NİMET ÇUBUKÇU:Ders Saatleri Kısalmalı...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
DERS SAATİ KISA İSE BAŞARI DAHA YÜKSEK

Ders saatlerine de değinen Çuçukçu, Türkiye'nin, dünyanın en uzun ders saatlerine sahip ülkelerden biri olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Ders saati en kısa ülkelerde, başarı daha yüksek. Ben derslerin uzun, ders aralığının kısa olmasını doğru bulmuyorum. Öğrenmeyi zorlaştırıyor. Biz okulların, çocukların yaşam alanına dönüştürecek, mutlu olacakları, hastayken özleyecekleri mekanlar olmasını hedefliyoruz. Ben bu nesilden çok umutluyum.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25170855/

Hukukçudan milli eğitim bakanı yaparsan her şeyi göze almalısın. Her an herşey değişebilir.

sayın bakanımızın umduğunu bulacağına hiç şüphem yok(!)
okul, öğrenciler için hoşça vakit geçirilen ve fakat hiç eğitilemeyen ve tabiki de öğretilemeyen bir yer olmaya doğru gidiyor
öğrencilerimiz eğitilemediği için eğlenirlerken başkalarına zarar vermekten, kazanırken başkalarının hakkını gözeten olmaktan çoook uzağa doğru ilerliyor.
yeni nesil eğitiliyor diyen bana, hırsızlıkların, gaspların, tecavüzlerin, hortumların, sahtekarların, ayrılıkçıların vs. neden her geçen gün arttığını bir anlatabilir mi?

tabi umutlusun gelecekte istediğiniz gibi düşünmeyen eleştirmeyen bir şey bilmeyen magazinci bir toplum yetiştiriyorsunuz.. bizleride oyuna alet ediyorsunuz.

tam nimet çubukçuyu yakışan söylemler
bakalım eğitim uzmanı bakanımız başka hangi süper fikirlerle gelecek??

Çocuklar eğer okullarında bilişim teknolojileri dersi alıyorlarsa mutlu oluyorlar. Eğer çocukların okulda mutlu olması hedefse ders süresinin kısaltılmasına gelmeden ilk önce BT dersleri ile ilgili problem halledilebilir.

Hemen yarın kısaltacağım ders saatlerini!
Yahu bakan kendisi değil mi? Milli eğitimin başı?
Dert yanacağına icraat yapsın.

valla ben sayın bakanımızın geldiğinden beridir ne yaptığını anlayamadım.

ders aralığının kısa olmasını doğru bulmuyormuş gelde nöbeti kendin tut yada güvenlikçi tut.. :x

eğitimimizde bu adam gibi delik deşik olmuş durumda.

delik_desik.jpg

inanakyol' Alıntı:
Çocuklar eğer okullarında bilişim teknolojileri dersi alıyorlarsa mutlu oluyorlar. Eğer çocukların okulda mutlu olması hedefse ders süresinin kısaltılmasına gelmeden ilk önce BT dersleri ile ilgili problem halledilebilir.
evt bt varsa mutlu oluyorlar.. hatta internet olmasa dahi... bt dersleri iki saat olsun..

bu konu hakkında ben de hemfikirim. ders saatleri ortalama 30 dk olsa ve 10 ar dakika ara verilse bence de daha verimli olur. Çünkü bildiğime göre ortalama 20 dk sonra dikkat dağılıyor.

bt derslerine gelince elbette en az 2 ders saati olmalı, bu ayrı bir konu. yani toplam 60 dakika yeterli.

az önce Abbas beye bir teşekkür maili yolladım. Arkasında olduğumuzu gördükçe daha da sevinecek ve bu konu hakkında daha fazla özen gösterecektir.

ders süresi kısalırsa belki günlük ders saati sayısı artar... :idea:

E o zaman hangi dersin saati arttırılacak.... Tabi ki bilgisayar :o

Bardağın dolu tarafı olsa gerek.... :oops:

eğitimi bitirdi haberi yok...
lise son öğrencisi dört işlem bilmiyor Nimet Hanım(!) öyle oturduğun yerden ahkam kesmekle olmuyor bu işler

önce sen git de öğretmenler mutlu olsun.öğretmenler mutlu olunca öğrenciler otomatikman mutlu olur zaten

en güzeli uzaktan eğitim diyecekler yakında okula gerek yok müdürdür , öğretmenlerdir, öğrencilerdir hep masraf MEB için ;=)

Bu iş Çelik -Çubuk işine döndü. malesef durum bu Nimet çubukçu bir şeyler yapmak istiyorsa ama yep yanlış yerden başlıyorlar hüseyin çelikle nimet çubukçuyu bu ülkede özenle arasanız zor bulursunuz. Peki Neden bir eğitimci bakan olmadı da hukuçu eğitimin başına getirdiler eğitimi yap boz tahtasına çevirdiler bu kadar basit mi? yazıklar olsun bu çocuklar üzerinden ellerini çeksinler bir şey yapamıyorsunuz bırakın dağınık kalsın

Amcam zamanına göre uzuuuun okul hayatından sonra okulu bırakıp Almanyaya dedemin yanına çalışmak üzere gider... Dedem haberlerde çıkan Milli eğitim bakanını da gösterip nasihat etmektedir;
-oğlum okusaydın bakan olsaydın, sende bu işlerle uğraşsaydın vs..
amcam cevap verir;
-bakan makan olsam ilk önce okulları kapatırdım...

Bakanla aynı zihniyetteydi sanırım :)

cancoban' Alıntı:
sayın bakanımızın umduğunu bulacağına hiç şüphem yok(!)
okul, öğrenciler için hoşça vakit geçirilen ve fakat hiç eğitilemeyen ve tabiki de öğretilemeyen bir yer olmaya doğru gidiyor
öğrencilerimiz eğitilemediği için eğlenirlerken başkalarına zarar vermekten, kazanırken başkalarının hakkını gözeten olmaktan çoook uzağa doğru ilerliyor.
yeni nesil eğitiliyor diyen bana, hırsızlıkların, gaspların, tecavüzlerin, hortumların, sahtekarların, ayrılıkçıların vs. neden her geçen gün arttığını bir anlatabilir mi?

Çok doğru diyorsun hocam. Eğitim sistemi günden güne daha boş insanları hayata bırakıyor.

"Ders saati en kısa ülkelerde, başarı daha yüksek. Ben derslerin uzun, ders aralığının kısa olmasını doğru bulmuyorum. Öğrenmeyi zorlaştırıyor. Biz okulların, çocukların yaşam alanına dönüştürecek, mutlu olacakları, hastayken özleyecekleri mekanlar olmasını hedefliyoruz. Ben bu nesilden çok umutluyum.

Bu yıl formatörlük nedeni ile nöbetten kurtuldum. Önceki okulumda teneffüslerden biri 20 dakika idi ve nöbetçi öğretmeni mahvetmeye yetiyordu.
Çocukların çoğu özellikle de ilköğretim 2. kademe ve lisedekilerin okula geliş amaçları başka. Gerçekten eğitim almak için gelenler azınlıkta. Diğerleri aşk, arkadaşlık gırgır şamata derdinde. Nasıl olsa her halükarda sınıfı geçip diploma alıyorlar.

8 yıllık zorunlu eğitim çıktığından beri mebin başındakilerin anlayışı aynı. Eğitim öğretime gerek yok. Öğretmenler çocukların başında zorunlu gardiyan olsun, biribirlerine zarar vermesini engellesinler yeter. :verymad:

Geçenlerde okulda matematik sınavı ortaktı. 8 lerden bir şubenin başındaydım. Soruların yarıdan fazlası testti, öğretmenelere soruyorum matematikten test sınav oluyor muydu ? Aldığım cevap klasik de çok kolay da sorsak yine yapamıyorlar. Onun için böyle sorduk diyorlar.
Öğrenciler ayrı alem. Tavuk-tavşan ayak sayıları ile ilgili bir soru vardı. Öğrencinin biri " Hocam tavşanda kaç ayak oluyordu ?" dedi. :o Önce şaka yapıyorlar sandım , baktım bir kaç öğrenci daha soruyor 4 ayak var dedim. Bazı öğrenciler 2 ayağa göre cevaplamışlar, işlemleri silip baştan yazdılar. 8. sınıfa gelmişler Bugs Bunny izlemekten tavşanı iki ayaklı sanıyorlar. :) .

BBNET
Geri