NetSupport School Bilişim Sınıfında DDos saldırısı yapıyor?

Kodla Büyü

omr_gnss

Üye
Arkadaşlar NetSupport School kullanıyorum cracklı olarak. Arkaplan da sürekli interneti meşgul ediyor. Bilişim sınıfındaki tüm bilgisayarları açınca tüm okulun interneti kilitleniyor. Buna Alternatif çözüm yolu var mı?

Ayni sorunu bende yaşamıştım hocam. Labaratuvar bilgisayarlarını açınca okul interneti aşırı yavaşlıyordu. Net support kaldırıp Lan School kurdum gayet iyi çalışıyor internet problemi de ortadan kalktı. Ayrica deep freze kullanıyorsanız windows güncellemelerini de kapatın

deepfreeze kullanıyorum güncellemeleri kapattım. Netsupporttu da kaldırdım. Şimdi bilgisayarlar açık hiçbir şey yapmıyorken internet trafiğin 0 kb/sn gösteriyor.

Bizim LAB da da kurulu, okulda fiber olduğundan mı yoksa ben mi yavaşlama ile karşılaşmadığımdan mı bilmiyorum ama öyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama ilk fırsatta bir kontrol edeceğim.

İnternet trafiğini kontrol eden basit bir program öneriniz var mıdır?

Hocam ben modemin arayüzüne girdim. Orada istatistik diye bir menü var. Orada her bilgisayarın ne kadar internet kullandığına baktım. Birde görev yöneticisinde performans bölümünde LAN lısmı var hocam oradan da ne kadar net kullanıldığı görülüyor.

Hocam ben modemin arayüzüne girdim. Orada istatistik diye bir menü var. Orada her bilgisayarın ne kadar internet kullandığına baktım. Birde görev yöneticisinde performans bölümünde LAN lısmı var hocam oradan da ne kadar net kullanıldığı görülüyor.
İnternetiniz fiber mi yoksa adsl-vdsl mi hocam. Bizim okulda fiber var, Benim Sistem odasındaki cihazlara erişmem orada işlem yapmam mümkün müdür bilmiyorum, mümkünse nasıl olacak bu?

Ben akıllı tahtaya gelen internet kablosunu direk 24lü Switch'e bağladım, Tahta ve 17 bilgisayarıda aynı Switch'e bağladım öyle kullanıyorum interneti.

adsl internet hocam. Modemin arkasına bakın hocam orada bir ip olacak genelde 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 ile modemin arkasında yazan kullanıcı adı ve şifresi ile arayüze girip oradan bakabilirsiniz. Bizim okuldaki alt yapı biraz farklı .

adsl internet hocam. Modemin arkasına bakın hocam orada bir ip olacak genelde 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 ile modemin arkasında yazan kullanıcı adı ve şifresi ile arayüze girip oradan bakabilirsiniz. Bizim okuldaki alt yapı biraz farklı .
Anladım hocam o dediğiniz bilgilerle modem arayüzüne ulaşıp bakabilirim de malesef fiber olduğu için erişemem ama tatil dönüşü bilgisayara program kurup deneyebilirim. Böyle bir programdan daha önce kullandım ama şimdi bulamadım sanırım sordum . net sitesinden indirmiştim.

Program önerisi olan varsa yazabilir mi?

Ekleme: Sanırım bahsettiğim program bu linkte bulunanlardan birisiydi. kullanmak isteyen olursa diye linki aşağıya bıraktım.

Glass Wire isminde de varmış kullanıp denemedim ama anlatımı var alttaki videoda

Son düzenleme:
Hocam ağda switch yerine hub falan kullanıyor musunuz? paketlerin döngüye girdiği bir durum olabilir. Ağ kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. router üzerinde izolasyon anahtarı olması lazım. onu aktif edin denemek için. Bilgisayarlar birbirini görmez o süreçte ama dış kaynaklı bir saldırı mı var yoksa ağ içerisinde bir paket döngüsü mü oluşuyor onu öğrenmiş olursunuz. tekrar izolasyon seçeneğini kapatırsınız.

Hocam ilk açınca ağı kitleyip 15-20 dk sonra ağ rahatlıyor ise deepfreze kaynaklıdır.
Bizde de sıkıntı vardı, arada deepfreze leri açıp bekletiyorum, tekrar kapatıyorum.
Bu şekilde sorun olmuyor.

hocam mesela 5-10 pc açınca net normal çalışıyor ama belli bir süre sonra internette herhangi bir sayfaya bile girilmiyor
Hocam dediğim gibi bizde de sıkıntı oluyordu, lab öğleden sonra boş olduğu zaman deepfreze lerini açıp bekletiyorum.
1 saat falan bekletip tekrar kapatıyorum.
Bu arada sistem güncellemeleri kapalı olduğu halde sorun oluyor, bilgisayarları açınca switch in ışıkları sürekli yanıp sönüyor ordan anlıyorum.
Chrome falan güncelleme yapıyor herhalde.
Dediklerimi yaptıktan sonra bilgisayarları açınca switchin ışıkları daha az yanıp sönüyor.

Hocam ben veri trafiğine baktım çin ve farklı ülkelerdeki ip numaralara bağlantı atmış. Virüs programı ile taradım. trojanlar buldu. Birde okulun alt yapısıda çok iyi değil hocam bu kadar bilgisayar ve akıllı tahtaları kaldırmıyor gibi? onunda etkisi var. deepfreze olarakta toolWiz Time Freeze kullanıyorum.

Windows hiçbir şey yapmasanız da arka planda belli zamanlarda yoğun bir internet kullanımı yapıyor. Muhtemelen telemetri verilerini göndermekle meşgul. Öte yandan kurulu olan diğer programların güncelleme işlemleri de buna eklenince internet kullanılmaz hale gelebiliyor. Bir de koruma varsa bu işlemler her seferinde sıfırlanıp bir sonraki açılışta tekrar yapılıyor. Kısır bir döngü gibi.
Biz bunu kendi okulumuzda giden bütün bağlantıları kapatıp sadece belli uygulamaların internete çıkmasına izin vererek çözdük. Bir de izin verdiğimiz uygulamaların güncelleme ayarlarını otomatikten manuel'e aldık tabiki. Ders olmayan uygun zamanlarda ise ise korumayı devre dışı bırakıp giden bağlantıları açarak sistemin güncelleme yapmasına izin vererek rahatlatıyoruz. Windows bu durumda mal bulmuş mağrip gibi interneti deli gibi kullanıyor. Sonra tekrar kapatıyoruz. Windows'un LTSC sürümlerinde ise internet kullanımı çok daha az oluyor bu arada. (Güvenlik duvarı ayarlarını ise hazırladığımız cmd dosyaları ile yapıyoruz)

Ekli dosyalar

Veyon gayet iyi. hem de ücretsiz. Ona geçin. Ayrıca deepfreeze de modern işletim sistemleri ile kullanmak için uygun değil artık. İlla kullanacaksanız sadece Users klasörünü sıfırlayın. Windows update i kapatsanız bile browser lar veya başka uygulamalar zamanlanmış görevler ile kendini güncellemeye çalışacak ve imterneti felç edecek.

ilksms
Geri