nikon d3000

Kodla Büyü

hacounter

Aktif Üye
Mesajlar
205
mainPhoto.jpg


Arkadaşlar makineden çok anlamıyorum.
nikon d3000 ebaydan yaklaşık 800 tl ye geliyor.
1-gümrüğe takılırsa ne kadar gümrük öderiz?
2-ebaydan alırsak garanti haricinde bi sıkıntı olur mu?

Tecrübeli arkadaşlardan yrdım bekliyorum.


http://www.ebay.com/itm/Nikon-D3000...436071?pt=Digital_Cameras&hash=item19d18683a7
 
hocam bende d3000 almayı düşünüyorum uzun süreden beri araştırıyorum kırmızısını :) satıcının puanı fena değil. almadan önce satıcıyla iletişime geç. yazışmaları silme. ilerde sıkıntı çıkarsa paypal dan dava açtıgında kullanırsın. gümrüge takılacagını sanmıyorum. ödemeyi yaptıktan sonra takip numarası almayı unutma. son olarak ürün geldiginde hemen parayı onaylama ve hemen pozitif yorum yazma( pozitif yorum elindeki en önemli koz). gümrüge taklır sada bulundugun ilin gümrük müdürlügüne gelir 70 doların üzrindeki ürünlerden %20 vergi alıyorlar diye biliyorum. sen satıcıya gönderirken üzerine hediye (gift) yazmasını iste ve ürünün fiyatını düşük göstermesini iste. bildigim kadarıyla ..... :p
 
hocam teşekkür ederim
ingilizcem iyi değil.
üzerine hediye (gift) yazmasını iste ve ürünün fiyatını düşük göstermesini
nasıl yzıcam google çeviriden yazıyorum genelde işimi görüyo ama bazen sıkıntı çıkabiliyor.
 
1. sakın alma hocam, o makineye değmez..


2. gümrüğe %90 takılır, gümrükteki amcalar o pakete gift mift yemezler..
-takılınca paypal ekstresi ile gümrüğe gider amerikadan geliyorsa %20 asyadan geliyorsa %18 vergi ödersin 3-5 lira da ıvır zıvır..
-bu üsttekiler resmi posta ile gelmesi durumunda, olaki fedex ups tarzı bir kargo şirketiyle gelirse, gümrüğe takıldığı anda onlar da seni yolmaya başlarlar..

yurt dışından gelen tanıdığınız yoksa ebaya pek bulaşmayın derim pahalı ürünlerde..

ha 5-10 dolarlık ürünlerden getirtin istediğiniz kadar pek bi sıkıntı çıkmaz..
 
branta' Alıntı:
1. sakın alma hocam, o makineye değmez..


2. gümrüğe %90 takılır, gümrükteki amcalar o pakete gift mift yemezler..
-takılınca paypal ekstresi ile gümrüğe gider amerikadan geliyorsa %20 asyadan geliyorsa %18 vergi ödersin 3-5 lira da ıvır zıvır..
-bu üsttekiler resmi posta ile gelmesi durumunda, olaki fedex ups tarzı bir kargo şirketiyle gelirse, gümrüğe takıldığı anda onlar da seni yolmaya başlarlar..

yurt dışından gelen tanıdığınız yoksa ebaya pek bulaşmayın derim pahalı ürünlerde..

ha 5-10 dolarlık ürünlerden getirtin istediğiniz kadar pek bi sıkıntı çıkmaz..

hocam hangi makineyi önerirsin
teşekkürler
 
Giriş seviyesi için canon eos 550d al hocam. kesinlikle tavsiye ederim. ayrıca görntüüleme üzerinde canon nikondna daha iyidir şahsi fikrim bu yönde. 1500 civarında Tr satışı alabilirsin 18-55 lens ile beraber. Canon garantili istersen 2000 civarı
 
Canon nikon derken givdede af motoru ve govdede titresim onlemeli sony yi unutmayin.. Fiyat acisindan canon iyidir ama sensorde nikon sahsi fikrim daha iyidir nikonun sensorlerini de sony uretmektedir..

Marka fanayikligine gerek yok ama en uygun fiyata en iyi ozellikleri sunan body yi alin, lens body den onemlidir bu arada..

Neden d3000 almayin dedim, ccd sensor..canon nikon sony pentax hicbiri sizi pisman etmez sadece cmos sensor ilmasini gozden kacirmayin, ccd ye gore iso performansi iyi oldugundan
..
 
Sony kullanicisiyim bu arada, ccd vardi bi ara sattim canon nikon baktim, hep eksik body ler bana gore.. Dondum sony ye..Gene satsam ya sony ya pentax alirim..
 
Nikon d3100 cmos sendör kullanıyor. Nt de sıfır 18-55 mm lens ile birlikte kampanyalı 1440 liraydı. Kampanyaları takip edin daha uygun da alabilirsiniz. güzel makinadır başlangıç seviyesi için rehber özellikleri de var.
 
arkadaşlar
SLR LİKE
almaya karar verdim.
uygun nerden bulabilirim.
sony hx 100 , pansonic lumix fz 150 veya canon nikon eşderleri ?
 
nikon d3000 modeli gümrüğe takılırsa eğer %20 gümrük parası ödersiniz oda yaklaşık 250 tl gibi bir rakam olur minimum

d3000 modeli epeyce basit bir cihaz.Başlangıc seviyesi


şimdi d3100 ve d5100 var.
 
fotoğrafçılık bir hastalıktır,hem de pahalı bir hastalık. bence en güzeli alacaksın D90 yada D5100 yanına 3 tane lens.güzel bir çanta tamam doğa, tarih, bitki böcek seni bekleyecek.
boşuna paranı abuk subuk aygıtlara verme. ben 2 yıldır D90 kullanıcısıyım. yanında da 4-5 lensim var. çekemediğim yakalayamadım pek bişey yok. uçanda kaçanda kurtulmuyo artık :)
saygılar
 
Slr like, canonda g1 var, olympus xz1 iyi makinalar sanİrim

Dslr de sony a35 a37 bakmanizi oneririm saturn de a35 1400 lerde falan sanirim..evf diye bir olay var sony de, kimisi sevmez ama yeni baslayan cogu kisi icin bulunmaz bir nimettir..

Arica dedigim gibi nikon canonda lensle size ekstra olarak kitledikleri af ve titresim onleme motorlari sony de body uzerinde hazir gelmektedir..


Edit: gormemislik gibi olmazsa portfolyoma burdan bakabilirsiniz
http://www.fotokritik.com/kullanici/branta
 
şu e bay konusunda bilgili arkadaşlardan bildikleri artıları net olarak öğrenmemiz mümkün mü acaba?
 
Hocam ebayda 150 dolarin altinda sorun olmaz, fakat mumkunse kargo dahil o kadar olsun.. Ve yilda 4 urun hakki var deniyor ama takip ediliyor mu bilmiyorum.. Ha 3-5 dolarlik filtrelerden ivir zivirlardan falan alin korkmayin pek takip eden yok onlari..ha ayni seferde cok fazla getirtirseniz size tucaret yapiyor gozuyle bakarlar skinti olur..bide devlet postasi kullanmaya calisin..
 
hocamdevlet postasını biz seçiyoruz değilmi?
birde resmi olarak kaç doların üstü gümrüğe takılınca vergi var??
o bahsettiğiniz kotayı(4 ürün ) aşınca cezası nedir ?acaba
 
kargo türünü karşı tarafta rica ediyoruz genelde..Neden devlet postası, ups fedex gibi şirketlerde gelirde gümrüğe takılırsa bu şirketler şu bu diye değişik bedeller talep ediyorlarmış ben hiç maruz kalmadım..

http://www.scooturk.net/showthread.php?t=12381

şu linkte konuşmuşlar 5 demişler ama benim bildiğim 4 ürün...fazlasında vergiye tabi olursunuz %18-20 art 3-5 lira pul parasımıymış neymiş..

bide bayramlardan ve yılbaşılardan 1 ay önce-sonrası 300 dolara kadar izin veriyorlardı eski mevzuata göre ama o kalktı mı emin değilim..

3-5 dolarlık ürünlerden bolca getiren arkadaşlar var pek sıkıntı olmuyor genelde..ben bu yıl 4-5 sefer filtre ıvır zıvır aldım bi sıkıntı olmadı, zarfı bile açmamışlar...
 
hocam hediye yazdırsan faturasını eksik yazdırsanda
gümrük memurları eğer yakalarsa ürününe 300+2 paket açma ücreti Toplam 302 liradan başlayan gümrük ücretini almadan teslim etmezler.


olay söyle gelişir ptt ile gönderirlerse atatürk hava limanından xray den geçerken gümrük memuru kaşe vurursa gümrüklü diye

bulunduğunuz il ptt sine gelir gümrük komisyonu acar değer bicer bictiği değerin %20 sini öder alırsın.

aynı üründen sürekli aynı adama adetli gelirse sorun sıkıntı olur.
 
Geri
Üst