hocam bahsettiğiniz olay(Öğrenci bilgisayarlarına Toplu veya tek tek dosya gönderme ise) File Transer ile yapılıyor..semantic' Alıntı:Netsupport School programında send/collect özelliğini kullanan var mı ? Ben öğrencilerdeki çalışmaları topluyorum fakat aynı çalışmaları tekrar geri göndermiyorum.
Hocam bilgi için Teşekkürler..semantic' Alıntı:Çözümü yok! Ama alternatif çözüm ürettim.
Öğrenci bilgisyarlarında D içine her sınıf için bir klasör oluşturdum, çalışmaları buraya kaydettiriyorum. Collect menüsünde dosyaları topladığımda (OGR1, OGR2... OGR20 ) her bilgisayar için bir klasör oluşturup içine çalışmaları topluyor. Buraya kadar çok güzel hiçbir sorun yok. Ama bu klasörlerdeki çalışmaları tekrar öğrenci bilgisayarlarına geri göndermiyor. Bu gün saatlerce uğraştım ama böyle bir ayar komut yok.
Bende her sınıf için bat dosyası yazdım, benim bilgisayardaki dosyaları öğrenci bilgisayarlarına dağıtıyor.
Şöyle:
ÖĞRETMEN PC ÖĞRENCİ PC
E:\çalışamalar/6C/OGR1 ....... içindekileri..... Bil1/d/6C ye
E:\çalışamalar/6C/OGR2 ....... içindekileri..... Bil2/d/6C ye gibi....
bu kadar niye uzattın diyen arkadaşlar olabilir, belki birilerini işine yarar diye açıklamak isyedim![]()
mabacioglu' Alıntı:sadece yaptıklarını masaüstüne kayıt ettiriyorum ve oradan topluyorum
zaten netsupport son kullanılan yolu kayıt ediyor güvenlik kartı da var
her ders sonunda topluyorum iş bitiyor
hay allah razı olsun. denedim ama calışacağına eminim.semantic' Alıntı:Kullanmak isteyen arkadaşlara konuyu tamamlamak amacıyla kullandığım bat dosyalarını gönderiyorum. Kendi bilgisayarlarınıza göre içeriği değiştirin yada dizinleri bat dosyasına göre oluşturun.
hocam çok tesekkuerl fakat merak ettiğim burdaki OGR1,OGR2 bilgisayarların ağdaki adı mı. ikincisi d/6b deki d yerel disk adı mı yani d:/6b olması gerekmez mi?semantic' Alıntı:Kullanmak isteyen arkadaşlara konuyu tamamlamak amacıyla kullandığım bat dosyalarını gönderiyorum. Kendi bilgisayarlarınıza göre içeriği değiştirin yada dizinleri bat dosyasına göre oluşturun.
blackpeace123' Alıntı:hocam çok tesekkuerl fakat merak ettiğim burdaki OGR1,OGR2 bilgisayarların ağdaki adı mı. ikincisi d/6b deki d yerel disk adı mı yani d:/6b olması gerekmez mi?
Tek tek mi alıyorsunuz hocam?poet' Alıntı:ben her öğrenci bilgisayarına masaüstüne uygulama diye klasör açtım onu da paylaştım. öğrenciler oraya kaydediyor.her ders alıyorum.