Myanmar'a fitre verilirmi ?

Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar kendimin ve tanıdıklarımın bana verdiği fitreler var. bunları myanmar a göndersem fitre yerine geçermi acaba? bu konuda bilgisi olan varmı ?

yakınında ki insanın ihtiyacı varken çok ta mantıklı gelmiyor..
ki paranın oraya ulaşacağı ne malum...
ki bu ülkede deprem yardım paralarıyla memur maaşı ödendi.,deniz feneri davasını hepimiz biliriz...paranın oraya ulaşacağından emin olamassın
zaten komşun açken sen de tok yatamassın..

diyanet-fitre-zekat-arakan-394564h.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı, vatandaşların zekat ve fitrelerini Arakan'daki Müslümanlara bağışlayabileceğini bildirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdür Vekili İsmail Palakoğlu, Myanmar'ın Arakan bölgesindeki Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyasında şimdiye kadar 9 milyon 308 bin lira toplandığını belirterek, ''Vatandaşlarımız zekat ve fitrelerini de Arakan'daki Müslümanlara bağışlayabilir'' dedi.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun da Müslümanların kaldığı kamplara ulaşan vakıf görevlilerinin yardım faaliyetlerine başladığını kaydetti.

hocam çevrenizde hakikaten çok ihtiyacı olanlar varsa onlara öncelik tanıyabilirsiniz

-ama yoksa arakan'a gönderirseniz yerine ulaşacağı kanaatindeyim.

-şahsen ben arakan'a yolladım

bu ülkede yaşamak bana bir şey öğretti. Türkiye'deki hiçbir yardım kuruluşuna güvenmiyorum, ister resmi olsun ister özel. yardım yapacaksam fakiri kendim bulur elden veririm.

Hocam bencede bu tür yardımları elden vermende fayda var bu ülkede niyeyse hiçbir kuruma güvenmek gelmiyor içimden. Ben kestiğim hayvanı bile artık gidip elimle ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorum içimde daha rahat oluyor.

Hocam olmaz mı? Cokta yerinde olur? Ben aksine yardım kuruluşlarina güveniyorum, deniz feneri dahil, tamamen karalama amacliydi zaten.

jemba35' Alıntı:
Hocam olmaz mı? Cokta yerinde olur? Ben aksine yardım kuruluşlarina güveniyorum, deniz feneri dahil, tamamen karalama amacliydi zaten.

hocam enim kast ettiğim belli bir kuruluş değil aklımdan bile geçmedi. aksine kızılay dahil özellikle de devlet kuruluşlarına hiç güvenmiyorum. geçmişleri ortada nede olsa.

Arakanli müslümanlar cok zor durumda ben ve ailem fitrelerimizi göndereceğiz inşallah. İHH yada Denizfeneri aracılığı ile.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Myammar için yardım kampanyası başlatmış.
T.C ZİRAAT BANKASI AŞAĞIAYRANCI ŞUBESİ
TL Hesap No : 55555555 - 5043

Ziraat İnternet Şubesi kullanıcıları İnternet Şubesinde Ödemeler/Bağış/Myanmar Bağış Kampanyası bölümünden bağışlarını yapabilirler.

Burası ile yada Kızılay ile yardımlarımızı gönderebiliriz.

en çok devlete güvenirim. o yüzden düşünüyorsan diyanet aracılıyla yapmanı tavsiye ederim. ayrıca sen verdikten sonra ben yapacam bunu deyip senden o parayı alanlara geçmiş olur yükümlülük. senden çıkmış olur hocam.

Ben de İHH aracılığıyla gönderdim Arakan'a. Güveniyoruz, inş. sorunsuz bir şekilde ulaşıyordur yerine. Çok şükür ki oturduğumuz yerden oralara yardım edebiliyoruz, daha fazlasını da yapmak isteriz ama şimdilik elimizden gelen bu.

Bir tarafta açlıktan ölmek üzere bir müslüman varsa yakınımzıdakini değil uzaktaki tercih edilir......ben yardım yaptım fitreyide göndermeyi düşünüyorum.

xodeda' Alıntı:
bu ülkede yaşamak bana bir şey öğretti. Türkiye'deki hiçbir yardım kuruluşuna güvenmiyorum, ister resmi olsun ister özel. yardım yapacaksam fakiri kendim bulur elden veririm.
Katılıyorum, kolaya kaçmayıp çevrede ihtiyacı olanlar belirlenip fitre ve zekat verilmesini daha uygun buluyorum. Ben de 2 çocuğu okuyan asgari ücretli akrabama fitremi verdim.

ben arakana verdim Kabul olur inş. çünkü gerçekten zor durumdlar hele bir iftar yemekleri vardı tabii katliama maruz kalmaları ayrı bir acı :(

mümkün mertebe yakın sokağında mahallende memleketinde varsa sennin ailenin bildiği dul yetim muhtaç
birileri varsa önceliği onlara vermeni tavsiye ederim öncelik kendi ülken olsun ki çevrende açlıktan hastalanan insanları görmeyesin
veya onları gördüğünde hiç değilse benimde bir katkım vardı die içinden geçirdiğinde ruhun huzurlu olsun
hiç kimseyi bulamıyorsan kızılaya gönder kızılay bile ülkemizde bir çok acil durumlarda hızır gibi yetişiyor.

jemba35' Alıntı:
deniz fenerine nasıl güvenebiliyorsun anlamak çok zor araştırırsan denez feneri kurucuların mal varlıklarını anlarsın....... kanal 7 sahibi hangi paralarla kuruldu
yardım gösterilen yerlerde hiç kimsenin oturmadığı hatta öyle birilerinin yaşamadığı belgelendi almanya da
türkiye dede belgelenecekti ama savcıları görevden aldılar baktılar ucu akp yöneticilerine gidecek...

illa ki elden vermek isteyen varsa. geçen sen kimse yok mu?500 öğrenci getirip birçok ile okutulmaları için gönderdi. ilinizde ki kimse yok mu şubesini bulun sizi buluştururlar.

kimse yokmu ve diyanet vakfı hariç..
500 lira kadar bende dağıtmayı düşünüyorum. birkısmınıda arakana göndereceğim.. bende her yoldan bir şekilde ulaşması için farklı farklı kuruluşlara vereceğim.

tayinci42' Alıntı:
500 lira kadar bende dağıtmayı düşünüyorum. birkısmınıda arakana göndereceğim.. bende her yoldan bir şekilde ulaşması için farklı farklı kuruluşlara vereceğim.

:)

tayinci42' Alıntı:

çok önyargılısın be hocam ben cansuyu derneği vasıtasıyla göndermiş oldum inş.

Şimdi benim 2 sokak ötemde kocası ölmüş ve 6 çocuğuyla dul kalmış bir bayan var.
Öte yanda Arakan var.. Somali var...

Benim de fitrem var.

Siz söyleyin bu fitre nereye gitse daha uygun olur?

Ve bir soru sormak istiyorum
Sizce Fitre-zekat ve kurban olaylarının islamiyette yer bulmasının amacı nedir?

cyln' Alıntı:
Şimdi benim 2 sokak ötemde kocası ölmüş ve 6 çocuğuyla dul kalmış bir bayan var.

Benim de fitrem var.

Hocam mahallenizde ki sizin vicdanınızda yer edinir. Müslüman ülkeler tüm müslümanların yani külli bir hassasiyet oluşmalı. benim tavsiyem fitrenizi mahallenizde ki kişiye verin. ancak müslümanlık vazifesi olarak da diğerlerine destek vermeniz güzel olur. Belki damladır ancak Derya da bir damla olmak deryanın gücünün artması demek.

cyln' Alıntı:

Benim de fitrem var.

hocam alim değilim ama o aile kötü durumdaysa ona vermen uygun olur bence esasında akraba ve komşudan başlanır yani yakından uzağa doğru ama çevremde şuan o kdar kötü durumda kişi yok onun için arakana verdim ama o aile hakkaten kötü durumdaysa oraya vermen daha uygundur Ayrıca Arakanın durumu zavallı islam aleminin vurdumduymazlığından dolayı böyle. Masaya yumruk vuracak bir babayiğit olsaydı oradaki müslümanlar bu durmda olmazdı. Şimdi Ramazan ayı bitecek ve belkide bizler oraları unutacağız kusura bakma yorumu başka yerlere kaydırdım ama o kadar kızgınım ki söylemek istediklerimi söyleyemiyorum.

BBNET
Geri