Nefret ettim artık bu branştan!!!

Kodla Büyü

nkkt2009

Üye
branşımdan bile diyemiyorum çünkü iyice yabancılaştım bu derse. lisedeyim ve inatla ders işlemeye çalışıyorum ama gençlik bilgisayar kurdu ya (!) herşeyi biliyorlar ya (!)

18 Mart Çanakkale Şehitleri ile ilgili sunu yaptırayım ilgilerini çeker dedim. demez olaydım. onlar da inatla ders işlememek için "hocam sunuyu internetten indirsek, sadece başlıklarını değiştirsek olmaz mı" diyor yaaaa. sanki Çanakkaleyi silip Iğdır yazacak gerizekalı beyinsizler...

işte sorular gelmeye başladı. "hocaaaam slayta resmi nasıl ekliyoruz biz bilmiyoruuuuzzzz!!!!!!!"

Bir cinnet herşeyi çözer....

al benden de o kadarr..:( deli olmamak içten bile değil..seçmeli dersteyim kendi seçtikleri ders güya..tek yaptıkları ultrasurf vs programlar bulup face yada oyun sitelerine girmek gençlik ne halde deli olucamm...

hocam normal sonuçlar bunlar ders içeriği fiziki şartlar düzelmedikçe bunları yaşamaya mecburuz malesef öss de soracan ki dinlesinler oda biraz

herkez aynı hocam rahat ol. yelkenleri açtım rüzgarın götürdüğü tarafa gidiyorum ben. :puhaha: es deli rüzgar es :puhaha:

noktanet' Alıntı:
herkez aynı hocam rahat ol. yelkenleri açtım rüzgarın götürdüğü tarafa gidiyorum ben. :puhaha: es deli rüzgar es :puhaha:

:++: en güzeli çok boş bırakma çokta sıkma

DENİZ YILDIZININ ÖYKÜSÜ

Bir adam okyanus sahilinde yürüyüş yaparken,denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca bu Kişinin, sahile vurmuş deniz yıldızlarını denize attığını fark eder ve

- ”Niçin bu deniz yıldızlarını denize atıyorsun ?” diye sorar.

Topladıklarını hızla denize atmaya devam eden kişi, “Yaşamaları İçin” yanıtını verince, adama şaşkınlıkla:

- ”İyi ama burada binlerce deniz yıldızı var.Hepsini atmanıza imkan Yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki ?” der.

Yerden bir deniz yıldızı daha alıp denize atan kişi,

- “Bak Onun İçin Çok Şey Değişti,” karşılığını verir

-------------
öğrencilerin ilgisini çekecek programlardan bahsedin arada
photoshop SketchUp vbasic php flash ....
mutlaka ilgilenenler çıkacak sayısı azda olsa
ilgilenenleri destekleyin yol gösterin

diğer türlü ofis programlarıyla bu ders gerçekten bir süre sonra tat vermez

hocam hem lise hem ortaokul hem de özelde çalışan birisi olarak yani bu demek ki anasınıfından lise son a kadar muhatap oluyorum öğrenciler ile tek yapman gereken gözüne birkaç öğrenci kestirmen ve onlar ile yoluna devam etmen senin için yararlı olacaktır.

her sınıftan beni motive edecek birkaç öğrencim var ve o derste beni ayakta tutan da onlar...

gelmedikleri gün dünya başına yıkılır ama genelde seni motive edebiliyorlar...

bir de hepsini masum gör :) daha sabi sübyanlar emin ol gül geç ve gülümsemeyi eksik etme kendine

al benden de o kadar... ne ders işleyesim geliyor, ne de serbest bırakasım.. her seferinde "sessiz olun" demekten bana gına geliyor...umrunda değil öğrencilerin ya...

hala ders mi işlemeye çalışıyosunuz hocam.ben test kitaplarını açtırıyom test çözdürüyorum.yapamadıkları soruları getiriyolar yardımcı olmaya çalışıyorum.en güzeli de bu epey rahatladım bu uygulamayla.tavsiye ederim.

Ben branşımı çok seviyorum. Bilgisayarda ürettiğim bir şeyin çalışmasının verdiği hazzı kelimelerle tarif etmek zor.

Benim nefret ettiğim, çürümüş yapısından dolayı, MEB...

aslında hepiniz de çok doğru söylüyorsunuz hocalarım da birkaç sorum olacak:

1. boş bıraksam çok gürültü olacak, oyun oyun diye kafayı yemişler. flash bellekten counter vs yükleyip oynuyorlar. gürültü de haliyle çok fazla oluyor. müdür gelse burda noluyor demez mi?
2. test çözdürsem idare yine araya girer, ders niye işlenmiyor der. hadi gel de anlat bakalım bizim branş şöyle oldu böyle oldu da bla bla bla....
3. beni motive edecek birkaç öğrenci bulsam yine diğerleri gürültüden ders işletmicek.

vs, vs, vs...

burada yazılanlara bakınca şaşırıyorum gerçekten
benim dersimde sınıftaki öğrenciller verdiğim uygulamanın haricinde herhangibir işle uğraşmazlar
gürültü yapmamazlar çünkü gürültü yaptıklarında bt sınıfına gelemiyeceklerini ve onlarla sınıfta nasıl ders işlediğimi iyi bilirliler
bunların hariricinde derslerimde öğrencilerim arasında programcılıktan tut web tasarımına (jomla)(php) (dreamweaver) (flash)
(3d tasarım sketchup) (photoshop) vs.. yani bilgisayarda yapılacak diğer uygulamalarla ilgilenen yeterli sayıda öğrencim var.
onlara rehberlik yapıyorum.
Siz dersten nefret ediyorsanız öğrencilerinizden fazla bir şey beklemeyin derim...

nkkt2009' Alıntı:
aslında hepiniz de çok doğru söylüyorsunuz hocalarım da birkaç sorum olacak:

1. boş bıraksam çok gürültü olacak, oyun oyun diye kafayı yemişler. flash bellekten counter vs yükleyip oynuyorlar. gürültü de haliyle çok fazla oluyor. müdür gelse burda noluyor demez mi?
2. test çözdürsem idare yine araya girer, ders niye işlenmiyor der. hadi gel de anlat bakalım bizim branş şöyle oldu böyle oldu da bla bla bla....
3. beni motive edecek birkaç öğrenci bulsam yine diğerleri gürültüden ders işletmicek.

vs, vs, vs...

İNTERNETİ TAMAMEN KAPAT. DERSİNİ ANLAT. SENE SONUNA KADARDA İNTERNETİ HİÇ AÇMA. ŞİKAYET EDEN OLURSADA DERSİN KONUSUNA GÖRE İNTERNET GEREKMİYOR DERSİN.

Türkiyede sisteme adapte olduktan sonra

"Kazanılmış" alışkanlıklardan kendini kurtarmak zor...
------------------------------------------------------------
Ters Yön:
temel ingiltereye tatile gider, çevreyi gezmek için bir araç kiralar
araçla seyir halindeyken radyoyu açar.
radyoda spikerin sesi telaşlı:
dikkat! dikkat! otoyolda manyağın biri ters şeritte seyretmekte,
tüm sürücülerin dikkatine

temel sinirli: haçan hangi biri hangi biri da
hepüsü ters yöne gideyi da.

Sanki diger branslar farklı mı?Durum aynı sayın hcm sen ne ogretebiliyorsan onu ver, okuldan cıkınca adam! olunsa her halde bu halde olmazdık.Dostoyevskinin dediği gibi suçluyu kazıyınız, altından insan çıkar, gözlerimizi kapatıp yok diyebilir miyiz?Mesleki tatmin(Alan anlamında) bir yere kadar da temel davranışları(kuralları benimseme-kendini rahat ifade etme....) verdiniz mi, yeter de artar bile.Onların yanında durmanız bile fazlasıyla hakketmeniz için yeterli...
Daha önceki deneyimlerinden biri ;öğretmenin birisi ders anlatmaya çalışıyor, sınıf işlememekte kararlı...
(Öğretmenin duruşu da önemli, zaman zaman sert zaman zaman esnek olmak ta fayda var)
Öyleki dersi sabote etmek için bi tanesi arkadasına ilginc bir şaka!(olmadık...) yapıyor.Öğretmen kararsız kalıyor...Şikayet ediyor ifade vs...Öğrenci inkarcı!Neyse olay kapanıyor idarece..Ne şiş yanıyor ne kebap!Somut bir delil yok!Meslektaşımız derslere girmeye devam ediyor...
Anlayacağınız sistem oyle de yuruyecek boyle de.Sadece kendinizi yıpratmadan, zarar görmeden işinizi severek yapmanızı salık veririm..

ben ilk defa 8.sınıflara test çözdürüyorum, gerçekten artık ne psikolojim 8 lerle ders anlatıp mücadele etmeye müsayit ne de bakın bu ders şöyle gerekli böyle gerekli demek.
ama ilk dönem kavga dövüş ders işledim.
7 lerle photoshop yapıyoruz.
6 larla karışık, öğrencinin psikolojisine göre konu veriyorum.
diğer arkadaşlarda bakmak isteyebilir kısaca yazayım

1.cisco kasa dizüstü toplama animasyonu,
2.pivot animasyon programı
3.weebly online web tasarım yapma (interneti biraz zorluyor )
4.ağdan dosya paylaşma ve uzaktan kontrol programları RADMIN (server ve client kurup birbirlerini ele geçiriyorlar)
5.powerpoint çizgi film yapma vs.
6.word uygulaması yapıyoruz ancak puan veriyorum yani yalancı not veriyorum çok hoşlarına gidiyor :) karneye geçmeyeceğini bildikleri halde not pazarlığı yapıyorlar

aklıma gelenler bunlar, varsa sizlerde yazın arkadaşlar hepimize kolaylıklar diliyorum.

7lere word press ten blog sayfası oluşturma ödevi verdim okudukları bir kitabı tanıtacaklar bakalım...

wake__up' Alıntı:
ben ilk defa 8.sınıflara test çözdürüyorum, gerçekten artık ne psikolojim 8 lerle ders anlatıp mücadele etmeye müsayit ne de bakın bu ders şöyle gerekli böyle gerekli demek.
ama ilk dönem kavga dövüş ders işledim.
7 lerle photoshop yapıyoruz.
6 larla karışık, öğrencinin psikolojisine göre konu veriyorum.
diğer arkadaşlarda bakmak isteyebilir kısaca yazayım

1.cisco kasa dizüstü toplama animasyonu,
2.pivot animasyon programı
3.weebly online web tasarım yapma (interneti biraz zorluyor )
4.ağdan dosya paylaşma ve uzaktan kontrol programları RADMIN (server ve client kurup birbirlerini ele geçiriyorlar)
5.powerpoint çizgi film yapma vs.
6.word uygulaması yapıyoruz ancak puan veriyorum yani yalancı not veriyorum çok hoşlarına gidiyor :) karneye geçmeyeceğini bildikleri halde not pazarlığı yapıyorlar

aklıma gelenler bunlar, varsa sizlerde yazın arkadaşlar hepimize kolaylıklar diliyorum.
:+1:

bilgisayar labları yakında tarih olacak zaten canınızı sıkmayın değmez.

5 lerde seçmeli derste acayip ders işliyoruz. maşallah çocuklar 8 lerin falan tozunu attırıyorlar. ders sonunda yapılan güzel ürünlere artı veriyorum. daha bi iştahları açılıyor :)

şu ana kadar 5lere (4 grup) öğrettiklerim:

-microsoft office (word,excel,powerpoint)
-nero ile cd yazma
-windows movie maker ile küçük filmler oluşturma
-temel photoshop(resim kesme,küçültme,filtreler,rotüş vs.)

bunun dışında internet güvenliği, etik gibi konularda da sunular izletiyorum sıklıkla.

8 ler sene başında biz bunları biliyoruz diye artistlik yaptılar. ben de bilmediklerini adım gibi bilmeme rağmen, pek bişey öğretmedim ne yalan söyliyim.kendileri bilirler. ama 5 lerin halini gördükçe gururlanıyorum ne yalan söyleyim.

BBNET
Geri