NEden böyle bi imajımız var?

Kodla Büyü

burock_26

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Forumda bi arkadaş maraşta görev yapanlar başlığında demiş ki (bu kişi sınıf öğretmeni ve meslek lisesine atandı)
Meslek Liselerinde teknik eğitim mezunu olmayan kişiler teknik alan derslerine giremezler. Var olan seçmeli bilgisayar dersleri için bakanlığın hangi mevzuatına ters ki siz hak aramaya çıktınız. Alan şefi olan arkadaşım durumu bilip bilmeden atmışsın. İdari mahkemeye götürün, bir bildiğiniz varsa. Birileri de yok 1,5 ay geçmeden liseye nasıl gidiyor demiş. Norm fazlası olan birisi istek hakkı doğduysa puanı da yetiyorsa gider. Allah'tan başkasının da yardımına ve torpiline ihtiyacım yok. Siz norm fazlası olduğunuzda aynı ekran sizde de açıktı. Sizde tercih yapabilirdiniz. İnternet kafeci arkadaşınızın sizlerden daha iyi bilgisayarcı olduğu bir gerçek, ama ne yazık ki öğretmen olamıyorlar. Keşke Bakanlık alan derslerini de dışarıdan uzmanlara havale etse, İşini iyi yapan kişilere... Masasının üstünde ölmüş hamam böceğiyle bt laboratuvarında yaşayabilen BT'cilere bırakmasa bazı şeyleri bence daha iyi olacak. Ayrıca burada kendi hakkını arayamayanlar, başkalarına akıl satıyor. Gaza gelen birileri de ahkam kesiyor. İşini iyi yapan tüm arkadaşlara selamlar..
Şimdi burda bizlerin iş yapmayan hamam böcekli masalarda oturan şahıslar olduğumuz anlatılıyor işini yapan bazılarımız da varmış
Sizce neden böyle bi imaj var diğer öğretmenlerin gözünde çalışmıyormuşuz gibi bi hava doğuyor ve ben bundan nefret ediyorum işimizi mi ciddiye almıyoruz yoksa kendimizi mi ? Bu laflar canımı sıktı doğrusu bunları hakkettiğimizi düşünmüyorum Üni.de en havalı bölümlerden biriydik malesef şimdi böyleyiz :(

Çünkü başarı ve önem sınav ile ölçülüyor. Dersimiz sınavda çıkmıyor notu yok. İdareciler fosil BT'den anlamıyorlar. Peki bize hakkettiğimiz değeri kim verecek cevap veriyorum hiç kimse. Buradaki arkadaşında farklı düşünmesini beklemek yanlış olur. Ki artık kendisi de BT öğretmeni. Bir saçmalıktan atanıp böyle yorumlar yapabiliyor.

hocam bu bt alanından mezun olmayıpta bize sallayanların öne sürdükleri gerekçe ben bilgisayarı çok iyi biliyorum gerekçesidir. Düşün öğretmen olmuş dışarıdan internet kafeci gelsin anlatsın diyor :) Sözün özü bu bt alanından mezun olmayan ama bizim işimizi yapmaya pek meraklı bu arkadaşların yarası büyük, ondan böyle konuşuyorlar.

böyle durumlarda ben, 2 yıl daha okusaydın da bt.ci olsaydın diyorum :)

bizim branşı gereksiz görüp vicdansızca eleştirenlere aynı tavırla karşılık verince fara tutulmuş tavşan gibi kalıyorlar. mesela:
-senin bildiğin kadar benim unuttuğum var.
-ben öss ye hazırlanırken sen atari salonlarında geziyordun.
-öss de aldığım puanı ikiye bölsem ikisi de senin branşı kazanır.
-benim bu okulda kimseye ihtiyacım yok ama herkesin en az bir kere bana işi düşer.
-herkes kendi işine baksın
-demekk ki benim boş oturmam senin derse girmenden daha kıymetli (boş oturup ekders aldığımı idda edenlere bunu söylüyorum)
-vs...
kendinizi ezdirmeyin arkadaşlar, hiçbir lafın altında kalmayın. bir anda ne kadar rahatladığınızı göreceksiniz.

bunu söyleyenin alnını karışalarım. benim öss ye girdiğim sene yani 2003 te diş hekimliğiyle nerdeyse aramızda 2-3 puan vardı sadece matematikçilerin puanları bizimkiyle eşit yada 1bir kaç puan fark vardı millet kpss lerde 55-60 atanırken biz 91 puanla atandık çalışmayan öğretmenlere bak :D bunların hepsi ÇALIŞMADAN OLDU arkadaşlar.

gezegen10' Alıntı:

bunu söyleyenin alnını karışalarım. benim öss ye girdiğim sene yani 2003 te diş hekimliğiyle nerdeyse aramızda 2-3 puan vardı sadece matematikçilerin puanları bizimkiyle eşit yada 1bir kaç puan fark vardı millet kpss lerde 55-60 atanırken biz 91 puanla atandık çalışmayan öğretmenlere bak :D bunların hepsi ÇALIŞMADAN OLDU arkadaşlar.
onu ben söylüyorum. benim mi alnımı karışlayacaksın?

burock_26' Alıntı:
Forumda bi arkadaş maraşta görev yapanlar başlığında demiş ki (bu kişi sınıf öğretmeni ve meslek lisesine atandı)
Meslek Liselerinde teknik eğitim mezunu olmayan kişiler teknik alan derslerine giremezler. Var olan seçmeli bilgisayar dersleri için bakanlığın hangi mevzuatına ters ki siz hak aramaya çıktınız. Alan şefi olan arkadaşım durumu bilip bilmeden atmışsın. İdari mahkemeye götürün, bir bildiğiniz varsa. Birileri de yok 1,5 ay geçmeden liseye nasıl gidiyor demiş. Norm fazlası olan birisi istek hakkı doğduysa puanı da yetiyorsa gider. Allah'tan başkasının da yardımına ve torpiline ihtiyacım yok. Siz norm fazlası olduğunuzda aynı ekran sizde de açıktı. Sizde tercih yapabilirdiniz. İnternet kafeci arkadaşınızın sizlerden daha iyi bilgisayarcı olduğu bir gerçek, ama ne yazık ki öğretmen olamıyorlar. Keşke Bakanlık alan derslerini de dışarıdan uzmanlara havale etse, İşini iyi yapan kişilere... Masasının üstünde ölmüş hamam böceğiyle bt laboratuvarında yaşayabilen BT'cilere bırakmasa bazı şeyleri bence daha iyi olacak. Ayrıca burada kendi hakkını arayamayanlar, başkalarına akıl satıyor. Gaza gelen birileri de ahkam kesiyor. İşini iyi yapan tüm arkadaşlara selamlar..
Şimdi burda bizlerin iş yapmayan hamam böcekli masalarda oturan şahıslar olduğumuz anlatılıyor işini yapan bazılarımız da varmış
Sizce neden böyle bi imaj var diğer öğretmenlerin gözünde çalışmıyormuşuz gibi bi hava doğuyor ve ben bundan nefret ediyorum işimizi mi ciddiye almıyoruz yoksa kendimizi mi ? Bu laflar canımı sıktı doğrusu bunları hakkettiğimizi düşünmüyorum Üni.de en havalı bölümlerden biriydik malesef şimdi böyleyiz :(

İşin garip tarafı bize bu lafları söyleyen eski K.maraş BT il koordinatörlerinden BİLİR hocam(bizi seven yok galiba, yada kıskanıyorlar...)

Bu cümleleri kuran şahıs birde il kordinatörüymüş, sandığımdan daha vahimmiş durumumuz.

denizlerb' Alıntı:
bizim branşı gereksiz görüp vicdansızca eleştirenlere aynı tavırla karşılık verince fara tutulmuş tavşan gibi kalıyorlar. mesela:
-senin bildiğin kadar benim unuttuğum var.
-ben öss ye hazırlanırken sen atari salonlarında geziyordun.
-benim bu okulda kimseye ihtiyacım yok ama herkesin en az bir kere bana işi düşer.
-herkes kendi işine baksın
-demekk ki benim boş oturmam senin derse girmenden daha kıymetli (boş oturup ekders aldığımı idda edenlere bunu söylüyorum)
-vs...
kendinizi ezdirmeyin arkadaşlar, hiçbir lafın altında kalmayın. bir anda ne kadar rahatladığınızı göreceksiniz.

harikasin hocam :)

bi defol git diyemedin mi hocam (uygun deyimi ahlak kuralları gereği kullanamıyorum. yakın olanı aldım)

demekk ki benim boş oturmam senin derse girmenden daha kıymetli

süpermiş...
diğerleri de güzel ama bu üstteki harika.

yalnız ağır laflar (tabi anlayana...)
ama denk geldimi lafı gediğini oturtmak gerek o anlamda süper

Başlığı görüp "akıllı tahta imajı" diye gelen kaç kişiyiz :)

Neyse, sizin bahsettiğiniz konuda ise, hep şu hikayeyi anlatırım:

Bir gün bir fabrikada arıza olmuş ve tüm işler durmuş. Arıza giderilene kadar geçen sürede fabrika inanılmaz zarar ediyor.. Tamirci gelmiş, makineyi incelemiş.. Sadece bir parçaya çekiçle vurmuş ve makine çalışmaya başlamış.. Adamlar binbir teşekkür etmiş ve "Borcumuz ne kadar" diye sormuş.. "1000 dolar" demiş tamirci.. İtiraz etmişler: "Bu ne ya, altı üstü bi çekiç vurdun. Yaptığın işin faturasını istiyoruz biz".. Tamam demiş adam ve faturayı yollamış.. Faturada şöyle yazıyormuş "Çekici vurmanın bedeli 1 dolar.. Çekici nereye vuracağını bilme 999 dolar"

Ki bizim okullarda yaptığımız bir çekiç vurmaktan çok daha fazlası.. Sabahtan akşama kadar okulun işleriyle uğraşıp bi yarım saat öğretmenler odasında dinlenirken "Siz bilgisayarcılar da çok rahatsınız, bütün gün oturuyorsunuz" diyen birine denk geldiğim günü hatırlarım.. Artık sallamıyorum, siz de sallamayın..

izci85' Alıntı:
Başlığı görüp "akıllı tahta imajı" diye gelen kaç kişiyiz :)

Neyse, sizin bahsettiğiniz konuda ise, hep şu hikayeyi anlatırım:

Bir gün bir fabrikada arıza olmuş ve tüm işler durmuş. Arıza giderilene kadar geçen sürede fabrika inanılmaz zarar ediyor.. Tamirci gelmiş, makineyi incelemiş.. Sadece bir parçaya çekiçle vurmuş ve makine çalışmaya başlamış.. Adamlar binbir teşekkür etmiş ve "Borcumuz ne kadar" diye sormuş.. "1000 dolar" demiş tamirci.. İtiraz etmişler: "Bu ne ya, altı üstü bi çekiç vurdun. Yaptığın işin faturasını istiyoruz biz".. Tamam demiş adam ve faturayı yollamış.. Faturada şöyle yazıyormuş "Çekici vurmanın bedeli 1 dolar.. Çekici nereye vuracağını bilme 999 dolar"

Ki bizim okullarda yaptığımız bir çekiç vurmaktan çok daha fazlası.. Sabahtan akşama kadar okulun işleriyle uğraşıp bi yarım saat öğretmenler odasında dinlenirken "Siz bilgisayarcılar da çok rahatsınız, bütün gün oturuyorsunuz" diyen birine denk geldiğimi günü hatırlarım.. Artık sallamıyorum, siz de sallamayın..

Keşke tavsiyenize uyabilsek. Düşünmeden, içimize atmadan durabilsek, üzülmesek, içerlemesek. Ama insanız işte hocam. Gönlümüz kalıyor ister istemez. Gururumuz inciniyor. Yine de sabrediyorsunuz işte. Tartışmak istiyorum ama tartışacağım kişilere bakıyorum, tartışacağım şeye bakıyorum. Üç günlük dünya diyorum, ölümlü dünya diyorum. Kalbimi kıranların kalbini kırmayım diyorum.

ya ben bir şey anlamadım. konuyu açan adam ne demeye çalışmış. bt öğretmenleri yatıyor onların yerine sınıfçı olan bt öğretmenleri mi çalışıyor. bu zihniyet daha önce ziraat mühendislerini öğretmen olarak atadı." bunlarda o zaman internet kafecileri bt öğretmeni olarak atasınlar."
Tırnak içerisindeki önerimi yetkililer ciddiye almasın şakadır.
Ciddiye alıp kafecileri atmasınlar bt öğretmeni olarak.
haaa bir öneri daha liseyi bitiren her insan o zaman sınıf öğretmeni olarak çalışabilir.geçmişteki gibi.

BBNET
Geri