mysql den resim çekmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buğday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buğday

Seçkin Üye
Seçkin Üye
mrb arkadaşlar mysql resim linkini kayıt etme ve bunu 2 sutun bir satırlı bir tsbloda çekme mantığını nasıl yapacam. resimi link olarask kaydediyorum sonra ordan çekilen resmin yolu gözüküyo Ör: images/345.jpg bu şekilde, gözükmüyor. şimdi ben ftp açmadan editörle mi kayıt edecem. editör yolunu mu ekleyecek admin sayfasında

Kaymakamlık siteleri isay projesinde görevli arkadaş bu şekilde yapmış. bu arkadaşın mantığı ne ben ne yapmam gerekiyor.

mcx91i.jpg

21ax2dh.jpg

jgihvt.jpg

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Hedefin tam olarak ne anlayamadım

Veritabanına editorle hazırlanan içeriği kaydedeceksin.İçerik resmin yolunuda saklayacağı için ayrıca resmin yolunu kaydetmene gerek yok. Editorun arayüzünü kullanarak uplad ettiğin resmi gene editor arayüzündeki browse filesten seçerek kullanmalısın. yada resmin yolunu kopyala yapış ile editorün kaynak kodları arsına yapıştırmalısın.Browse Filse penceresindeki image URL kutusunada yapıştırabilirsin.
Kısaca editorü kullan onun la resmi yolla ve ekle ozaman ayrıca remin yolunu veritabanında saklamak zorunda kalmazsın.

Anladığım kadarıyla açıklamaya çalıştım

hocam editör veritabanına bağlantısı olursa çok kolay olur diyorsunuz peki hangi editörü nasıl kullanacam. editörü nasıl kullanıyoruz. isim felan. teşekkürler

hocam bir tane editör bul sayfana ekle, editörün medya dosyası işlemleri için bağlantı kodları vardır, onları kendi hostuna göre uyarla.
ya da kendin bir medya dosyası yöneticisi kodlarsın, içeriğine resim/flash ekleyeceğin zaman sadece editörden dosyanın yolunu belirtirsin.

alpaygunes' Alıntı:
ben fckediyor kullanıyoru
biryerde görsel kurulumunu bul izle

Kullanıyorum ver panel işlemlerinde çok yardımı oluyor.Resim yükleme ile ilgili bölümünü ise FCK editörün kendi sitesindeki forum bölümünden bulabilirsin.Bazı dosyaları path falan belirtmeniz lazım...Dizin sorunları olacaktır.Ama deneme yanılmayla yapabilirsiniz.Güzel ve kapsamlı bir editördür ya da TINYMCE yi de tavsiye edebilirim.Şu an nette en fazla bu ikisi kullanılmakta...Kolay gelsin.

Rüzgara Karşı' Alıntı:
http://www.phpbbturkey.com/forums/viewtopic.php?f=35&t=15170

özür dilerim hocam ben bunu anlamadım yaa. :+1:

birde bir üstteki tarifinizi hiç bilmiyorumki dreamweaverdan haber sayfası oluşturdum sadece resim kısmı kaldı onu beceremedim.

Rüzgara Karşı' Alıntı:
buğday' Alıntı:
Rüzgara Karşı' Alıntı:
http://www.phpbbturkey.com/forums/viewtopic.php?f=35&t=15170

özür dilerim hocam ben bunu anlamadım yaa. :+1:

birde bir üstteki tarifinizi hiç bilmiyorumki dreamweaverdan haber sayfası oluşturdum sadece resim kısmı kaldı onu beceremedim.
o linki alttaki konuya yazacaktım yanlışlıkla buraya eklemişim :)
php-mysql-f173/php-ile-oturum-yonetimi-yardim-t41446.html

Bende heyecanlandım valla cevap geldi diye. :(

BBNET
Geri