Nasıl Oldu Anlamadım!

Kodla Büyü

ti_esti_to

Site Gezgini
Bugün 23 nisan provaları yapılırken bir öğrenci geldi,

- Hocam konferans salonunda bilgisayar çalışmıyor. Öğretmenimiz sizi çağırdı. dedi.
Hemen indim aşağıya. Baktım ki bilgisayarın monitörü açılmamış. Monitörü açtım bir şarkı açtım ve ses sisteminden inanılmaz bet bir ses çıkıyor. Allah Allah diye düşündüm. Ben bunu en son perşembe günü ayarlamıştım ve gayet net çıkıyordu ses dedim kendi kendime. Neyin nasıl olduğunu, kim tarafından oynandığını bilememek bazen ağrıma gidiyor ve ben ara sıra kendi kendime konuşup olayları yorumlamaya başlıyorum. Acaba öğretmen arkadaşlar ardımdan zalım planlar mı yapıyorlardı. Neyse dedim ben bu oyunu da bozarım. Sesi net bir hale getirdim ve provayı izlemeye koyuldum. Gerçekten yetenekli öğrencilerimiz var. Neşeyle hünerlerini sergileyecekleri 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı bekliyorlar. Çocuk olmak vardı dedim içimden. Dert tasa olmadan yaşamak vardı dedim. Dedim ve daha fazla entelektüelliğe yer bırakmamak için içimdeki çocuğu derhal oyun oynaması için çimlere gönderdim.

Çocuklar oyunlarını sergiler, öğretmenleri onlara yol gösterir, veliler güzelce izlerlerken ben bilgisayarın başında sıradaki şarkıyı açmayı bekliyordum. Gerçekten ilginç bir andı. Koskoca adamım ama bilgisayardan şarkı açmak görevini bana veriyorlardı. Bizim bir arkadaş bir vakitler hep beyin gerektirmeyen işleri bana veriyorlar zoruma gidiyor diyordu. Tam olarak o andaydım.

Programın sunucusu öğrenciler sıradaki sınıfı çağırırlarken, öğretmenim katibim şarkısını çalabilir misiniz? dedi öğretmenleri. Çalabilirdim tabi ki. Sonuçta şarkıya çift tıklayınca açılıyordu. O an kendi kendime dedim ki; "Oğlum sen öss'de matematikten 3 yanlış yapmıştın. Ne ara böyle bir duruma geldin? Hangi şarkı açmak gibi bir görevi sana verdiler de ayaküstü sahiplendin?" diye kendi kendime düşünürken "Hocam katibim'i açacaktınız?" dedi öğretmen arkadaş.

- Hocam açmaya açarım da ben ÖSS'de Matematikten 3 yanlış yapmıştım. Nasıl Oldu Anlamadım! dedim.

- Bana mı dediniz hocam? dedi.

- http://www.youtube.com/watch?v=SymcEAeYGOw geldi hocam geldi. dedim.

- 3 yanlış yapmıştım lan! (İç ses)

evet maalesef o çabalarımız emeklerimiz boşa gitti hocam kendimizi üzmemek için düşünmeyin boşverin sağlığımızın kıymetini bilip günün anın tadını çıkarmak lazım yoksa üzülmekten insan kendine zarar veriyor

bende 4 yanlış yapmıştım matematikten, keşke bir kaç yanlış daha yapsaymışım, biraz ücra yerlerde de olsa bir mühendisliğe giderdim :shock:

valla çoğumuz öyle geldik bu bölüme üzücü bi durum gerçekten :shock:

Hocam bilişim öğretmenliğine kazanmış herkes çok yüksek netlerle kazandık össyi ben de çok iyi bir derece yapmıştım. Gittiğim dershane 2 ay bizim reklamımızı yapmıştı. Aile gurur duyuyordu. Eminim diğer arkadaşlar da öyle. Ama durum böyle :sleep:

benimde 2 yanlış vardı.. 6 yanlışta fen kısımda toplam sayısalda 8 yanlış vardı..biraz zorlasam tıp olacaktı .. şimdiki aklım olsa kesin mühendislik tabiki

Sayılsalcı olmak ile en büyük hatayı yapmışız hocam.

Sayısalcılık zekadır. Benden iki, hatta üç gömlek daha az zeki adamlar bugün hakim, savcı, kaymakam, bakan, başbakan...

Sayısalcı öğrenciler hep harcanmıştır. Hele bir de meslek liseliyse.

Bundan sonra böyle olmayacak İnşallah. Ama olan bize oldu.

Bölümümüz %95 meslek lisesinden geliyordu, tek girebileceğimiz yer bu bölümlerdi. İlk 1000'e girmiş adamlar vardı bizim bölümde...

Lisede okurken, daha katsayı kısıtlaması gelmeden önce mühendislik okuyup, formasyon alıp(o zaman formasyonun ne olduğunu da bilmiyordum da) öğretmen olmakdı İDEAL(?)im... İdeale bak be. Böyle romantik, fantastik takılıyorduk. Şimdi ise...

Hocam birde 45-50 yaşlarındasın elinde tornavida kucağında kasa kendini hayal et bakalım. :sleep: :wink:

Geçen ilçeye çağırdılar beni bi kasada sorun varmış. tabi ben elimde tornavida üstüm toz olmuş. Çay söylemişler sağolsunlar Çaycı bana nedese beğenirsin.
kolay gelsin sen tamircimisin :?

Benim de bir felsefe sorusu kaderimi değiştirdi. Sınavın son saniyelerinde işaretlediğim ve doğru çıkan felsefe sorusunu yanlış yapsaydım matematik öğretmenliğini kazanacaktım. Milet doğru yapsaydım der biz 1 puan az alsaydık diyoruz. Alt tercihim matematikti ve o soruyu yapmasaydım bir alt tercihim olan matematik öğretmenliğine yerleşecektim. Bazen diyorum insanın hayatı ne kadar ince iplere bağlı. Sınav sonucunun açıklanacağı akşam Allahım ne olur Bilgisayar öğretmenliği olsun diye dua etmiştim sabaha kadar. Dualarım kabul olmasaydı keşke. Ama herşeyde vardır bir hayır diyorum. Hayırlısı böyleymiş napalım

Ben 2 yanlış yapmıştım,bana da hani benim recebim nasip olmuştu geçen bayramda,seni anlayabiliyorum.

Bir de toplu resim çekinirken bilgisayar öğretmeni nerde derler bazen. Sanki normal hayatta resim çekemiyorlar. Kendilerine yakıştıramadıkları için bizi öne sürüyorlar. Offf Offff

Hocam var ya herkesinki gibi gayet yoğun bir günün ardından gülümsememe sebep oldunuz, iyi ki varsınız :) konuyu açan ve yorum yapan herkese teşekkürler :)
özellikle de pasific :)

Ben matematikten yanlış yapmamıştım :( ama asıl matematiksel yanlışı tercihlerde yapmışız anlaşılan. O gün geleceğin mesleği diye bakarken bu bölüme,Türkiye de MEB'in (amaçtan standart) sapmasını yanlış hesaplamışız hep birlikte..

pkcn25' Alıntı:
Ben matematikten yanlış yapmamıştım :( ama asıl matematiksel yanlışı tercihlerde yapmışız anlaşılan. O gün geleceğin mesleği diye bakarken bu bölüme,Türkiye de MEB'in (amaçtan standart) sapmasını yanlış hesaplamışız hep birlikte..
Ben de matematiği fulleyenlerdenim... Kalem kullanmadan soru çözerdim neydi o günler... Resmen harcandım ama geçti artık benden...

pkcn25' Alıntı:
ama asıl matematiksel yanlışı tercihlerde yapmışız anlaşılan. O gün geleceğin mesleği diye bakarken bu bölüme,Türkiye de MEB'in (amaçtan standart) sapmasını yanlış hesaplamışız hep birlikte..
+1 :(

mslk' Alıntı:
Bugün 23 nisan provaları yapılırken bir öğrenci geldi,

- Hocam konferans salonunda bilgisayar çalışmıyor. Öğretmenimiz sizi çağırdı. dedi.
Hemen indim aşağıya. Baktım ki bilgisayarın monitörü açılmamış. Monitörü açtım bir şarkı açtım ve ses sisteminden inanılmaz bet bir ses çıkıyor. Allah Allah diye düşündüm. Ben bunu en son perşembe günü ayarlamıştım ve gayet net çıkıyordu ses dedim kendi kendime. Neyin nasıl olduğunu, kim tarafından oynandığını bilememek bazen ağrıma gidiyor ve ben ara sıra kendi kendime konuşup olayları yorumlamaya başlıyorum. Acaba öğretmen arkadaşlar ardımdan zalım planlar mı yapıyorlardı. Neyse dedim ben bu oyunu da bozarım. Sesi net bir hale getirdim ve provayı izlemeye koyuldum. Gerçekten yetenekli öğrencilerimiz var. Neşeyle hünerlerini sergileyecekleri 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı bekliyorlar. Çocuk olmak vardı dedim içimden. Dert tasa olmadan yaşamak vardı dedim. Dedim ve daha fazla entelektüelliğe yer bırakmamak için içimdeki çocuğu derhal oyun oynaması için çimlere gönderdim.

Çocuklar oyunlarını sergiler, öğretmenleri onlara yol gösterir, veliler güzelce izlerlerken ben bilgisayarın başında sıradaki şarkıyı açmayı bekliyordum. Gerçekten ilginç bir andı. Koskoca adamım ama bilgisayardan şarkı açmak görevini bana veriyorlardı. Bizim bir arkadaş bir vakitler hep beyin gerektirmeyen işleri bana veriyorlar zoruma gidiyor diyordu. Tam olarak o andaydım.

Programın sunucusu öğrenciler sıradaki sınıfı çağırırlarken, öğretmenim katibim şarkısını çalabilir misiniz? dedi öğretmenleri. Çalabilirdim tabi ki. Sonuçta şarkıya çift tıklayınca açılıyordu. O an kendi kendime dedim ki; "Oğlum sen öss'de matematikten 3 yanlış yapmıştın. Ne ara böyle bir duruma geldin? Hangi şarkı açmak gibi bir görevi sana verdiler de ayaküstü sahiplendin?" diye kendi kendime düşünürken "Hocam katibim'i açacaktınız?" dedi öğretmen arkadaş.

- Hocam açmaya açarım da ben ÖSS'de Matematikten 3 yanlış yapmıştım. Nasıl Oldu Anlamadım! dedim.

- Bana mı dediniz hocam? dedi.

- http://www.youtube.com/watch?v=SymcEAeYGOw geldi hocam geldi. dedim.

- 3 yanlış yapmıştım lan! (İç ses)
Sen benim iç sesim olmalısın. Ne de güzel dile getirmişsin.

BBNET
Geri