Neden Dizel, Neden Benzin/LPG ?

Kodla Büyü

serhal

Site Gezgini
Araç alırken neden aracın yakıt türüne dikkat ediyorsunuz?
Dizellerin sürüş keyfi var, benzinli araçlar zor toparlanıyor diyorlar. Bakim masrafları olarak benzinli araz daha iyi diyorlar.
Sizilerin tavsiyesi?

Dizelin bir farkı da alırken benzinliye oranla pahalıya alıyorsunuz.
Birde dizeli satarken km 100.000 geçiyorsa sıkıntı yaratıyor insanlar soğuk yaklaşıyor.
Maliyet hesabına göre senede eğer 20.000 km yapacaksanız dizel alacaksınız yok ben 10.000 ile 15.000 arasında km yaparım diyorsanız benzinli + LPG li alacaksınız.

Eğer çok temiz ve kafanıza yatan bir araç denk gelmişse hiçbir ayrıma bakmayacaksınız. :)

malesef ülkemizde bu 100 bin bilinci hala değerini korumakta
ama teknoloji sayesin de araçlar 300 bin değerlerine rahatlıkla ulaşıp aşmaktadır.

serhal' Alıntı:
Araç alırken neden aracın yakıt türüne dikkat ediyorsunuz?
Dizellerin sürüş keyfi var, benzinli araçlar zor toparlanıyor diyorlar. Bakim masrafları olarak benzinli araz daha iyi diyorlar.
Sizilerin tavsiyesi?

Benzinli araç zor toparlanır diye bi şey yok, vites düşürürsün basarsın gider. dizellerde turbo devreye girdiğinde tork artışı ani bir şekilde yükseldiği için performansı hissettirir ve rampalarda kullanışlıdır. Dizelleri hem alırken hem de bakımları benzinlilerden pahalıdır.

ergun833' Alıntı:
ama teknoloji sayesin de araçlar 300 bin değerlerine rahatlıkla ulaşıp aşmaktadır.

ülkemizde olduğu için 100.000 km bilinci var bence hocam. Ve sadece motor için değil o bilinç.

Şu an yaşadığım yerde 30.000 km kullanılmış bir aracı almam, bozuk yollar, manyak şöförler, kazalar, bozuk mazot vsvsvs...

Selamlar

km takıntısını bende anlamıyorum fazlaysa biraz fiyat düşer işte . neyse hepsini kullanmış biri olarak lpg li araç en ekonomiği . ama dizel araç çok km yapan için bire bir uzun yolda dizel araç daha performanslı çalışıyo . bakımları pahalı diyolar ama çok büyük farklar olduğunu söyleyemem

hasari' Alıntı:
Dizelin bir farkı da alırken benzinliye oranla pahalıya alıyorsunuz.
Birde dizeli satarken km 100.000 geçiyorsa sıkıntı yaratıyor insanlar soğuk yaklaşıyor.
Maliyet hesabına göre senede eğer 20.000 km yapacaksanız dizel alacaksınız yok ben 10.000 ile 15.000 arasında km yaparım diyorsanız benzinli + LPG li alacaksınız.

Eğer çok temiz ve kafanıza yatan bir araç denk gelmişse hiçbir ayrıma bakmayacaksınız. :)
imzamı atıyorum :++: :+1:

benzinli araç seri ve atak, dizel ise güçlü olur. lpg ne seri olur nede güçlü ama ekonomik olur. ayrıca dizel araçlar 100 000i devirdikten sonra motor bakımı oldukça masraflıdır.
kısacası binek araç alınacaksa düşük kmli dizel olabilir, ama yüksek kmli ise gerek yok. motoru güçlü, kasayı kolaylıkla taşıyabilen bir araç ise en ideali benzinlidir ama ülkemiz şartlarında benzinliye binmek ekonomik olrak biraz zor.

şimdi kullandığım araba tüplü bundan önceki araçlarımın hepsi dizeldi. Dizel candır canandır diyorum.

ergun833' Alıntı:
Motor olarak problem yok ama, araçların kaporta ve yürür aksamı çabuk deforme oluyor. Malum ülkemizin yolları, araçların yıpranmasına ve araçtan aldığınız keyfin kaçmasına neden oluyor.

Şu dizelin neden daha masraflı olduğunu biri anlatsaya? Benzinlide yağ, yağ filtresi hava filtresi polen filtresi benzin filtresi ve bujiler değişir. benzin filtresi 10 binde değişmese de olur . Dizelde de aynıdır hatta buji yoktur mesela değişecek. Kaç para fark var arada insanları bu kadar korkutacak. Önceki aracım benzinliydi. Şimdiki ise dizel. Ayrıca geçenlerde 100 bini devirdik hayırlısıyla. Şimdi yukarıdaki arkadaşın deyimiyle oldukça masraflı olan motor bakımı nedir biraz anlatırmısınız.
Yıllık 15 bin kullanan pekala dizel almalı neden mi? dizel ile benzinli arasında km de min 15 kuruş farkeder. 15 * 15 bir yılda 2250 tl daha az öder yakıta. Sıfır almış olsa en az 3 sene biner mi evet. 3*2250 den yaklaşık 7 bin eder. Bu da bazı arabalarda dizel benzinli farkı kadar kiminde biraz az biraz fazladır. 3 sene de satacak olsa 45 binde 3 yaşındaki dizel 45 binde 3 yaşındaaki benzinli kadar değer kaybetmez.. Satmadı kullandı. Gittiği her km cebine kardır. Ya turbo sorunu olursa!! Sıfırsa garantisi var. 2. el ise 1 sene benzinli yerine dizele bindiği için 2500 e yakın yakıttan tasarrufumuz vardı. Turbo masrafını karşılar. Şimdi cillop gibi sıfır turbomuz da var. Git gidebildiğin kadar ve her km si benzinliye göre kar...

Şimdi ayrıca Turbo Benzinlilerde çıktı . Bakım ücreti olarak hiç fark kalmadı benzinli ile dizel araçlar arasında. İlk alırken pahalıya alındığını söylüyoruz dizeli ama satarken daha pahalıya sattığımızı düşünmüyoruz. Ayrıca benzinli aracın değer kaybı çoğu zaman daha fazla olacaktır dizele göre. Örnek vermem gerekirse geçen sene zorunluluktan dolayı benzinli Superbimi satmak durumunda kaldım. 6 aylık araçta yaklaşık 9 bin lira zarar durumu oldu. Geçenlerde şimdiki aracım olan Dizel Superbimi satmak istediğimi belirttim aynı kuruma. 1.5 sene oldu aracı alalı 5000 tl lik kayıpla satabiliyorum. Ama satmam orası ayrı :)

hocam dizelde alırken pahalıdır... zor arıza yapar fakat bakımları pahalıdır.. performans olayı da nekadar ekmek okadar köfte ciğerli bir arabaalyım diyorsan yakıttan feragat edeceksin, yok ekonomik olsun diyorsan beygirleri satacaksın... aracı cok kullanıyorsan dizel, az kullanıyorsan benzinli ekonomik olsun diyorsan lpgli...
fizik kuralına göre kayıpsız kazanç yoktur.

rock' Alıntı:
Şu dizelin neden daha masraflı olduğunu biri anlatsaya? Benzinlide yağ, yağ filtresi hava filtresi polen filtresi benzin filtresi ve bujiler değişir. benzin filtresi 10 binde değişmese de olur . Dizelde de aynıdır hatta buji yoktur mesela değişecek. Kaç para fark var arada insanları bu kadar korkutacak. Önceki aracım benzinliydi. Şimdiki ise dizel. Ayrıca geçenlerde 100 bini devirdik hayırlısıyla. Şimdi yukarıdaki arkadaşın deyimiyle oldukça masraflı olan motor bakımı nedir biraz anlatırmısınız.
Yıllık 15 bin kullanan pekala dizel almalı neden mi? dizel ile benzinli arasında km de min 15 kuruş farkeder. 15 * 15 bir yılda 2250 tl daha az öder yakıta. Sıfır almış olsa en az 3 sene biner mi evet. 3*2250 den yaklaşık 7 bin eder. Bu da bazı arabalarda dizel benzinli farkı kadar kiminde biraz az biraz fazladır. 3 sene de satacak olsa 45 binde 3 yaşındaki dizel 45 binde 3 yaşındaaki benzinli kadar değer kaybetmez.. Satmadı kullandı. Gittiği her km cebine kardır. Ya turbo sorunu olursa!! Sıfırsa garantisi var. 2. el ise 1 sene benzinli yerine dizele bindiği için 2500 e yakın yakıttan tasarrufumuz vardı. Turbo masrafını karşılar. Şimdi cillop gibi sıfır turbomuz da var. Git gidebildiğin kadar ve her km si benzinliye göre kar...

Hocam o kadar güzel anlatmış ki... :alkis:
Satmak için değil kullanmak için alıyorsan dizel en iyisi...

Dizellerin sürüş keyfi konfordan değil ucuz yakıttan
Benzinli araçlar zor toparlanıyor diyen hangi benzinli aracı kullanmış merak ettim. LPG takılı olmasın...
Eşdeğer silindirli benzinli ve dizel motorlarda benzinli her zaman fark atar, ama cepte yakar...
Araç alırken vergiyede dikkat etmekte fayda var, dizel olsun derken 1.9 alıp vergiden bayılmamak gerek...

*Vendetta*' Alıntı:
rock' Alıntı:

Hocam o kadar güzel anlatmış ki... :alkis:
Satmak için değil kullanmak için alıyorsan dizel en iyisi...

Sıfır alırken mantıklı duruyor, ama 100000 km üzerindeki bir dizel motorun elinde kalma olasılığı var dikkat etmek lazım, almadan önce nasıl kullanıldığı iyi bilinmeli, dizel motoru düzgün kullanıp bakımları zamanında yapıldıysa o da sorun olmaz ama bir dizel motor elinizde kalırsa çok masraflı olur.

LPG pek çok motor da ve markada sorun çıkarma potansiyeline sahiptir ha alıp 10 -15 yıldır 200 bin kmdir sorunsuz binebilenler de mevcuttur ama sıknıt yaşayanda azımsanmayacak ölçüdedir..ancak Dizel de de üst devirler çeviremiyorsun benzinlinin ataklığını - çevikliğini bulamıyorsun şahsi fikrim; 1 haftalık bir dizel tecrübem oldu oradan biliyorum..Benim araştırmalarım sonucunda orta sınıf sedanlarda LPG ye en uyumlu motora sahip araç honda civicler gibi gözüküyor;hatta fabrika çıkışı BRC ile anlaşmalı dönüşümü halen devam ettiriyorlar;biraz elim bollanırsa hedefim LPG + Honda Civic...

Re: Ynt: Neden Dizel, Neden Benzin/LPG ?

5. Dizel aracım. Benzinlide kullandim. Dizeli tek geçerim.
Ayrıca bakımlarının da benzinliye göre masraflı olduğu palavra.

dizel teknolojisi oldukça gelişti. bakım masrafları benzinli araçlarla aynı. 100.000 den sonra çok problem çıkarır diyenlere inanmayın. bakımları zamanında yapıldıktan sonra hiçbişey olmaz. 800.000 de motor yaptıran taksici biliyorum. aracı dizel Albea. yıllık 15.000 i geçmeyeceksen benzinli, geçeceksen dizel derim.

3 ay önce benzinli otomatik polo aldım, ayda max 500-600 km yaptığım için daha fazla verip dizel almayı düşünmedim. ilerde kmmiz artacak olursa ya lpg takarım yada satıp dizel alırım. benim nedenim az km yapmam, ne torkla ne atiklikle işim olur yürüsün istediğim yere konforlu götürsün yeter :))

rock' Alıntı:

aynen katılıyorum.
daha önce benzinli, düz lpg li, sıralı lpg kullandım şimdi turbo dizel kullanıyorum. bundan sonra lpg li araç almam neredeyse imkansız. torku yüksek bi dizel kullanan birinin tekrar lpg li araca binmesi güç bakımından attan inip eşşeğe binmeye benziyor.
çokta övmek istemiyorum benzin lpg tutkunu arkadaşların ön yargışarını kırıp onları dizel araba sahibi yaparsak mazota talep artar haliyle fiyatıda yükselir :)
bide lpg de tank küçükse her 300-400 km de istasyona girmek gerekiyor, belki benim gibi sürekli farklı istasyona girmeyi sevmeyenler vardır! mazotu fulleyip tatile çıkıyorum 1200 km ye yakın yol yapıyorum yine memlekette mazot alıyorum :+1:

BBNET
Geri