Neova sigorta şirketini nasıl bilirsiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Arkadaşlar nette biraz araştırdım da faizsiz islami olarak çalıştığını söyleyen bir firma var neova. Yeni bir firmaymış bilginiz var mı acaba? Arabanın sigortasını bu firmaya yaptırmayı düşünüyorum.

İki senedir arabamın kaskosunu neova sigortadan yapıyorum.
Çok memnunum uygunda oluyor.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım bilginize...

nrc27' Alıntı:
İki senedir arabamın kaskosunu neova sigortadan yapıyorum.
Çok memnunum uygunda oluyor.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım bilginize...

teşekkürler hocam. bilgisi olan var mı arkadaşlar?

bırakın bu faizsiz maizsiz laflarını kelimelere ne kadar çok takılıyorsunuz........... bütün sigortaların bankaların para kazanma şekli aynı ne derlerse desinler yok faizsiz yok bilmem helal... falan........ bunun kararını haram mı helal mı bunlar mı karar veriyor....
yaptığı işe dini bir
simge kelime uydurum din sömürgeciliğinden paraları vuruyor......... son yıllarda çok büyüyen hatta mantık dışı büyüyen zenginleşen şirket yada insanlara bakın ya ALLAHI AĞZINDA DÜŞÜRMEYEN YA HELAL FAİZSİZ DİYENLER........ BU KADAR BÜYÜK PARALAR SİZCE HELAL YOLLA MI KAZANILIYOR....... EĞER ÖYLE İSE HELAL YOLLA KAZANMAYANLARIN ÇOK DAHA FAZLASI KAZANMASI GER EKMEZ Mİ
BARİ BİZ OKUMUŞ ARAŞTIRAN İNSANLAR YEMEYELİM BUNLARI..... İNSANLARI DİNDEN İMANDAN EDECEK BU ZİHNİYET

İSMİ NEOVA OLAN ŞİRKET Mİ İSLAMİ
BUNUN SAHİPLERİ BÜYÜK İHTİMAL YA HRİSTİYAN YA YAHUDİ DİR AMA İSLAMİYİZ DEYİNCE İŞ BİTİYOR DİMİ

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
bırakın bu faizsiz maizsiz laflarını kelimelere ne kadar çok takılıyorsunuz........... bütün sigortaların bankaların para kazanma şekli aynı ne derlerse desinler yok faizsiz yok bilmem helal... falan........ bunun kararını haram mı helal mı bunlar mı karar veriyor....
yaptığı işe dini bir
simge kelime uydurum din sömürgeciliğinden paraları vuruyor......... son yıllarda çok büyüyen hatta mantık dışı büyüyen zenginleşen şirket yada insanlara bakın ya ALLAHI AĞZINDA DÜŞÜRMEYEN YA HELAL FAİZSİZ DİYENLER........ BU KADAR BÜYÜK PARALAR SİZCE HELAL YOLLA MI KAZANILIYOR....... EĞER ÖYLE İSE HELAL YOLLA KAZANMAYANLARIN ÇOK DAHA FAZLASI KAZANMASI GER EKMEZ Mİ
BARİ BİZ OKUMUŞ ARAŞTIRAN İNSANLAR YEMEYELİM BUNLARI..... İNSANLARI DİNDEN İMANDAN EDECEK BU ZİHNİYET

hocam bende araştırıyorum dikkat ederseniz. buradaki arkadaşlara da soruyorum bilgileri var mı diye. ama görüyorum ki bilginiz yok ama önyargınız var. sizinle bir ayet ve bir hadis paylaşacağım. gerisi size kalmış.

"Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz. Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin..." (Bakara 278-279)

Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Faiz yetmiş çeşit günaha sebeptir. En hafifi kişinin anasıyla zina yapması gibidir."

hocam sizce araştırmaya değmez mi?

HOCAM BEN FAİZİN HARAM OLMADIĞI İDDİA ETNİYORUM DİNİ SÖMÜRGE OLARAK KULLANDIKLARINI SÖYLÜYORUM O ŞİRKETLERİN.... ARABA SİGORTASINI BİLMEM AMA HAYAT SİGORTASI YADA EMEKLİLİK GİBİ İŞLEM YAPIYORSA SİZE İLERDE YATIRDIĞINIZDAN FAZLA PARA VERECEK Mİ VERECEK VERMESE ZATEN KİMSE GİRMEZ FAZLA PARA VERİNCE DE BU FAİZ OLACAK MI OLACAK........ O ZAMAN İSLAMİ FALAN KELİME OYUNUNDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
HOCAM BEN FAİZİN HARAM OLMADIĞI İDDİA ETNİYORUM DİNİ SÖMÜRGE OLARAK KULLANDIKLARINI SÖYLÜYORUM O ŞİRKETLERİN.... ARABA SİGORTASINI BİLMEM AMA HAYAT SİGORTASI YADA EMEKLİLİK GİBİ İŞLEM YAPIYORSA SİZE İLERDE YATIRDIĞINIZDAN FAZLA PARA VERECEK Mİ VERECEK VERMESE ZATEN KİMSE GİRMEZ FAZLA PARA VERİNCE DE BU FAİZ OLACAK MI OLACAK........ O ZAMAN İSLAMİ FALAN KELİME OYUNUNDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

sağolun hocam düşündürücü bir soru. araştıracağım?

Araştırmak tabi en güzeli hocam, biliyorsunuz sigorta ve kasko konusunda caiz değil diyen alimler çoğunlukta, ama zaruret hali ya da kar-zarar ortaklığı şeklindeki dayanışma organizasyonu gibi durumlarda cevaz verenler var, forumda bahsettiğiniz kurumdan güvenilir şekilde bahseden kime inanabilirsiniz ki.. Kaldı ki bilgi sahibi olmadan lehinde-aleyhinde işkembesinden yorum yapanlarla bu konu karışır, en iyisi sözüne güvendiğiniz kişilere sormanız, Kuveyt Türk kuruluşu sanırım bu kurum.

kuveyt türkün %7 ortaklığı var sadece hocam. oraya gittim ama müşteri temsilcisi bilgili değildi bende çıktım.
bir sigortacı abim var güvendiğim ona sormayı düşünüyorum. sigorta zorunlu zaten mecbur yaptıracağım...

hocam o sigorta hakkında bilgim yok ama benimde bir sigorta acentem var.

axa, groupama, halk, ergo ve ray sigorta firmalarıyla çalışıyorum. isterseniz fiyat konusunda yardımcı olabilirim.

bakırköy/istanbul

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
yaptığı işe dini bir

eğer kuveyt türkten bireysel ihtiyaç kredisi alabilirsen sana inanırım..

BBNET
Geri