nLite için 3. Parti Yazılım Eklentisi Hazırlamak

Kodla Büyü

aakcakaza

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
4,464
nLite Windows CD'nizi özelleştirmek için kullanabileceğiniz, basit, hızlı, verimli bir araçtır. Türkçe Yazılım tarafından Türkçe'ye kazandırılan ve Türkçe desteği verilen yazılımın en çok sevilen özelliklerinden biri, 3. parti yazılımları Windows CD'sine entegre ederek, kurulum sırasında otomatik yüklenmesini sağlamasıdır. Bu nedenle, bu yazımızda nLite için 3. parti yazılım eklentilerinin nasıl yapılabileceği konusunda bilgi vereceğiz.
71793716lh7.jpg

nLite ile yazılım eklentisi hazırlamanın birden fazla yolu vardır ancak burada bahsedeceğimiz yöntem, hem acemi kullanıcıların sıkıntı yaşamadan kendi yazılım eklentilerini hazırlaması hem de profesyonel kullanıcıların zamandan tasarruf edebilmelerini sağlaması açısından en basit yöntem olacak.

Bu işlem için 3 farklı yazılıma daha ihtiyacımız olacak:

* Eklentilerimizi hazırlamamızda yardımcı olacak, VirtualTek Systems tarafından hazırlanan ana yazılımımız nLite Addon Maker

* Yazılımların katılımsız yüklenmesini sağlayacak geçiş anahtarlarını bulmamızda yardımcı olacakUSSF [Universal Silent Switch Finder ]

* Son işlem olan .CAB dosya biçiminde sıkıştırma işlemi için 7zip

Gerekli yazılımları indirdikten sonra, ilk olarak eklentilerimizi barındıracağımız " Eklentilerim" adında bir klasör ve bu klasör içerisinde de " Kurulumlarım" adında bir klasör oluşturalım. Ardından fazla zaman harcamamak adına entegre edeceğimiz yazılımlara ait kurulum dosyalarını "Eklentilerim" klasörü içerisinde yeni oluşturduğumuz " Kurulumlarım" klasörü içerisine kopyalayalım.

68793440ip1.jpg


Bahsettiğimiz işlemleri gerçekleştirdikten sonra, nLite Addon Maker yazılımını çalıştırın.

70359841gp9.jpg


Dil seçminizi yaptıktan sonra " Tamam" düğmesine basın ve yazılıma ait ana pencerenin gelmesini sağlayın.

78506647bt3.jpg


nLite Addon Maker arayüzü aracılığı ile gerekli işlemleri gerçekleştirelim:

* Yükleme dosyalarının bulunduğu klasörü belirtin [az önce oluşturduğumuz Eklentilerim > Kurulumlarım klasörü]
* Kurulum dosyası alanından, hangi yazılımı eklenti haline getirecekseniz onu seçin. Bu alandaki yazılımlar, kurulum dosyalarının bulunduğu klasörü seçtikten sonra otomatik olarak listelenecek.
* Katılımsız kurulum için parametre alanı, yazılımın Windows yüklemesi sırasında katılımsız olarak [herhangi bir pencere ile karşılaşmadan] kurulumunu sağlamak için gereklidir.
* Eğer seçim yaptığınız yazılıma ait katılımsız parametre listede mevcutsa seçebilir, mevcut değilse 2. yazılımımız olan USSF'i çalıştırabilirsiniz. Biz, listede ekleyeceğimiz yazılıma ait katılımsız kurulum parametresi olmadığını varsayarak, USSF'i çalıştırıyoruz ve kurulum dosyamızı seçiyoruz:

61733638cp7.jpg


" File" alanının karşısındaki " " düğmesine basarak, katılımsız kurulum parametresini öğrenmek istediğimiz kurulum dosyamızı seçerek sonucun gelmesini bekliyoruz. Tüm algılamalar tamamlandıktan sonra karşımıza yukarıdaki gibi bir sonuç çıkacak. Burada önemli olan iki alan var.

* File Type [Dosya Türü]
* Usage [Kullanım]

File Type alanındaki değer, kurulum dosyasının hangi yazılım kullanılarak hazırlandığını belirtiyor. Usage alanındaki değerse, bu kuruluma ait katılımsız kurulum parametrelerini bize veriyor. Bu durumda, Inno Setup ile hazırlanan tüm kurulumlarda, Usage bölümünde belirtilen parametreleri kullanabiliyoruz. Bunlara da değindikten sonra devam edelim:

* USSF aracılığı ile almış olduğumuz parametreleri [ilk / işareti ile başlayan bölümden itibaren] kopyalayarak, nLite Addon Maker ekranında bulunan " Katılımsız kurulum için parametre" alanına yapıştırıyoruz.
* Sağ alanda bulunan Açıklama, Dil, Başlık, Sürüm, Web Site, Derleme Tarihi alanlarına, nLite'ta 3. parti yazılım entegresi alanında görünmesini istediğiniz açıklamaları yazabilirsiniz. Bu alanlar tamamen isteğe bağlı alanlardır.

turkceyazilim4xo0.jpg


Gerekli işlemleri yaptıktan sonra, Dosyayı Oluştur düğmesine basarak karşınıza gelecek pencerede, ilk kez oluşturduğunuz " Eklentilerim" klasörünü seçerek " Kaydet" düğmesine basın.

42038784we8.jpg


İşlem başarıyla gerçekleştirilirse yukarıdaki uyarıyı alacaksınız. İşlemi gerçekleştirirken aşağıdaki gibi " files.7z" uyarısı alırsanız:

69925073vb6.jpg


* Kurulum dosyalarının bulunduğu ve eklentilerinizin kaydedileceği dizin " boşluk" ve Türkçe'ye özgü " ü, ğ, ç, ş, ö, ı" dahil herhangi bir özel karakter içermemeli.
* Buna rağmen bu hata ile karşılaşıyorsanız, nLite addon maker arabiriminden " 7Zip ile Sıkıştır" seçeneğinin yanındaki kutucuktan işareti kaldırın.

Tüm işlemler gerçekleştirildikten sonra nLite'ı çalıştırın ve " Düzeltme, Eklenti ve Güncelleme Paketi" penceresinden " Ekle" düğmesine basarak oluşturduğunuz eklenti paketini / paketlerini seçin.

25371994ox2.jpg


Hepsi bu! Artık istediğiniz bütün yazılımları bu şekilde eklenti haline getirerek, nLite aracılığı ile entegre edebilir, kendinize özgü Windows XP kurulumunun keyfini çıkarabilirsiniz.
 
Kurulumda seri no isteyen yerlere gereken değerler nereye yazılacak veya *****-pach türü işlemler nasıl yapılacak,bilginiz varmı?
 
Peki office photoshop ve diger bir çok program windows xp ile dvd medya ya engre edilip boot cd olarak kullanılabiliniyor mu, yok sa imaj mı alayım.
 
sata disklerde driverı içine gömerek diskete ihtiyaç kalmadan kurulum gerçekleştirilebilir
 
wswswq' Alıntı:
Peki office photoshop ve diger bir çok program windows xp ile dvd medya ya engre edilip boot cd olarak kullanılabiliniyor mu, yok sa imaj mı alayım.
imaj en garantisi hocam.
 
Geri
Üst