Neden kilo alıyoruz??

Kodla Büyü

Neden kilo alıyoruz

• Masa başı uzun süre çalışmak

Oy: 2 3.1%
  • Abur cubur ,fastfood tüketmek

Oy: 5 7.7%
  • Mutsuzluk, bunalım, stres

Oy: 12 18.5%
  • Spora vakit ayırmamak

Oy: 7 10.8%
  • Hepsi

Oy: 37 56.9%
  • Hiçbiri

Oy: 2 3.1%

• Kullanılan toplam oy
    65

burock_26

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Günaydın arkadaşlar çevremde bir şey dikkatimi çekti bilgisayar öğretmenleri olarak kilo almaya daha yatkınız sanki evet çok fit arkadaşlarımız var ama ekstra çaba sarfediyorlar genellikle ama çoğumuz zamanla kilo problemleriyle karşılaşıyoruz. Bunun nedeni sürekli masa başı çalışmamız mı yoksa yaşadığımız stresli durumlar mı? Yani önceden çok fit olan arkadaşlarımın bile birkaç yılda obezite sınırına dayandığını görüyorum. Bir de mutsuz görünüyoruz maalesef (fit ve bakımlı bir azınlık var onlar da sırlarını verirse çok iyi olur)

Valla bilemem ama 16 yıllık görev yapan biri olarak biz ve bizden öncekileri genelde fit ve espritüel görüyordum. Okulların en karizması ve sevilen popüler tipleriydi. Şimdi alttan gelenler de biraz kilo problemi var benimde dikkatimi çekiyor ve donuk tipler gelmeye başladı. Belki ilk zamanları olduğu için zamanla açılacaklardır.( Belkide ben yaşlanıyorum) Ne diyelim un tuz ve şekeri azaltıp stresten uzaklaşmakta fayda var

Kilo almak ya da vermek tamamen aldığımız ve verdiğimiz kalori denkleminden ibaret. Kilo vermek için kalori açığı oluşturmaktan başka çare yok.
Mutsuz görünme kısmına katılıyorum, bence en temel mesele herkesin bizden bir şeyler bekliyor oluşu. İdareci, öğretmen ve öğrencinin bitmeyen isteklerive bizim o isteklere cevap vermeye çalışmamız, bununla birlikte biriken sorumluluk duygusu bizi mutsuz bireylere dönüştürüyor.

Valla bilemem ama 16 yıllık görev yapan biri olarak biz ve bizden öncekileri genelde fit ve espritüel görüyordum. Okulların en karizması ve sevilen popüler tipleriydi. Şimdi alttan gelenler de biraz kilo problemi var benimde dikkatimi çekiyor ve donuk tipler gelmeye başladı. Belki ilk zamanları olduğu için zamanla açılacaklardır.( Belkide ben yaşlanıyorum) Ne diyelim un tuz ve şekeri azaltıp stresten uzaklaşmakta fayda var
Evet dersler zorunluyken idare işlerimize karışmazken öyleydi hayatımızın mutlu dönemleriydi şimdi ise seçmeli ders muhabbeti tamircilik (o zaman da yapıyordum ama zamanla bu başka bir şeye evrildi) bilmiyorum mesleki olarak tükenmişlik hissediyorum aslında çok da dert etmemek lazım hayat bu gelip geçiyor fazla düşünmemek en iyisi

Her hafta 3 4 gün, 1 saat spora zaman ayırmak şart, boğazı tutmak şart, alkol almamak şart, aksi halde göbeklenmemk, yağlanmamak mümkün değil, metabolizma her sene yavaşlıyor, ben pandemi de spor alışkanlığı kazandım ve çok olağanüstü haller dışında halen haftada 3 4 gün devam ediyorum. Çok şükür yaş 44 ama gayet fitim. Ama tabi başka konularda ayırdığınız zaman spora kayıyor, ama sağlık bence hepimiz için en önemli konu olmalı önceliklerimizde.
Evde 3 set dambil, 2 direnç lastiği aldım yetiyor.

Valla eve kendimi zor atıyorum, 26 saat ders gürültü, ekran istekler bitmek bilmiyor. Hangi ara spor yapacağım. Bir haftasonu kalıyor onda da geziyorum :(

Aldığımız kalori yaktığımız kaloriden fazla ve hayatın koşuşturmacası aradaki farkı eritecek işlere girmemizi genellikle engelliyor. İki üç kere sağlam sağlıklı beslenme programına başladım. Her seferinde de çok sağlam kilolar verdim 15-20 kg gibi. Ancak her seferinde hayatımı ciddi şekilde sarsacak olaylar geldi başıma ve başladığım yere fazlasıyla geri döndüm. Bu aralar spora başlamak istiyorum ama başıma yine birşeyler gelir diye de korkuyorum. Hayırlısı.

ilksms
Geri