NComputing Kullanan var mı? Yardım lazım

Kodla Büyü

ucamus

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,502
Görevlendirildiğim okulda NComputing sistemi ile kurulan bir lab var.Fakat sistemsel sıkıntıdan dolayı server a format atacağım fakat sonraki kurulumlar nasıl olacak en ufak bir bilgim yok? Bu sistemi kullananların yardımına ihtiyacım var.Kısa bir bilgilendirme yaparsanız yada format sonrası için bilgilendirme yaparsanız sevinirim
 
sistemi tekrar kurmak çok zor hocam formattan sonra kuracağınız program ücretli olabilir; servere ikiye bölerseniz performans iyileşiyor
 
hocam telefonunuzdan v space kullanımı diye videolarda aratın.orda bazı bilgilendirmeler var
 
yıllar önce görevlendirme gittiğim okulun birinde vardı. makinanın birine temiz kurulumdan sonra bütüüüüüün güncelleştirmeleri yaptıktan sonra sanırım izmir di telle bağlanmıştık.uzaktan erişimle bişiler yapmışları. bağlantılar köprüleniyordu filan. ama çok anlamamıştım. zaten sonrada karşıma çıkmadı. bi sürü ekran tek kasaya bağlı değilmi
 
Bizim okulda L300 modeli kullanan 2 lab var. Kurulum aslında basit. Sizdeki zaten kurulu olduğu için öncelikle öğrenci cihazlarındaki kullanıcı adları ve şifreleri öğrenmelisiniz. Ben şu şekilde yaptım. Ogrenci-01, Ogrenci-02, .... Şifreleride hepsinin aynı yaptım. Örneğin 123456. Bu bilgiler öğrenci cihazlarında girilmiş durumda, hepsinin ayrı bir kullanıcı adı ve şifresi var. AutoLogin ayarlı. Öğrenci makineyi açtığında servera otomatik bağlanır. Siz öncelikle bu kullanıcı adlarını ve şifrelerini her cihazı tek tek açarak bulun. Eğer giriş yapamıyorsanız, ilk kuran kişi tarafından şifre koruma konulmuşsa resetleyip sıfırdan tek tek siz girmelisiniz. Şu andaki serverı açıp. kullanıcılar bölümünden tüm kullanıcıları da görebilirsiniz.

Yukarıdaki aşama bittikten sonra server makineye vspace kurun. Server makinede Ogrenci-01, Ogrenci-02... kullanıcı hesaplarını oluşturun. Şifrelerini daha önce not aldığınız gibi verin. Buradaki hesaplar ile L300 cihazlardaki hesaplar birbirini tutmalı. Son olarak her kullanıcıya "Remote Desktop User" hakkı verin. Yani kullanıcıları "Remote Desktop User" grubuna ekleyin. Herşey yolunda giderse bağlantı kurulacaktır.

Şu hatalar çıkabilir.
-Cihazdaki server adı ile sizin kuracağınız serverin adı farklı olursa bağlanmayabilir. Cihazlara girip bağalanacak serverı seçmeniz gerekebilir.
-Cihazlardaki ip ayarını kontrol etmeniz gerekebilir. İp DHCP tarafından veriliyorsa genelde problem çıkmaz.Eğer çıkarsa her cihaza manuel ip adresi vermelisiniz.
-Vspace setup dosyasını kurmaya çalışırken hata alabikirsiniz. .ben Cmd ekranında bir satır kod yazarak setup çalıştırabilmiştim. (Şu an tam hatırlamıyorum.) Bu dediğim eski setup idi, belki yenisinde bu sorunu düzeltmişlerdir.
-Cihazlardaki firmware ile sizin kuracağınız son vspace sürümü birbirini tutmayabilir. Hepsinin aynı sürüm olmasında fayda var. Hepsini son sürüme güncelleyebilirsiniz.

Son olarak Netsupport kurarsınız. Klavye, Paket programlar v.s. dersleri için kullanbilecek bir sistemdir.

Kolay gelsin.
 
yardımcı olabiliriz hocam nasıl bir yardım istiyorsunuz ona göre elimizden geleni yaparız.
 
Terminallere sabit ip verecekseniz. Sırayla vermeniz unutmamanız açısından önemli. Serverın aldığı ipye bakın ve devamını getirin. Serverin ipsinide aldığı otomatik ipyi elle tanımlayın. Vspace kurulumu diye aratırsanız geri kalanı halledebilirsiniz diye düşünüyorum.
 
sisteme format attık, ne lisans kaldı ne kullanım, para istiyorlar, ve her sene tekrar istiyorlar, resmen tuzak bu sistem, dolandırıcılık, sınıfı kullanamıyoruz.
 
hocam bu sistemi bende kullanıyorum. eğer bağlantı sağlayan cihazlarınız 2015 öncesi üretim ise cihaz başı ücret istiyorlar.
onun dışında sistem kurulumu kolay. ana makinede vspace programını kuracaksınız. Program kurarken güvenlik duvarı kapalı olsun ve pc nin güncelleştirmelerinin tam olduğuna emin olun. Ardından ana makinede cihaz sayısı kadar kullanıcı oluşturun. yerel kullanıcı ve gruplardan. her kullanıcı için şifre belirleyin şifresiz olmuyor. Daha sonra bu kullanıcıları gruplar kısmında remote desktop users grubuna üye yapmalısınız. bu işlemin ardından ana makineyi yeniden başlatın cihazlar aynı yerel ağda ise açılışta ana makinenizi göreceklerdir. oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifreleri girerek kullanmaya başlayabilirler.
 
Geri
Üst