Nevşehir BTR görevlendirmesi, açıklamalı

Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,648
Nevşehir mem yazıyı yayınlamış, başvurular alınacakmış, yazı çok açık ve net, tebrik ederim burdan nevşehir yetkililierini.

Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi

Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ilgi yazısında (EK-1); Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan veya işler vaziyette en az bir bilişim teknolojileri sınıfı bulunan okullarımızda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirmesi ile ilgili açıklamalar ve formlar ektedir.

Önemli Açıklamalar

İlgi yazı gereğince, 19.09.2012 tarihi itibariyle, yürürlükte olan Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen görevlendirmeleri iptal edilerek, 25.01.2013 tarihine kadar geçerli olacak Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.
BT Rehber Öğretmen görevlendirilmesinde Ek-3 listede isimleri bulunan Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu yapılan okullara öncelik vereceklerdir. Bu okullarda ihtiyaç varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacaktır.
BT Rehber Öğretmenliği görevi başvuru şartları, Ek -1’de yer alan bakanlığımız resmi yazısında belirtilmiştir.

BT Rehberliği görevi öğretmenin kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içinde yapılacaktır.

BT Rehber öğretmenlik görevi eğitim-öğretim saatleri içerisinde yapılacaktır.
Branşı “Sınıf Öğretmeni” olan öğretmenlere bu görev verilmeyecektir, ancak öğretmenin norm fazlası olması durumunda ve 180 saatlik “BT Formatör Öğretmen Eğitimi” hizmetiçi belgesi olması durumunda görevlendirme yapılabilecektir.

BT Rehber öğretmenleri okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürüteceklerdir.
Kadrolarının bulunduğu okuldan farklı okulda görevlendirilen BT Rehber Öğretmenleri;
BT Rehberliği görevini görevlendirildikleri okulda yapacaklardır.
Kadrolarının bulunduğu okulda sadece kendi branşlarındaki derslere gireceklerdir.
BT Rehber öğretmenlerine görevlendirildikleri okulda ders verilmeyecektir.
Kadrolarının bulunduğu okullarda ve görevlendirildiği okulda; nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilemeyecektir.
Bu dersler de kadrolarının bulunduğu okul idareleri tarafından tüm haftaya yayılmayacak, en az günde verilecek şekilde planlanacaktır.
BT Rehber Öğretmenlerine haftalık ders programı yapılacaktır. Bir branş öğretmeninin azami girebileceği ders sayısı (30 saat) aşılmayacak şekilde ders çizelgesinde branş dersleri “Ders Adı” ile BT Rehberliği yapacağı dersler “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir. BT Rehberliği görevi ders çizelgesinde, ardışık olacak şekilde planlanacaktır.

Kadrosunun bulunduğu okul ile BT Rehberliği yaptığı okullar farklı olsa bile iki ders çizelgelerindeki toplam ders saati sayısı bir branş öğretmeninin azami girebileceği ders sayısını (30 saat) geçmeyecektir. BT Rehber Öğretmenlerine ders saatleri dışında görev verilmeyecektir.


Görev almak isteyen öğretmenlerimizin, Ek – 2 deki görev talep formunu Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Formatörleri Birimine 17/10/2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar iletmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.



Ek - 1 Bakanlık Resmi Yazısı
Ek - 2 Gorev Talep Dilekcesi
Ek - 3 Fatih Projesi Donanım Kurulumu Yapılan Kurumlar

http://nevsehir.meb.gov.tr/www/bt-rehbe ... icerik/203
 
ya bunlar teknisyene para vermemek için bizi görevlendiriyorlar.neymiş ilk olarak kendi okulumda derslere girecekmişim artan derslerde de baska okulda rehberlik.çok sacma bu. kendi okulumuza niye görevlendirme yapılmıyor? formatörlükten daha kötü bence bu.onda hiç yoktan sadece bir okulda bulunuyorduk.
 
Nevşehir il formatörü ve ilgili şube müdürüne selamlar ve tebrikler, herkes görevini böyle yapsa keşke.
 
Bende tebrik ediyorum. Cok acik ve net aciklamislar. Boyle bi aciklama Konya' yada lazim. Bizim idareciler hala 8-17 diyor sasiriyorum.
 
konu net anlaşılıyor. yalnız sorum şu...18 saatin haricinde girdiğimiz ders saati sayısı kadar ek ders alabiliyor muyuz......
 
ismizeynep' Alıntı:
konu net anlaşılıyor. yalnız sorum şu...18 saatin haricinde girdiğimiz ders saati sayısı kadar ek ders alabiliyor muyuz......
Net Cevap: Hayır.. Egzersiz ve kurs harici 18 saatten fazla ekders alma ihtimalimiz yok hocam.
 
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler..
Ancak idareciler ful ek dersin haricinde fazladan girdikleri derslerin ücretini alabiliyorlardı sanırım....
Demek istediğim ben BT Öğretmeni değilim.Kendi branşımda okulumda 20 saat dersim var.Maaş karşılığı haricindeki bu 5 saatimi 18'in üstüne biriktirebiliyor muyum....Eskiden olsa bu soruyu sormazdım.Çünkü netlikler bu kadar açık değildi.Şimdi her konu izah edilmiş. Bo konuda idareciler gibi mi anlaşılıyoruz..Yoksa eski düzen formatörler 18'in üstüne ek ders alamazlar mı..??
 
tekrar nevşehir mem yetkililerini tebrik etme ihtiyacı duyuyorum, resmen kaynak gösteriyoruz, harika açıklama için tşk, valla tel açıp tebrik edecem adamları
 
Nevşehirde çalişan bir Bilgisayar öğretmeni olarak, bizlere her zaman kolaylıklar sunan şube müdürümüze ve eğitici arkadaşlara çok teşekkürler.
 
Geri
Üst