Nişanda neler yapılır dostlarım ...

Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu hafta Allah nasip ederse nişan yapıcam. Aile arasında evde küçük bi nişan olcak. Bu olay ilk defa olacağı için hiçbir bilgim yok. Olayda dikkat etmem gerekenler neler? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Mesela tuzlu kahveyi bitirmek zorundamıyım geri göndersem olmaz mı:) gönderirken bahşiş mi veriliyor. Yüzükler takılırken kurdela kesen kişiye bahşiş verilir mi? Başka dikkat etmem gereken hususlar var mı ? Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

Öncelikle Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin.
Öte yandan yas - düğün gibi konulardaki gelenek görenekler yöreden yöre değişkenlik gösterir. Yine forumda cevap vermek isteyen arkadaslar varsa verebilirler ancak en en sağlıklı bilgiyi kendi aile büyüklerinizden birinden alabilirsiniz...

Misal yas için ısparta taraflarında taziye evine bassağlığı dilemek varken doğu bölgesinde taziye girişinde ve çıkışında fatiha okunur.

Urfa tarafında damadın erkek kardesleri gelin eve girdiği anda silah sıkma geleneği varken diyarbakırda bu yoktur. Vs vs vs vs

Hocam benim bildiğim sadece kurdele kesildikten sonra damadın babası tepsiyi tutan kişiye gitmek üzere tepsinin üstüne bahşiş atar 100-200 falan. Onun dışında kimseye para verilmez diye biliyorum ben. Kahve damadın kıza karşı sevgisini ölçüyor güya usulen o yüzden içmek zorundasın maalesef:) Senin için buna bile katlanıyorum gibi. Hatta bir yörede damadı dilendiriyorlarmış 1 günlüğüne bakalım en en zor durumda bile kalsa evini geçindirebilecek mi diye 1 günlük yemek parasını çıkaramazsa kızı vermiyorlarmış:)
Bizde de yöresel ekmeğimiz vardır bizim o ekmekten 40 dilim çıkarması beklenir tabi köy adetlerinde uygulanır oldu artık.
Sizin önem vereceğiniz şuan pasta çiçek çikolata ve yüzük tepsisi. Afilli bir pasta şık bir tepsi kaliteli süslü püslü bir çikolata kocamannn bir buket çiçek üzerinde odaklanmanız gerekenler bence:)))

Re: Ynt: Nişanda neler yapılır dostlarım ...

Adamı batırdın kardeş
Nişanı da masrafıda kız tarafı yapar.
Yoksa tersi miydi?

Bizde nişanı kız tarafı yapar. Damat çikolatasını çiçeğini alır gider. Nişanda bahşiş olayını hiç duymadım. Sen en iyisi kıza bir sor her yörenin adeti farklı olabiliyor.

Müslümanlıkta
Yuva kuracak damadı gereksiz masraf ve gösterişe zorlamak yok.

Evlenen gençler yuvasına borçsuz girmeliler ki, mutlu olsunlar.

COBOL' Alıntı:
Müslümanlıkta
Yuva kuracak damadı gereksiz masraf ve gösterişe zorlamak yok.

Evlenen gençler yuvasına borçsuz girmeliler ki, mutlu olsunlar.
:puhaha: :puhaha: Kim uyuyor buna acep.

Valla hadis filan takan kalmadı artık. Mesela düğün vakti gelince önceden kuaför fiyatını anlaşırsınız vakti gelince de en az iki katını ödersiniz. Hazırlıklı olun. Nişan için de karşı tarafa adetlerini sorun. Her bölgenin birbirinden acayip garip adetleri olabiliyor.

BBNET
Geri