MySQL ile ASP.Net

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koray45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

koray45

Seçkin Üye
Seçkin Üye
c# için MySQL veritabanı bağlantısı nasıl yapılır? Google'den bir sürü gereksiz dökümana bulaşıyorum.Tam olarak anlatabilecek var mıydı?

web.config dosyana hocam
<connectionStrings>
<add name="connMySql" connectionString="server=server adı;user id=kullanıcı adı;password=şifre;database=veritabanı adı;pooling=false; charset=latin5;" providerName="MySql.Data.MySqlClient"/>
</connectionStrings>
şeklinde
localde ise varsayılan bilgilerle
<connectionStrings>
<add name="connMySql" connectionString="server=localhost;user id=root;password='';database=veritabanı adı;pooling=false; charset=latin5;" providerName="MySql.Data.MySqlClient"/>
</connectionStrings>

şeklinde bağlanırsın

Hocam ben vb.net de kullandım. herhalde aynıdır. Önce projeme şu linkten indirdiğim
http://dev.mysql.com/downloads/connecto ... #downloads (Kurduğunuzda klasörün içinde mysqldata.dll dosyası vardır)
mysqldata.dll dosyasını projeye referans olarak ekledim. Son sürümünü indirirseniz daha iyi olur hocam. Çünkü kullanacağınız mysql sürümü düşükse sorun çıkarabiliyor...

Name Spaces
Imports MySql.Data.MySqlClient (Using Mysql.Data.MysqlClient;)

Sub Baglanti_Kur()
baglan = New MySqlConnection("Server=IPNUMARASI;Database=VERITABANI;Uid=KULLANICI;Pwd=SIFRE;")
baglan.Open()
End Sub

Kullanacağınız komutlar OleDbCommand OledbConnection, SQLConnection vb. yerine MySQLConnection MysqlCommand gibi komutlar.
Gerisi diğerleri ile tamamen aynı.

celikumit hocama teşekkür ederim.Bağlantımı kurdum veritabanımı attım biligilerimi görmeye başladım.(TABLOLARDA) :++:
Şimdi eve kaçıyorum eve gidince "ofkeli82 " hocamında dediği gibi.Bağlantıları attıp verileri çekeceğim inşallah Datalist,dataview ve diğerlerine

BBNET
Geri