İnternetiniz fiber mi yoksa adsl-vdsl mi hocam. Bizim okulda fiber var, Benim Sistem odasındaki cihazlara erişmem orada işlem yapmam mümkün müdür bilmiyorum, mümkünse nasıl olacak bu?Hocam ben modemin arayüzüne girdim. Orada istatistik diye bir menü var. Orada her bilgisayarın ne kadar internet kullandığına baktım. Birde görev yöneticisinde performans bölümünde LAN lısmı var hocam oradan da ne kadar net kullanıldığı görülüyor.
Anladım hocam o dediğiniz bilgilerle modem arayüzüne ulaşıp bakabilirim de malesef fiber olduğu için erişemem ama tatil dönüşü bilgisayara program kurup deneyebilirim. Böyle bir programdan daha önce kullandım ama şimdi bulamadım sanırım sordum . net sitesinden indirmiştim.adsl internet hocam. Modemin arkasına bakın hocam orada bir ip olacak genelde 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 ile modemin arkasında yazan kullanıcı adı ve şifresi ile arayüze girip oradan bakabilirsiniz. Bizim okuldaki alt yapı biraz farklı .
Hocam dediğim gibi bizde de sıkıntı oluyordu, lab öğleden sonra boş olduğu zaman deepfreze lerini açıp bekletiyorum.hocam mesela 5-10 pc açınca net normal çalışıyor ama belli bir süre sonra internette herhangi bir sayfaya bile girilmiyor