendirildiğin okula birisi gelirse bak şurada da okul var derler.

Önce ilçe içiNorm fazlası atamalarda diyelim ki ilçemde en fazla puan benim.
Ancak ilde benden yüksek puanlı kişiler var. İlçemde istediğim okula atanır mıyım, puanı benden yüksek biri benim tercih ettiğim okulu yazarsa o mu atanır?
Asıl kazanan hep kasadır hocam. O sebeple hep haklı olan onlar.Bu konudada siz haklısınız![]()

siz önce kendi ilçe grubunuza atanırsınız ildeki yüksek puanlı ilçe grubu dışına ilçe grubu içerisinden talep çıkmazsa atanırNorm fazlası atamalarda diyelim ki ilçemde en fazla puan benim.
çok yanlış düşünüyorsunuz. puanınız yüksekse istediğiniz yeri seçersiniz sizden yüksek puanlı biri çıkmazsa il içinde oraya atanırsınız. eğer atama olmadı okul boş kaldı o zaman diğer durum ortaya girer hizmet puanı düşük olan reesen atanır bu kadar basit. olması gereken de bu. sen il merkezinde 15yıl kal 10 puandan 150 puanın olsun bende il merkezine 80km uzaktaki köyde 15 sene kalayım 20 puandan 300 puanım olsun ikimizde norm fazlası olalım ilmerkezine uzaklığı 100km olan yere siz değil de ben atanayım benim suçum ne zorunlu hizmet yapsanız sizde yüksek puan toplardınız örnek verdim sadece...Bu işin hakkaniyetli olanı hizmet puanı yüksek olandan düşük olana atamadır.
Bu arada yazdıklarınızı bir daha okuyunca sistem şu anda böyle işlemiyor. Yani hizmet puanı üatünlüğüne göre atama yok. İlçe üstünlüğüne göre atama var.çok yanlış düşünüyorsunuz. puanınız yüksekse istediğiniz yeri seçersiniz sizden yüksek puanlı biri çıkmazsa il içinde oraya atanırsınız. eğer atama olmadı okul boş kaldı o zaman diğer durum ortaya girer hizmet puanı düşük olan reesen atanır bu kadar basit. olması gereken de bu. sen il merkezinde 15yıl kal 10 puandan 150 puanın olsun bende il merkezine 80km uzaktaki köyde 15 sene kalayım 20 puandan 300 puanım olsun ikimizde norm fazlası olalım ilmerkezine uzaklığı 100km olan yere siz değil de ben atanayım benim suçum ne zorunlu hizmet yapsanız sizde yüksek puan toplardınız örnek verdim sadece...
bu arada ilde kaçıncı olduğunuz kaç kişinin norm fazlası olduğu da yazıyor. whatsap guruba yazın yada il koordinatorünüze sorun atama için sizden yüksek puanlı kişiler isteyecek mi . boş yere sitrese girmeye gerek yok. içiniz rahat olsun...
Yanlış anlamışsın hocam, ikisi aynı anda E ilçesini yazar ama A ilçesindeki ilçe dışı tercihine E ilçesini yazar, E ilçesindeki ilçe içi tercihine E ilçesini yazar.Bu arada yazdıklarınızı bir daha okuyunca sistem şu anda böyle işlemiyor. Yani hizmet puanı üatünlüğüne göre atama yok. İlçe üstünlüğüne göre atama var.
Yani siz A ilçesinde 500 puanlısınız norm fazlasısınız.
Ben E ilçesinde 50 puanlı norm fazlası. İkimiz de E ilçesindeki bir okulu yazdık. Sistem sizi atıyor beni değil. Anlatılanlardan okuduklarımdan anladığım bu.